این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و فنون شیلات، جلد ۹، شماره ۱، صفحات ۵۱-۵۸

عنوان فارسی تاثیر استفاده از اسانس پوست لیموترش (Citrus limon) در جیره بر عملکرد رشد، فراسنجه‌های خونی و بیوشیمیایی سرم و آنزیم‌های کبدی ماهی جوان قزل‌آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
چکیده فارسی مقاله اهداف: هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر استفاده از اسانس پوست لیموترش (Citrus limon) در جیره غذایی بر رشد، فراسنجه­های خونی، برخی از فراسنجه­های بیوشیمیایی سرمی و آنزیم­های کبدی ماهیان جوان قزل‌آلای‌ رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش­ها: برای این منظور 144 قطعه قزل‌آلای رنگین‌کمان با وزن متوسط 41/0± 05/95 گرم به طور تصادفی در 4 تیمار حاوی سطوح مختلف اسانس پوست لیموترش شامل صفر (شاهد)، 200، 400 و600 میلی‌گرم اسانس پوست لیموترش بر کیلوگرم جیره ذخیره‌ و به مدت هشت هفته تغذیه ‌شدند. یافته­ها: نتایج نشان داد بیشترین میزان فاکتورهای رشد در تیمار حاوی 400 و 600 میلی­گرم اسانس پوست لیموترش مشاهده شد (05/0>p). افزودن اسانس در جیره، فراسنجه­های خونی به جز MCV، MCH و MCHC و سرمی به جز گلوکز، تری­گلیسرید و کورتیزول را نسبت به تیمار شاهد افزایش داد (05/0>p) آنزیم­های کبدی ALT و AST در تیمارهای حاوی اسانس و LDH در تیمارهای حاوی 400 و 600 میلی­گرم اسانس تفاوت معنی­داری با تیمار شاهد نداشت (05/0<p)، اما میزان ALP در تیمارهای حاوی اسانس افزایش معنی­داری نسبت به شاهد نشان داد (05/0>p). نتیجه­گیری: به طور کلی نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از 400 میلی­گرم اسانس در جیره ماهی قزل­آلای رنگین­کمان می­تواند بدون تاثیر منفی بر کبد موجب بهبود رشد، فراسنجه­های خونی و برخی از فراسنجه­های سرمی گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله قزل‌آلای رنگین‌کمان،اسانس پوست لیموترش،فراسنجه‌های سرمی،آنزیم‌های کبدی،

عنوان انگلیسی Effect of dietary lemon peel (Citrus limon) essential oil on growth performance, hematological, serum biochemical parameters and liver enzymes of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) juvenile
چکیده انگلیسی مقاله Aims: The aim of this study was to investigate the effect of dietary lemon peel (Citrus limon) essential oil on growth, hematological parameters, some of serum biochemical parameters and liver enzymes in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) juveniles. Materials & Methods: For this purpose, 144 rainbow trouts with an average initial weight of 95.05 ± 0.41 g were randomly stocked in four treatments containing different levels of lemon peel essential oil ( 0 (control), 200, 400 and 600 mg lemon peel essential oil/kg diet) and fed for eight weeks. Findings: The results showed the highest growth factors in treatments of 400 and 600 mg lemon peel essential oil/kg diet (p<0.05). Inclusion of essential oil in diet increased hematological parameters as compared to the control except MCV, MCH, MCHC and increased serum biochemical parameters by contrast to the control except glucose, triglyseride and cortisol (p<0.05). liver enzymes of ALT and AST showed no significant differences among treatments containing essential oil and LDH exhibited no significant differences among 400, 600 mg essential oil/kg diet and the control treatment (p>0.05), but ALP amount significantly increased in essential oil treatments in a comparison to the control (p<0.05). Conclusion: Overall, these results indicated using 400 mg essential oil in rainbow trout diet could improve growth, hematological and some serum biochemical parameters of rainbow trout without any negative effects on liver.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله قزل‌آلای رنگین‌کمان,اسانس پوست لیموترش,فراسنجه‌های سرمی,آنزیم‌های کبدی

نویسندگان مقاله مریم امیری رسکتی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

سکینه یگانه |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

خسرو جانی خلیلی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری


نشانی اینترنتی https://jfst.modares.ac.ir/article_21342_f5040cfb863f3fbf20e74e6b9bce5239.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات