این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۸، شماره ۴، صفحات ۲۰۹-۲۱۹
عنوان فارسی
ارزیابی بازارپسندی نمونه اولیه کرم و ژل مرطوبکننده تولیدی از جلبک Sargassum boveanum
چکیده فارسی مقاله
اهداف:
برای بازارپسندی و ترجیح مصرف دو نوع محصول مرطوبکننده دست (ژل آلژینات و کرم فوکوییدان) تولید شده از جلبک سارگاسوم، این مطالعه صورت پذیرفت و سپس با یک نمونه تجاری رایج به عنوان شاهد مورد ارزیابی قرار گرفت.
روشها:
ژل و دو نمونه کرم به صورت مجزا در 3 قوطی 10 گرمی برای ارزیابی توسط30 نفر آماده شد. ارزیابی با مصرف یک هفتهای هر کدام و با فاصله زمانی یک هفته توقف مصرف انجام شد. پرسشنامه طراحی شده شامل سوالات جامعه شناختی و سوالاتی شامل 12 ویژگی از محصولات بود که بر حسب ترجیح با 3 درجه، رتبه بندی شد. در تحلیل رتبهبندیها از آزمون فریدمن و برای تشخیص محصول نهایی ترجیح داده شده از روش امتیازدهی استفاده شد.
یافتهها:
از ویژگیهای کرم و ژل تولیدی، رطوبترسانی و ماندگاری آن در سطح معنیداری مورد پسند بود. بهطوری
که ژل بیشترین رطوبترسانی، و کرم بیشترین ماندگاری را داشت. مصرفکنندگان در انتخاب یک مرطوبکننده مناسب برای دست خود به ویژگی تغذیهکنندگی و آبرسانی پوست، ارگانیک بودن و نرم بودن بیشتر توجه میکردند. آنها قوطیهای 250 گرمی را برای کرمهای مرطوبکننده میپسندند. در اولویت بندی این ویژگیها، تغذیهکنندگی، آبرسانی، اثر درمانی و ترمیمکنندگی پوست بالاترین رتبه را کسب کردند. در نهایت کرم مرطوبکننده فوکوییدان بالاترین بازارپسندی را کسب نمود.
نتیجهگیری:
نمونه کرم تولید شده از فوکوییدان مستخرج از جلبک سارگاسوم در مقایسه با ژل آلژینات تولیدی از همین جلبک، به عنوان یک مرطوبکننده با ماندگاری مناسب و داشتن سایر ویژگیهای کرم پوست دست، میتواند یک محصول پذیرفتنی برای ساخت نمونه تجاری در بازار باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
مرطوبکننده دست،جلبک سارگاسوم،حداقل محصول پذیرفتنی(MVP)،شیلات،بازاریابی،
عنوان انگلیسی
Assessment Marketability of Algae (Sargassum. boveanum) Cream and Gel Moisturizing Prototypes
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract
Aims:
For the purpose of marketability and consumer preferences, two types of hand moisturizing products (Alginate gel and Fucoidan cream) produced from Sargassum algae, this study was conducted. then evaluated with a common commercial sample as a control.
Methods:
Gel and two cream samples were prepared in 3 jars of 10 g to evaluate 30 individuals as panel members. Evaluation was performed using one product per week and with a one-week break between sessions. The designed questionnaire consisted of sociological questions and 12 characteristics of the products that were rated with 3 points of preference The Friedman test was used to analyze the ratings and the scoring method was used to identify the final product.
Results:
Two characteristics of produced cream and gel (moisturizing and shelf life) at a significant level. The gel had the highest moisturizing capacity and the cream had the highest shelf life. Consumers paid more attention to the nourishing and hydrating properties of the skin, being organic and soft in choosing the suitable moisturizer for their hands. They like moisturizing cream of 250 gr jar. Nutrition and hydrating, therapeutic effect and skin repair were also ranked as high priority. Ultimately, the Fucoidan moisturizing cream gained the highest preference in market.
Conclusion:
The Fucoidan cream produced from Sargassum algae compared to alginate gel from this alga, as a moisturizer with suitable shelf-life and have other hand cream properties, can be an acceptable commercial product in the market.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
مرطوبکننده دست,جلبک سارگاسوم,حداقل محصول پذیرفتنی(MVP),شیلات,بازاریابی
نویسندگان مقاله
افشین عادلی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
رضوان قره خان |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
معظمه کردجزی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
سامان احمد احمدنصراللهی |
مرکز آموزش و پژوهش بیماریهای پوست و جذام، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
بهاره شعبانپور |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
عاطفه نعیمی فر |
مرکز آموزش و پژوهش بیماریهای پوست و جذام، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
نشانی اینترنتی
https://jfst.modares.ac.ir/article_21333_6a6f59d7b197728da4854a0ba550dacb.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات