این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۹۹-۱۰۸
عنوان فارسی
بررسی اثر عصاره نعناع (Mentha spicata L.) بر کیفیت شیمیایی و باکتریایی سوریمی کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris) طی نگهداری کوتاه مدت در یخچال
چکیده فارسی مقاله
اهداف:
در مطالعه حاضر تاثیر عصاره نعناع در غلظتهای مختلف بر فرایند فساد شیمیایی و باکتریایی سوریمی ماهی کیلکای معمولی طی نگهداری در یخچال (
°C
1±4) در زمانهای مختلف بررسی گردید.
مواد و روشها
: در این تحقیق آزمونهای شیمیایی شامل شاخص پراکسید
(PV)
، تیوباربیتوریک اسید
(TBA)
، مجموع بازهای نیتروژنی فرار
(TVB-N)
و
pH
و آزمونهای باکتریایی شامل شمارش باکتریهای کل
(TVC)
و سرمادوست
(PTC)
ارزیابی شدند.
یافتهها
: نتایج نشان داد با گذشت زمان میزان شاخص
PV
در تیمارهای حاوی عصاره نعناع بطور معنیداری نسبت به تیمار شاهد کاهش یافت بطوریکه در تیمار 4% از 33/0 در روز اول به 08/4 میلی اکی والان اکسیژن در روز 12 افزایش یافت (05/0>
P
). میزان
TBA
و
TVB-N
در تیمار شاهد با گذشت زمان افزایش معنیداری نسبت به تیمارهای حاوی عصاره نعناع داشت بطوریکه مقادیر 43/0 میلیگرم مالوندیآلدهید برای
TBA
و 8/32 میلیگرم نیتروژن برای
TVB-N
در روز 15 ثبت گردید (05/0>
P
). مقدار
pH
در تمام طول دوره نگهداری در تیمارهای حاوی عصاره نعناع بطور معنیداری پائینتر از تیمار شاهد بود که مقدار آن در تیمار 4% از 28/6 در روز اول به 10/7 در روز 15 رسید (05/0>
P
). تعداد باکتریهای
TVC
و
PTC
در تیمار شاهد بطور معنیداری بالاتر از تیمارهای حاوی عصاره نعناع بود بطوریکه در تیمار شاهد مقادیر آن به ترتیب از 55/3 و 25/3 به 64/6 و 96/5
CFU
افزایش یافت (05/0>
P
).
نتیجهگیری
: بر اساس یافتههای این مطالعه تیمار حاوی عصاره نعناع بویژه تیمار 4% میتواند برای نگهداری کوتاه مدت سوریمی کیلکای معمولی در دمای یخچال مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
سوریمی،عصاره نعناع،کیلکای معمولی،PTC،
عنوان انگلیسی
Assessment of spearmint (Mentha spicata L.) extract effect on chemical and bacterial quality of Common kilka (Clupeonella cultriventris) surimi during short term storage in refrigerator
چکیده انگلیسی مقاله
Aims
In present study, the effect of spearmint extract in different concentrations was investigated on chemical and bacterial quality of common kilka surimi during storage in refrigerator (± 4 ° C) at different times.
Materials & Methods
In this research, chemical tests including peroxide value (PV), thiobarbitoric acid (TBA), total volatile bases nitrogen (TVB-N), pH and total viable count (TVC) and psychrophilic count (PTC) as bacterial tests were assessed.
Findings
The results showed that the PV content in SE treatments was significantly lower than that from control as it was increased at 4% SE from 0.33 on the first day to 4.08 m eq O
2
on the 12th day (P<0.05). The TBA and TVB-N amounts were increased in the control so that it was recorded 0.43 mg malondialdehyde for TBA and 32.8 mg N for TVB-N on day 15 with a significant difference compared to those containing SE (P<0.05). The pH value was significantly lower in groups treated with SE than control during the whole storage period (P<0.05), with an increase from 6.28 at day 1 to 7.10 at day 15 for 4% SE. The TVC and PTC bacteria from control were significantly higher than those from treated groups with SE wherein TVC and PTC bacteria were increased in the control from 3.55 to 3.25 to 6.64 and 5.96 log cfu/g, respectively (P
>
0.05).
Conclusion
Based on the findings of the present study, 4% SE can use for enhance the shelf life of the common kilka surimi at refrigerator.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
سوریمی,عصاره نعناع,کیلکای معمولی,PTC
نویسندگان مقاله
عباس زمانی |
گروه علوم و مهندسی شیلات، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه ملایر، همدان، ایران
نشانی اینترنتی
https://jfst.modares.ac.ir/article_21321_82cdeb7ec2c9722d28468ab589ea84f6.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات