این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و فنون شیلات، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۱۰۹-۱۱۶

عنوان فارسی بهینه‌سازی نرخ‌های غذادهی برای فیل‌ماهی (Huso huso)
چکیده فارسی مقاله اهداف: به‌دلیل نقش حیاتی نرخ غذادهی بهینه در موفقیت و سودآوری پرورش یک گونه آبزی، نرخ‌های مختلف غذادهی در مراحل مختلف زندگی فیل‌ماهی بررسی شد.
مواد و روش‌ها: در مراحل اول تا چهارم میانگین وزن اولیه ماهیان به ترتیب 85/1، 7، 04/112 و 54/300 گرم بود. نرخ‌های غذادهی بررسی شده در مرحله اول: 5%، 7%، 9%، 11%، 13% و 15% ، در مرحله دوم: 2%، 4%، 6%، 8%، 10% و 12%، در مرحله سوم: 5/1%، 2%، 5/2%، 3% و 5/3% و در مرحله چهارم: 5/1%، 75/1%، 2%، 25/2% و 5/2% بود. طول دوره پرورش در مراحل اول و دوم هرکدام 10 روز، مرحله سوم 42 روز و مرحله چهارم 56 روز بود.
یافته‌ها: تجزیه‌وتحلیل‌های آماری داده‌ها نشان داد که در مرحله اول، نرخ غذادهی مناسب ازنظر شاخص‌های رشد 9% و ازنظر شاخص‌های تغذیه‌ای 5% بود. در مرحله دوم نیز نرخ غذادهی بهینه ازنظر رشد و تغذیه متفاوت بود، به‌طوری‌که ازنظر رشد نرخ 4% و ازنظر تغذیه نرخ 2% مناسب بود. در مرحله سوم، بهترین نرخ غذادهی ازنظر شاخص‌های رشد و تغذیه، 5/2% وزن بدن در روز بود. در مرحله چهارم، کم‌ترین مقدار ضریب تبدیل غذایی در نرخ غذادهی 5/1% مشاهده گردید و ازنظر شاخص‌های رشد، بین هیچ‌کدام از تیمارها اختلاف معنی‌داری نبود.
نتیجه‌گیری: در مراحل اول، دوم و سوم شاخص‌های رشد و تغذیه به‌شدت تحت‌تأثیر نرخ‌های غذادهی قرار گرفتند. در مرحله چهارم، نرخ‌های غذادهی بر شاخص‌های تغذیه‌ای تأثیرگذار بودند ولی بر رشد تأثیر قابل‌توجهی نداشتند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله نرخ غذادهی،رشد،ماهیان خاویاری،

عنوان انگلیسی Optimization of feeding rates for Beluga sturgeon (Huso huso)
چکیده انگلیسی مقاله Aims: Due to vital role of optimum feeding rate on success and profitability of an aquaculture practice, feeding rates were examined in different life stages of Beluga sturgeon.
Methods: Feeding rates were 5%, 7%, 9%, 11%, 13% and 15% in stage 1; 2%, 4%, 6%, 8%, 10% and 12% in stage 2; 1.5%, 2%, 2.5%, 3% and 3.5% in stage 3; 1.5%, 1.75%, 2%, 2.25% and 2.5% in stage 4. Farming durations of stages 1 to 4 were 10, 10, 42 and 56 days, as well as initial mean weights were 1.85, 7, 112.04 and 300.54 g, respectively.
Findings: Results showed that optimum feeding rates from growth and feeding parameters point of view were 9% and 5%, respectively, in stage 1. In stage 2 also optimum feeding rates were different from growth and feeding point of view, as they were 4% and 2%, respectively. For both aspects of growth and feeding parameters, optimum feeding rate was 2.5% of body weight in stage 3. In stage 4, the lowest food conversion rate was observed in the feeding rate of 1.5% and there were no significant differences between treatments from growth parameters point of view.
Conclusion: Growth and feeding parameters were affected with feeding rates in stages 1, 2 and 3. In stage 4, feeding rates influenced feeding parameters, but had no significant effects on growth performance.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله نرخ غذادهی,رشد,ماهیان خاویاری

نویسندگان مقاله عبدالجبار ایرانی |
استادیار پژوهشکده آرتمیا و آبزی‌پروری، دانشگاه ارومیه

ناصر آق |
دانشیار پژوهشکده آرتمیا و آبزی‌پروری، دانشگاه ارومیه


نشانی اینترنتی https://jfst.modares.ac.ir/article_21322_99bb24239edffa56b238514fdad0a112.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات