این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و فنون شیلات، جلد ۷، شماره ۴، صفحات ۲۵۵-۲۶۱

عنوان فارسی تاثیر سطوح پروتئین جیره روی عملکرد رشد و ترکیبات بدن بچه‌ماهی کلمه دریای خزر
چکیده فارسی مقاله این مطالعه به‌منظور ارزیابی تاثیر سطوح مختلف پروتئین بر عملکرد رشد و ترکیبات بدن ماهی انگشت‌قد (Rutilus caspicus) انجام شد. چهار جیره آزمایشی حاوی سطوح پروتئینی 30، 35، 40 و 45% فرموله شدند. 300 عدد ماهی کلمه در گروه‌های سه تکرار با وزن اولیه 0/13±2/65گرم در مخازن فایبرگلاس 100لیتری (25 ماهی/هر مخزن) ذخیره شده و براساس 3% وزن توده زنده به‌مدت57 روز تغذیه شدند. نتایج نشان داد که میزان افزایش وزن (WG%)، نرخ رشد ویژه (SGR)، ضریب تبدیل غذا (FCR)، ضریب چاقی (CF) و ماندگاری (SR%) تحت تاثیر سطوح پروتئین جیره قرار نگرفت اما ضریب بازدهی پروتئین (PER) جیره حاوی سطوح پروتئین 30 و 35% نسبت به تیمارهای دیگر افزایش معنی‌داری داشت (0/05>p). ترکیبات بدن تحت تاثیر سطوح پروتئین جیره قرار گرفت. پروتئین بدن با افزایش سطوح پروتئین جیره به‌صورت معنی‌دار کاهش یافت ولی چربی بدن با افزایش پروتئین جیره تا سطح 40% افزایش یافت. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که با افزایش سطوح پروتئین جیره‌ها از 30 تا 45% میزان افزایش رشد معنی‌دار نبود، اما ماهیان تغذیه‌شده از جیره حاوی 30% پروتئین در مقایسه با آنهایی که از جیره‌های دیگر تغذیه نموده بودند ارزش بازدهی پروتئین بیشتری داشتند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله روتیلوس کاسپیکوس،پروتئین،رشد،ترکیبات بدن،

عنوان انگلیسی Effect of Dietary Protein Levels on the Growth and Body Composition of Roach Caspin Sea (Rutilus caspicus) Fingerling
چکیده انگلیسی مقاله This study was carried out to evaluate the effects of dietary protein levels on growth performance and body composition of Caspian Roach (Rutilus caspicus) fingerling. Four experimental diets were formulated to contain protein levels of 30, 35, 40, and 45%. Triplicate groups of 300 Roach (Average weight, 2.65±0.17g) were stocked in 100L-fiberglass tanks (25 fish/tank) and were fed based on 3% of their biomass for 57 days. The results showed that weight gain (WG%), specific growth rate (SGR), food conversion ratio (FCR), condition factor (CF) and survival (SR%) were not affected by dietary protein level but the protein efficiency ratio of protein levels containing 30 and 35% CP was significantly higher than other dietary treatments (p<0.05).The body compositions were affected by dietary protein levels. Body protein significantly decreased with increasing dietary protein levels but body lipid increased when protein increased to 40% level. The results of the present study indicated that growth enhancement of fish was not significant when the diets protein levels were increased from 30 to 45%, but fish fed a diet containing 30% CP had greater protein efficiency values when compared to those fed with other diets.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله روتیلوس کاسپیکوس,پروتئین,رشد,ترکیبات بدن

نویسندگان مقاله صاحبعلی قربانی |
پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های داخلی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندر انزلی

داود طالبی‌حقیقی |
پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های داخلی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندر انزلی

حسن مقصودیه‌کهن |
پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های داخلی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندر انزلی

داریوش پروانه‌مقدم |
پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های داخلی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندر انزلی

سیدمحمد صلواتیان |
پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های داخلی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندر انزلی


نشانی اینترنتی https://jfst.modares.ac.ir/article_21302_9fcb982d98ffb26fb1ede66bf2c2ebd5.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات