این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و فنون شیلات، جلد ۷، شماره ۴، صفحات ۲۸۷-۲۹۳

عنوان فارسی بررسی شاخص‌های رشد، بازماندگی و سلامتی میگوهای سفید غربی (Litopenaeus vannamei: Boone, ۱۹۳۱) تغذیه شده با جیره غذایی حاوی سطوح مختلف پودر گیاه سیر (Allium sativum)
چکیده فارسی مقاله در این مطالعه در مدت 60 روز تغییرات شاخص‌های رشد، بازماندگی و پارامترهای سلامت میگوهای سفید غربی (Litopenaeus vannamei) با میانگین وزنی 0/31±8/64گرم که با جیره‌های غذایی حاوی سطوح مختلف (صفر، 0/5، 1 و 2% غذا) پودر گیاه سیر تغذیه شده بودند، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که میانگین وزن، طول و ضریب رشد ویژه (SGR) میگوهای تغذیه‌شده با جیره غذایی حاوی 2% پودر گیاه سیر به‌ترتیب با میزان 15/42گرم، 16/2سانتی‌متر و 1/27% به‌طور معنی‌داری بیشتر از مقادیر اندازه‌گیری‌شده در سایر تیمارها بود (0/05>p)، اما به‌دلیل افزایش معنی‌دار راندمان ضریب تبدیل غذایی )FCE( در میگوهای این تیمار، میزان ضریب تبدیل غذایی (FCR) آنها نیز به‌طور معنی‌داری نسبت به سایر تیمار‌ها کاهش معنی‌دار نشان داد (0/05>p). همچنین در میگوهای این تیمار به‌دلیل تحریک سیستم ایمنی تراکم سلول‌های هموسیت خون (THC) و پروتئین کل پلاسما )TPP( در مقایسه با سایر میگوهای تیمار به‌طور معنی‌داری افزایش یافت (0/05>p) که در نتیجه آن میزان بازماندگی میگوهای تیمار تغذیه‌شده با جیره‌ غذایی حاوی 2% پودر گیاه سیر به‌طور معنی‌داری بیشتر از میگوهای تیمار 5/0 و صفر درصد شده بود (0/05>p). بنابراین با توجه به نتایج به‌دست‌آمده می‌توان عنوان نمود که افزودن پودر گیاه سیر به میزان 2% در جیره غذایی میگوهای سفید غربی علاوه بر بهبود شاخص‌های رشد، افزایش کارآیی سیستم ایمنی غیراختصاصی میگوها را در پی خواهد داشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله میگوی سفید غربی،پودر گیاه سیر،شاخص رشد،فاکتور سلامتی،

عنوان انگلیسی Evaluation of Growth, Survival, and Health Indices of Litopenaeus vannamei: Boone, 1931 Fed Diets Containing Different Percentages of Garlic Powder (Allium sativum)
چکیده انگلیسی مقاله This study was investigated growth indices, survival, and health parameters of Litopenaeus vannamei of 8.64±0.31gr, fed different diets 0, 0.5, 1, and 2% of powder garlic for 60 days. Results showed that weight, length and specific growth rate (SGR) of shrimp fed diets containing 2% of garlic powder (15.42gr, 16.2cm and 1.27%, respectively) significantly higher than other treatments (p<0.05), however, due to a significant increase feed conversion efficiency (FCE) in this treatment, the feed conversion ratio (FCR) is significantly reduced compared to other treatments (p<0.05). Also, because of stimulation of immune system, total haemocyte count (THC) and total plasma protein (TPP) were significantly increased (p<0.05) compared to other treatment, which leads to significantly increased survival rate of shrimp fed diets containing 2% garlic powder compared to shrimp fed diets containing 0.5 and 0% of garlic powder (p<0.05). According to these results adding 2% garlic powder to the diet of L. vannamei will lead to improving growth indices and increase non-specific immune system efficiency.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله میگوی سفید غربی,پودر گیاه سیر,شاخص رشد,فاکتور سلامتی

نویسندگان مقاله محمدخلیل پذیر |
پژوهشکده میگوی کشور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، بوشهر

نرگس جوادزاده‌‌پورشالکوهی |
گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

علی روحانی |
گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران


نشانی اینترنتی https://jfst.modares.ac.ir/article_21306_65722e1b01bb468f7686fd1e5cf5ddbc.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات