این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۷، شماره ۳، صفحات ۱۷۵-۱۸۴
عنوان فارسی
رشد، ترکیب بدن و تغییرات اسیدهای چرب در تاسماهی سیبری در دوره گرسنگی و غذادهی مجدد؛ اثر سطوح مختلف ماکرونوترینت
چکیده فارسی مقاله
اهداف:
هدف این مطالعه، بررسی اثر ترکیب ماکرونوترینت جیره (دو سطح پروتئین 44 و 38% بههمراه دو نسبت کربوهیدرات به چربی 1/4 و 3) بهمنظور دستیابی به چگونگی تغییرات رشد، ترکیب بدن و اسیدهای چرب در بدن تاسماهی سیبری
(
Acipenserbaerii, Brandt
, 1869)
طی گرسنگی و غذادهی مجدد بود.
مواد و روشها:
این مطالعه تجربی در مرکز تحقیقات بینالمللی تاسماهیان دریای خزر با طرح کلی کاملاً تصادفی برنامهریزی و اجرا شد. 360قطعه بچهتاسماهی سیبری (با وزن اولیه 5±30گرم)، بهطور تصادفی در 24عدد تانک 500لیتری (15قطعه در هر تانک) (15عدد ماهی در هر تانک) با حجم آبگیری 400-350لیتر توزیعشد. تاسماهیان با 4 جیره پروتئین 38%- نسبت کربوهیدرات: چربی 3
(LP-St)
، پروتئین 44%- نسبت کربوهیدرات: چربی 3
(HP-St)
، پروتئین 38%- نسبت کربوهیدرات: چربی 1/4
(LP-L)
و پروتئین 44%- نسبت کربوهیدرات: چربی 1/4
(HP-L)
تغذیه شدند. بچهماهیان بهمدت 3 هفته در حد سیری ظاهری تغذیه شدند، سپس دو هفته گرسنه مانده و مجدداً 5 هفته غذادهی شدند. نتایج با استفاده از نرمافزار
SPSS 22
و توسط آزمون تحلیل واریانس چندمتغیره و آزمون دانکن تحلیل شدند.
یافتهها:
رشد جبرانی در هیچ کدام از تیمارها حاصل نشد. در گروه شاهد بهترین رشد در تیمار
HP-L
مشاهده شد، در حالی که بعد از غذادهی مجدد تیمار
HP-St
بهترین افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی را داشت.
نتیجهگیری:
ترکیب جیره بر اسیدهای چرب
SFA
،
MUFA
و
PUFA
تاثیر دارد، در حالی که اعمال دو هفته گرسنگی تنها باعث افزایش جزئی در ترکیب
MUFA
شده و بر دیگر اسیدهای چرب تاثیری ندارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تاسماهی سیبری،گرسنگی،PUFA،
عنوان انگلیسی
Growth, Body Composition, and Fatty Acids Changes in Siberian Sturgeon during Starvation and Refeeding; Effect of Different Macronutrients Levels
چکیده انگلیسی مقاله
Aims:
In this study, the effect of dietary macronutrient composition (two levels of protein 44% and 38% with two carbohydrate/fatty ratios of 1.4 and 3) was studied during starvation and re-feeding with the aim of achieving growth, body composition, and fatty acids in the body of Siberian Sturgeon (
Acipenser baerii,
Brandt, 1869).
Materials & Methods:
This experimental study was carried out at the International sturgeon research institute in a completely randomized design. 360 fish (with an initial weight of 30±5g) were randomly distributed in 24 tanks of 500 liters (15 fish per tank) with a volume of 350-400 liters capacity. Fish were fed on 4 different diets; protein 38% - carbohydrate: lipid ratio 3 (LP-St), protein 44% - carbohydrate: lipid ratio 3 (HP-St), protein 38% - carbohydrate: lipid ratio 1.4 (LP-L) and protein 44% - carbohydrate: lipid ratio 1.4 (HP-L), respectively. The fish were fed apparent satiation for 3 weeks, then, starved for two weeks, and, then, re-fed for 5 weeks. The results were analyzed, using SPSS 22 software by multivariate analysis of variance and Duncan's test.
Findings:
Compensatory growth did not occur in any treatments. In the control group, the best growth was observed in HP-L, while after re-feeding, HP-St represented the best weight gain and feed conversion ratio
Conclusion:
The dietary composition has a significant effect on the SFA, MUFA, and PUFA fatty acids, while the two weeks of starvation slightly increase only MUFA and have no significant effect on other fatty acids.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
تاسماهی سیبری,گرسنگی,PUFA
نویسندگان مقاله
سیدهصدیقه بابایی |
بخش مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
عبدالمحمد عابدیانکناری |
گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران
مهدی هدایتی |
مرکز تحقیقات سلولی مولکولی، انستیتو تحقیقات علوم درونریز، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
محمدعلی یزدانیساداتی |
سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تاسماهیان، رشت، ایران
نشانی اینترنتی
https://jfst.modares.ac.ir/article_21291_f3c5ae69ddf926c5be92d2d308c61357.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات