این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و فنون شیلات، جلد ۷، شماره ۳، صفحات ۱۸۵-۱۸۹

عنوان فارسی بررسی میکروبیوتای بدن آرتمیا فرانسیسکانا تغذیه‌شده با پروبیوتیک باکتریایی باسیلوس سابتیلیس و مخمر ساکارومایسس سرویزیه در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله اهداف: آرتمیا یکی از مهم‌ترین غذاهای زنده در آبزی‌پروری است. هدف پژوهش حاضر بررسی میزان میکروبیوتای بدن آرتمیا فرانسیسکانا تغذیه‌شده با پروبیوتیک باکتریایی باسیلوس سابتیلیس و مخمر ساکارومایسس سرویزیه در شرایط آزمایشگاهی بود.
مواد و روش‌ها: در پژوهش تجربی حاضر 500 ناپلیوس آرتمیا به زوک شیشه‌ای یک‌لیتری با غلظت نمک ppt70 منتقل و روزانه با جلبک و سبوس گندم تغذیه شدند. آزمایش، چهار تیمار شامل تیمار شاهد (فاقد پروبیوتیک افزودنی)، تیمار پروبیوتیک ساکارومایسس سرویزیه، تیمار پروبیوتیک باسیلوس سابتیلیس و ترکیب مساوی از تیمار مخمر و باکتری داشت. آزمون‌های آماری آنالیز واریانس یک‌طرفه و چنددامنه‌ای دانکن به کار رفتند. نرم‌افزارهای SPSS 21 و Excel 2013 نیز استفاده شدند.
یافته‌ها: تیمار پروبیوتیک باکتریایی به‌طور معنی‌داری بالاترین میزان کلنی‌ها را نسبت به سایر تیمارها نشان داد (0/05>p). تیمار حاوی مقادیر مساوی از پروبیوتیک باکتریایی و مخمر نیز بعد از تیمار پروبیوتیک باکتریایی بیشترین کلنی را داشت (0/05>p). بیشترین میزان کلنی‌های باسیلوس در داخل بدن، به‌ترتیب در تیمار پروبیوتیک باکتری و تیمار ترکیب پروبیوتیک باکتری با مخمر به دست آمد که به‌طور معنی‌داری بیشتر از تیمار شاهد و تیمار مخمر بود (0/05>p). براساس تعداد کلنی‌های باسیلوس کل بدن، تیمار پروبیوتیک باکتری اختلاف معنی‌داری با سایر تیمارها نشان داد و کمترین میزان کلنی مربوط به تیمار پروبیوتیک مخمر بود (0/05>p).
نتیجه‌گیری: نسبت به سایر تیمارها، بیشترین میزان باکتری‌های اسیدلاکتیک‌ در تیمار باکتریایی است. این پروبیوتیک‌ها به‌خوبی می‌توانند در سطح و همچنین داخل بدن آرتمیا قرار گیرند، بنابراین استفاده از باسیلوس سابتیلیس به‌تنهایی یا با ساکارومایسس سرویزیه می‌تواند تاثیر مثبتی بر تعداد باکتری‌های آرتمیا داشته باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آرتمیا فرانسیسکانا،باسیلوس سابتیلیس،ساکارومایسس سرویزیه،میکروبیوتا،

عنوان انگلیسی Investigation of Microbiota of Artemia franciscana Fed by Bacterial Probiotic Bacillus subtilis and Yeast Saccharomyces Cerevisiae under Laboratory Conditions
چکیده انگلیسی مقاله Aims: Artemia is one of the most important live foods in aquaculture. The aim of the current study was to investigate Microbiota of Artemia franciscana fed by bacterial probiotic Bacillus subtilis and yeast Saccharomyces cerevisiae under laboratory conditions.
Materials and Methods: In this experimental research, 500 Artemia nauplius were transported to 1 liter Zug with salinity of 70ppt and fed daily by Dunaliella tertiolecta and wheat bran. The present study was carried out in 4 treatments, including control treatment (no additive probiotics), probiotic treatment of Saccharomyces cerevisiae, probiotic treatment of Bacillus subtilis, and equal combination of yeast and bacteria. Statistical tests including Duncan's new multiple range test and one-way analysis of variance were used. SPSS 21 and Excel 2013 software were also used.
Findings: Bacterial probiotic treatment showed the highest colony count compared with other treatments (p<0.05). Treatment containing equal combination of yeast and bacteria had the highest colony after probiotic bacterial treatment (p<0.05). The highest number of Bacillus colonies in the body was obtained in probiotic bacterial treatment and combination of yeast and bacteria, respectively, which was significantly higher than control and yeast treatments (p<0.05). Based on the total number of Bacillus colonies, probiotic bacterial treatment showed a significant difference with other treatments and the lowest number of colony was related to probiotic yeast treatment (p<0.05).
Conclusion: Compared with other treatments, the highest number of lactic acidic bacteria is in bacterial treatment. These probiotics can well place on the surface as well as inside the body of Artemia. Therefore, using Bacillus subtilis alone or with Saccharomyces cerevisiae can have a positive effect on the bacterial count of Artemia
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله آرتمیا فرانسیسکانا,باسیلوس سابتیلیس,ساکارومایسس سرویزیه,میکروبیوتا

نویسندگان مقاله وحید رضایی‌امینلویی |
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

نصراله احمدی‌فرد |
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

امیر توکمه‌چی |
گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

ناصر آق |
پژوهشکده آرتمیا و آبزی‌پروری، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران


نشانی اینترنتی https://jfst.modares.ac.ir/article_21292_71008f4c374548b784670bb59eebb6fe.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات