این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۷، شماره ۳، صفحات ۲۰۵-۲۱۳
عنوان فارسی
بررسی اثر غلظت بیوپلیمر کل و درصد هسته بر ویژگیهای کیفی نانوکپسولهای روغن ماهی حاوی اسانس میخک تولیدشده به روش کوآسرواسیون پیچیده
چکیده فارسی مقاله
اهداف:
با توجه به ماهیت غیراشباع اسیدهای چرب ماهی، کاربرد فناوریهایی برای کنترل نرخ اکسایش آن برای استفاده در صنعت غذا ضروری است. هدف پژوهش حاضر بررسی روش تولید نانوکپسولهای روغن ماهی به همراه اسانس میخک با استفاده از تکنیک کوآسرواسیون بود.
مواد و روشها:
در پژوهش تجربی حاضر تاثیر سه متغیر مستقل شامل درصد بیوپلیمر کل (ژلاتین-صمغ عربی؛ 6، 8 و 10
%) روغن (2 تا 3%) ، غلظت اسانس میخک (صفر،
2000
و
ppm
3000) بر متغیرهای وابسته از قبیل اندازه ذرات و پتانسیل زتا، رنگ پودرهای تولیدشده، مقادیر روغن سطحی، کپسولهشده و بازدهی ریزپوشانی بررسی شد.
پژوهش حاضر بهصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی اجرا شد. آزمونهای آماری تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون دانکن به کار رفتند. دادهها در نرمافزار
16
SPSS
تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها:
افزایش درصد بیوپلیمر کل موجب افزایش اندازه ذرات شد و اندازه ذرات محدودهای بین 55/83
±259/19 تا 253/05±814/35 نانومتر داشتند. در بررسی رنگ پودرهای تولیدشده با افزایش غلظت روغن ماهی و اسانس میخک شاخص زردی افزایش و با افزایش غلظت بیوپلیمر کل شاخص روشنایی کاهش یافت. همچنین روغن سطحی با افزایش درصد روغن و غلظت اسانس میخک در سطح نانوکپسولها افزایش نشان داد و بازدهی ریزپوشانی در تیمارهای مختلف بین 2/75±65/10 در تیمار 15 (10% مخلوط بیوپلیمر، 3% روغن) تا 0/78
±98/84
در تیمار 4 (8% مخلوط بیوپلیمر، 2% روغن) متفاوت بود.
نتیجهگیری:
استفاده از تکنیک کوآسرواسیون پیچیده با استفاده از ژلاتین ماهی و صمغ عربی بهعنوان بیوپلیمر، میتواند ذرات با اندازه نانو تولید کند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسیدهای چرب امگا 3،ریزپوشانی،بیوپلیمر،
عنوان انگلیسی
Investigating the Effects of Biopolymer Concentration and Core Material Percentage on Quality Characteristics of Fish Oil Nanocapsules Containing Clove Essential Oil Prepared by Complex Coacervation Technique
چکیده انگلیسی مقاله
Aims:
Considering the unsaturated nature of fatty acids, the use of technologies to control its oxidation rate is essential for use in the food industry. Thereafter, the aim of this study was to investigate the effects of biopolymer concentration and core material percentage on quality characteristics of fish oil nanocapsules containing clove essential oil prepared by complex coacervation technique.
Materials and Methods:
In the present experimental research, the effects of 3 independent variables including the total biopolymer percentage (gelatin-gum Arabic; 6, 8, and 10%), oil content (2 to 3%), and the concentration of clove essential oil (0, 2000, and 3000 ppm) on dependent variables such as size and zeta potential of particles, color, surface oil, encapsulation, and nanoencapsulation efficiency were evaluated. The present study was carried out as factorial experiment in a completely randomized design. One-way analysis of variance and Duncan test were used. The data were analyzed by SPSS 16 software.
Findings:
The increase in total biopolymer percentage was associated with increasing particle size as it was in the range between 259.19±55.83 and 814.35±253.05 nm, respectively. In terms of color parameters, the yellowness of produced powders was increased by increasing the concentration of fish oil and cloves essential oil, while lightness was decreased by increasing the concentration of the biopolymer. Also, the superficial oil was increased by increasing oil and clove essential oil concentrations in the nanocapsules, and microencapsulation efficiency in different treatments was recorded between 65.1±2.75 in treatment 15 (10% biopolymer and 3% oil) to 98.84±0.78 in treatment 4 (8% biopolymer and 2% oil).
Conclusion:
Using complex coacervation technique with gelatin-gum Arabic as a biopolymer can produce nano-sized particles.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اسیدهای چرب امگا 3,ریزپوشانی,بیوپلیمر
نویسندگان مقاله
الهه شریفی |
گروه شیلات، دانشکده علوم دام و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
سید علی جعفرپور |
گروه شیلات، دانشکده علوم دام و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
محمد هاشم حسینی |
گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
نشانی اینترنتی
https://jfst.modares.ac.ir/article_21295_6d334baa7ef4839592eeba9a38b9ccca.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات