این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و فنون شیلات، جلد ۷، شماره ۲، صفحات ۱۰۱-۱۰۷

عنوان فارسی تولید پروتئین آبکافت‌شده به روش شیمیایی از امعا و احشای ماهی کپور نقره‌ای و استفاده از آن به‌عنوان محیط کشت باکتری سودوموناس آئروژینوز
چکیده فارسی مقاله اهداف: ضایعات مربوط به صنایع شیلاتی شامل 50% وزن ماهی است. استفاده از این مواد خام برای تولید پروتئین آبکافتی موجب تولید پپتیدهایی با ویژگی‌های عملکردی می‌شود. هدف پژوهش، تولید پروتئین آبکافت‌شده به روش شیمیایی از امعا و احشای ماهی کپور نقره‌ای و استفاده از آن به‌عنوان محیط کشت باکتری سودوموناس آئروژینوز بود.
مواد و روش‌ها: پژوهش تجربی حاضر روی ماهی کپور نقره‌ای در پژوهشکده اکولوژی دریای خزر انجام شد. پس از انجمادزدایی امعا و احشای ماهی کپور نقره‌ای در دمای C4
º، آبکافت در pH اسیدی 3/3 و قلیایی 12 و دمای 70 و C85º انجام شد. از پپتون‌های تولیدشده از هر تیمار (با 3 تکرار) به‌عنوان منبع ازت در محیط کشت باکتری سودوموناس آئروژینوز به‌مدت 48 ساعت استفاده و با محیط کشت تجاری نوترینت‌براث مقایسه شد. داده‌ها با نرم‌افزار SPSS 17 از طریق تحلیل واریانس دوطرفه، آزمون T مستقل و آزمون دانکن تحلیل شدند.
یافته‌ها: کمترین و بیشترین درجه آبکافت به‌ترتیب مربوط به آبکافت قلیایی در دمای 70 و C85
º بود. روند افزایشی رشد باکتری در تیمارهای محیط کشت حاوی پپتون در دمای C85º در طول 48 ساعت به‌جز در زمان 24 ساعت اختلاف معنی‌داری نداشتند، اما با تیمار شاهد در همه زمان‌ها اختلاف معنی‌داری داشتند (0/05<p). تیمارهای محیط کشت در دمای C70º در طول 48 ساعت تفاوت معنی‌داری نداشتند.
نتیجه‌گیری: در تولید پروتئین آبکافت‌شده از امعا و احشای ماهی کپور نقره‌ای، آبکافت قلیایی در دمای بالا بهتر از آبکافت اسیدی است و رشد باکتری سودوموناس‌آئروژینوز در پپتون تولیدی به خوبی رشد آن در محیط کشت تجاری است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سودوموناس آئروژینوز،آبکافت شیمیایی،پپتون،پروتئین آبکافت‌شده،

عنوان انگلیسی Production of Protein Hydrolysate by Chemical Method from Silver Carp (Hypophthalmichthys molitrix) Viscera and its Application as a Culture Media for Pseudomonas aeruginosa
چکیده انگلیسی مقاله Aims: Wastes related to the fisheries industry include 50% of the weight of fish. Using these raw materials to produce protein hydrolysate results in the production of peptides with functional properties. The aim of this study was to produce protein hydrolysate by chemical method from silver carp (Hypophthalmichthys molitrix) viscera and its application as a culture media for Pseudomonas aeruginosa.
Materials and Methods: The present experimental research on silver carp was conducted at the Caspian Sea Ecology Research Institute. After freeze-thawing of viscera at 4°C, acidic and alkaline hydrolysis was done at 2 pH of 3.3 and 12, and 2 temperatures of 70°C and 85°C. Peptones produced from these treatments (3 replicates for each treatment) were used as a nitrogen source of Pseudomonas aeruginosa culture media at 48 hours and compared with commercial Nutrient Broth culture media. The data were analyzed by SPSS 17, using two-way analysis of variance, Independent T-test, and Duncan test.
Findings: The lowest and the highest Degree of Hydrolysis were related to alkaline hydrolysis at 70°C and 85°C, respectively (p<0.05). Bacteria growth trend in culture media containing peptone at 85°C did not show any significant difference during 48 hours except 24 hours (p>0.05), but these treatments showed significant difference with the control at all of times (p<0.05). Treatments of culture media had no significant differences at 70°C during 48 hours (p>0.05).
Conclusion: The alkaline hydrolysis in higher temperature is better than acidic hydrolysis and growth of Pseudomonas aeruginosa in the produced peptone can be done as well as that of commercial culture media.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله سودوموناس آئروژینوز,آبکافت شیمیایی,پپتون,پروتئین آبکافت‌شده

نویسندگان مقاله ماریا اصغرنیا |
گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران

سکینه یگانه |
گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران

سیدعلی جعفرپور |
گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران

رضا صفری |
پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج جهاد کشاورزی، ساری، ایران


نشانی اینترنتی https://jfst.modares.ac.ir/article_21283_e3347ce0baff7e743c805f3ebc5c6175.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات