این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۷، شماره ۲، صفحات ۱۰۹-۱۱۶
عنوان فارسی
اثر سطوح مختلف اسید آراشیدونیک جیره بر میزان کلسیم، هورمونهای تیروئیدی و کورتیزول در مراحل زردهسازی و رسیدگی نهایی مولدین مادهماهی گورامی آبی (Trichopodus trichopterus, Pallas, ۱۷۷۰)
چکیده فارسی مقاله
اهداف:
اسید آراشیدونیک از اسیدهای چرب ضروری بوده که نقش مهمی در فرآیند تولیدمثل ماهیان از طریق تنظیم عملکرد سیستم درونریز از جمله سنتز هورمونهای استروئیدی دارد. هدف این مطالعه بررسی اثر سطوح مختلف اسید آراشیدونیک جیره بر میزان کلسیم، هورمونهای تیروئیدی و کورتیزول در مراحل زردهسازی و رسیدگی نهایی مولدین مادهماهی گورامی آبی بود.
مواد و روشها:
در این تحقیق کاربردی تعداد 150 قطعه بچه ماهی گورامی آبی (
Trichopodus trichopterus
) در میان 15 آکواریوم (3 آکواریوم در هر تیمار) توزیع و تا رسیدن به بلوغ جنسی به مدت 5 ماه از جیرههای آزمایشی شامل سطوح مختلف اسید آراشیدونیک (0/02، 0/53، 1/05، 1/6، 2/12% از جیره) تغذیه کردند. پس از رسیدگی جنسی تعداد 12 ماهی ماده از هر تیمار انتخاب و میزان یون کلسیم در پلاسما با روش فتومتری و میزان هورمون کورتیزول در سرم و میزان هورمونهای ترییدوتیرونین (
T
3
) و تیروکسین (
T
4
) ذخیرهشده در تخمدان با روش الایزا در دو مرحله زردهسازی و رسیدگی نهایی اندازهگیری شدند. تمامی دادهها پس از تست نرمالبودن با آزمون کولموگروف- اسمیرنوف با استفاده از آنالیز واریانس یکطرفه تجزیه و تحلیل شده و برای مقایسه معنیداری بین میانگینها از آزمون آماری دانکن در سطح احتمال 5% استفاده شد. برای محاسبه ارتباط میان سطوح آراشیدونیک جیره و پارامترهای سنجیدهشده از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. کلیه آنالیزها توسط نرمافزار
SPSS
(نسخه 22) انجام شد.
یافتهها:
در مرحله زردهسازی در تیمارهای با سطوح بالای آراشیدونیک میزان یون کلسیم بالاترین مقادیر و هورمون کورتیزول کمترین سطح را داشتند (0/05
p<
). میزان هورمون کورتیزول در مرحله رسیدگی نهایی نسبت به مرحله زردهسازی بالاتر بوده و همچنین با افزایش سطوح آراشیدونیک روند افزایشی داشت. میزان هورمون
T
3
در تخمدان ماهیان در هر دو مرحله زردهسازی و رسیدگی نهایی با افزایش سطوح
ARA
افزایش معنیداری داشت (0/05
p<
). میزان هورمون
T
4
در تخمدان ماهیان در مرحله زردهسازی با افزایش سطح
ARA
ارتباط معنیداری نداشت، در حالی که در مرحله رسیدگی نهایی با افزایش
ARA
جیره میزان ذخیره این هورمون به طور معنیداری افزایش یافت(0/05
p<
).
نتیجهگیری:
استفاده از سطوح بالای آراشیدونیک در مرحله مولدسازی میتواند باعث افزایش سطح کلسیم و هورمونهای تیروئیدی و درنتیجه بهبود زردهسازی شود. در مرحله رسیدگی نهایی نیز افزایش آراشیدونیک تا سطح 1/6% باعث افزایش سطح کورتیزول میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسید آراشیدونیک،کلسیم،کورتیزول،تیروئید،گورامی آبی،
عنوان انگلیسی
Effect of Different Levels of Dietary Arachidonic Acid on Calcium, Thyroid Hormone, and Cortisol Levels in Vitellogenesis and Maturation Stages of Female Blue Gourami (Trichopodus trichopterus, Pallas, 1770)
چکیده انگلیسی مقاله
Aims:
Arachidonic acid is an essential fatty acid that plays an important role in the fish reproduction process by regulating the function of the intravenous system, including the synthesis of steroid hormones. The aim of this study was to evaluate the effect of different levels of dietary arachidonic acid on calcium, thyroid hormone, and cortisol levels in vitellogenesis and maturation stages of female blue gourami (
Trichopodus trichopterus
).
Materials and Methods:
In this applied research, 150 one-month blue gourami were distributed among 15 aquariums (3 replicates for each treatment) and fed with 5 different dietary ARA levels (0.02, 0.53, 1.05, 1.6 and 2.12% of diet) until the completion of maturation over 5 months. After they reached sexual maturity, 12 females from each treatment were selected; calcium level in plasma, cortisol concentrations in serum, and thyroid hormones, triiodothyronine (T
3
) and thyroxine (T
4
), were measured in ovary in both vitellogenesis and maturation stages by photometry and ELISA methods, respectively. The data were analyzed by one-way ANOVA after Kolmogorov-Smirnov test. Duncan’s multiple range test was used at 5% level for a meaningful comparison between the means. Pearson correlation coefficient was used to calculate the relationship between arachidonic levels of diet and the measured parameters. All analyses were performed by SPSS 22 software.
Findings:
In the vitellogenesis stage, in the treatments with high arachidonic levels, calcium ion had the highest and cortisol hormone had the lowest levels (p<0.05). The level of cortisol in the maturation stage was higher than that of the vitellogenesis and also increased with increasing arachidonic levels. The level of T
3
in the ovaries of fish in both stages of vitellogenesis and maturation increased significantly with increasing ARA levels (p<0.05). The level of T
4
in the ovaries of the fish did not have a significant relationship with the increase in ARA levels in the vitellogenesis stage, while in the maturation stage, with increasing ARA, the amount of storage of this hormone significantly increased (p<0.05).
Conclusion:
Using high levels of arachidonic in the reproduction stage can increase the level of calcium and thyroid hormones and, as a result, improve the vitellogenesis. In the maturation stage, increasing arachidonic levels up to 1.6% increases the levels of cortisol.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اسید آراشیدونیک,کلسیم,کورتیزول,تیروئید,گورامی آبی
نویسندگان مقاله
شیما مسعودی اصیل |
گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی و منابع طبیعی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، مازندران، ایران
عبدالمحمد عابدیانکناری |
گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی و منابع طبیعی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، مازندران، ایران
قدرتالله رحیمیمیانجی |
گروه علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، مازندران، ایران
گلن ون در کرک |
گروه بیولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه گلف، انتاریو، کانادا
نشانی اینترنتی
https://jfst.modares.ac.ir/article_21284_d16ed0f9a598348973e1ef74290861a8.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات