این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۷، شماره ۲، صفحات ۱۴۵-۱۵۵
عنوان فارسی
ترکیب تقریبی و آمینواسیدی، قدرت آنتیاکسیدانی، قدرت مهارکنندگی آنزیم مبدل آنژیوتانسین و قدرت ضدباکتریایی پروتئین هیدرولیزشده تخم ماهی کپور معمولی با آنزیم آلکالاز
چکیده فارسی مقاله
اهداف:
تخم ماهی ارزش غذایی بالایی داشته و در قاره آسیا، بهعنوان یک محصول جانبی در صنعت فرآوری ماهیان شناخته شده است. هدف پژوهش، بررسی ترکیب تقریبی و آمینواسیدی، قدرت آنتیاکسیدانی، قدرت مهارکنندگی آنزیم مبدل آنژیوتنسین و قدرت ضدباکتریایی پروتئین هیدرولیزشده تخم ماهی کپور معمولی با آنزیم آلکالاز بود.
مواد و روشها:
در پژوهش تجربی حاضر روی تخم ماهی کپور معمولی، پس از لیوفلیزهکردن تخم ماهی، عمل هیدرولیز با استفاده از آلکالاز در چهار زمان 30، 60، 90 و 120دقیقه در 8=
pH
و دمای
C
55
º
انجام شد. میزان چربی، رطوبت، خاکستر و پروتئین براساس روشهای
AOAC
و ترکیب آمینواسیدی با روش کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا- طیفسنجی جرمی سنجیده شدند. قدرت حذف رادیکال آزاد
DPPH
، چلاتهکردن یون فلزی، مهارکنندگی آنزیم مبدل آنژیوتنسین و قدرت ضدباکتریایی نمونهها بررسی و دادهها با نرمافزار
SPSS 21
از طریق آزمون تحلیل واریانس و آزمون
LSD
تحلیل شدند.
یافتهها:
با افزایش زمان هیدرولیز، مقدار پروتئین، درصد بازیابی پروتئین و میزان خاکستر افزایش یافت، ولی میزان چربی و رطوبت کاهش یافت. فراوانترین آمینواسیدها والین، لایزین، آرژنین و لوسین بودند. قدرت ضداکسیدانی نمونهها با افزایش غلظت افزایش یافت. قدرت حذف رادیکال
DPPH
در غلظت 20میلیگرم بر میلیلیتر، در همه نمونهها به طور معنیداری بالاتر از محلول
BHT
بود (0/05
p<
). همه نمونههای پروتئین هیدرولیزشده قدرت ضداکسیدانی، مهارکنندگی
ACE
و ضدباکتریایی داشتند.
نتیجهگیری:
پروتئین هیدرولیزشده تخم ماهی کپور معمولی بهدلیل دارابودن درصد بالایی از پروتئین، پپتیدهای زیستفعال و آمینواسیدهای ضروری و غیرضروری، خواص آنتیاکسیدانی، مهارکنندگی آنزیم مبدل آنژیوتنسین و ضدباکتریایی بالایی دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پروتئین هیدرولیزشده،تخم ماهی کپور معمولی،قدرت آنتیاکسیدانی،قدرت مهارکنندگی ACE،قدرت ضدباکتریایی،
عنوان انگلیسی
Proximate and Amino Acid Composition, Antioxidant Properties, ACE Inhibitory Effect, and Antibacterial Power of Protein Hydrolysates of Common Carp Roe by Alcalase
چکیده انگلیسی مقاله
Aims:
Fish egg has a high nutritional value and is known as an offshore product in the fish processing industry in Asia. Thus, the present study aimed at evaluating proximate and amino acid composition, antioxidant properties, ACE inhibitory effect, and antibacterial power of protein hydrolysates from lyophilized common carp roe by Alcalase.
Materials and Methods:
In the present experimental study, the lyophilized roe was subjected to hydrolysis by Alcalase for 30, 60, 90, and 120 minutes at pH 8 and 55˚C. Fat, as well as moisture, ash and protein were measured by AOAC and amino acid composition by high-performance liquid chromatography-mass spectrometry. DPPH scavenging activity, metal ion chelating, ACE inhibitory effect and anti-bacterial power of the samples were analyzed. The data were analyzed by SPSS 21, using ANOVA and LSD tests. Antioxidant property of hydrolysates increased with their concentrations.
Findings:
By increasing the hydrolysis time, protein content, protein recovery percentage, and ash content increased, but the amount of fat and moisture decreased. The most abundant amino acids in common carp roe and its protein hydrolysates were valine, lysine, arginine, and leucine. The antioxidant properties of the samples increased with increasing concentration. DPPH scavenging activity of hydrolysates at 20mg/ml was significantly higher than that of BHT solution (p<0.05). All the hydrolysates exhibited antioxidant, ACE inhibitory and antibacterial effects.
Conclusion:
Due to the high content of protein, bioactive peptides, and essential and unnecessary amino acids, Common carp roe protein hydrolysates has a high antioxidant property, ACE inhibitory and antibacterial properties.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پروتئین هیدرولیزشده,تخم ماهی کپور معمولی,قدرت آنتیاکسیدانی,قدرت مهارکنندگی ACE,قدرت ضدباکتریایی
نویسندگان مقاله
سخی قلیچی |
گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، گرگان، ایران
بهاره شعبانپور |
گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، گرگان، ایران
پرستو پورعاشوری |
گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، گرگان، ایران
نشانی اینترنتی
https://jfst.modares.ac.ir/article_21288_3af7d04f0f1f9b0e5a2793a2981e7a94.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات