این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 30 آذر 1404
علوم و فنون شیلات
، جلد ۷، شماره ۲، صفحات ۱۵۷-۱۶۵
عنوان فارسی
تاثیر روشهای گوناگون استخراج بر ترکیبات شیمیایی روغن بهدستآمده از ضایعات کارخانجات کنسرو تنماهیان
چکیده فارسی مقاله
اهداف:
گام اول در خالصسازی امگا 3، استحصال روغن است. هدف مطالعه حاضر ارزیابی اثر روش پرس مرطوب
(WP)
، استخراج سرد
(CE)
و استخراج آنزیمی
(EE)
بر میزان روغن استحصالی از ضایعات تنماهیان و نیز میزان رطوبت و پارامترهای شیمیایی آنها بود.
مواد و روشها:
روشهای استفادهشده در مطالعه تجربی حاضر برای استحصال روغن از مواد خام اولیه، پرس مرطوب، استخراج سرد و استخراج آنزیمی بودند که نرخ بازدهی روشها محاسبه شد. در راستای ارزیابی کیفی نیز مواردی چون میزان رطوبت، ترکیبات فرار، سطوح لیپیدهای خنثی، پروفایل اسیدهای چرب، نرخ اسیدیته و نیز سطوح فلزات جیوه، آرسنیک، کادمیوم و سرب سنجیده شدند. تحلیل دادهها با نرمافزار
SPSS 22
و توسط آزمون تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون دانکن انجام شد.
یافتهها:
میزان روغن استحصالی توسط روش
EE
به طور معنیداری بالاتر از دو روش دیگر بود (0/05
<
p
). میزان رطوبت روغنها اختلاف معنیداری را در سه روش نشان نداد (0/05
>
p
). سطوح کلسترول در نمونه روغنهای حاصل از روشهای مورد بررسی فاقد اختلاف معنیدار بود. اسیدهای چرب اندازهگیریشده در سه گروه آزمایشی اختلاف معنیداری را در تیمارهای آزمایشی نشان نداند. نرخ اسیدیته در تیمار
EE
بهطور معنیداری بالاتر از دو تیمار دیگر بود. همچنین میزان فلزات سمی جیوه و آرسنیک در روغنهای استحصالی با روش
EE
بهطور معنیداری بیش از تیمارهای
WP
و
CE
بود. از سوی دیگر، سطوح سرب در تیمارهای آزمایشی اختلاف معنیداری را نشان نداد.
نتیجهگیری:
میتوان روش
EE
را بهعلت کیفیت روغن حاصله و عدم آسیبرسانی به محیط زیست، روشی مناسب برای استحصال روغن ماهی دانست.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ضایعات تنماهیان،ترکیبات فرار،روشهای استخراج،
عنوان انگلیسی
Influence of Different Extraction Methods on Chemical Components of Oil Obtained from By-products of Tuna Canning Factories
چکیده انگلیسی مقاله
Aims:
The first step in the purification of omega-3 is to extract oil. The aim of this study was to evaluate the effects of Wet Pressing (WP), Cold Extraction (CE), and Enzyme Extraction (EE) methods on tuna by-products oil and their moisture as well as chemical parameters.
Materials and Methods:
The methods used in this experimental study to extract oil from primary raw materials were WP, CE, and EE and the efficiency rate of the methods was calculated. Regarding the qualitative evaluation, moisture content, volatile compounds, neutralized lipid levels, fatty acid profiles, acidity rates, and also levels of mercury, arsenic, cadmium, and lead were measured. Data analysis was performed by SPSS 22, using one way ANOVA and Duncan test.
Findings:
The amount of oil extracted by EE method was significantly higher than the other two methods (p<0.05). The amount of oil moisture did not have a significant difference in 3 methods (p>0.05). Cholesterol levels in the samples of oils obtained from these methods were not significantly different. Free fatty acid profile in these treatments did not show significant difference. Acidity value in EE group was significantly higher than 2 other treatments. Also, the amount of toxic metals like Hg and As in oils obtained by EE method was significantly higher than that of WP and CE treatments. On the other hand, Pb level did not have a significant difference in the experimental groups.
Conclusion:
Due to the quality of the obtained oil and the fact that EE method does not harm the environment, it can be a good method to extract fish oil.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
ضایعات تنماهیان,ترکیبات فرار,روشهای استخراج
نویسندگان مقاله
محمدمهدی طاعتیکلی |
گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
بهاره شعبانپور |
گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
سیدمهدی اجاق |
گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
نشانی اینترنتی
https://jfst.modares.ac.ir/article_21289_2a41f60184f0a6fab7e219155abca80d.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات