این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
طلوع بهداشت یزد
، جلد ۲۴، شماره ۲، صفحات ۸۸-۹۹
عنوان فارسی
بررسی محتوای التهابی رژیم غذایی بیماران مبتلا به سرطان معده مراجعه کننده به مرکز جامع سرطان مازندران، یک مطالعه مورد-شاهدی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه:
سرطان معده یکی از شایعترین سرطانها در ایران و جهان است که نقش عوامل تغذیهای در بروز و پیشرفت آن، مورد توجه پژوهشگران قرار دارد. پتانسیل التهابی رژیم غذایی به عنوان عامل خطر در ایجاد بعضی بدخیمی ها معرفی شده است. هدف بررسی حاضر سنجش پتانسیل التهابی رژیم غذایی بیماران و مقایسه با گروه شاهد بوده است.
روش بررسی:
این مطالعه ی مورد-شاهدی در سال 1401 بر 80 بیمار مبتلا به سرطان معده با تایید پاتولوژی مراجعه کننده به مرکز سرطان بیمارستان امام خمینی (ره) ساری و 79 شاهد از داوطلبان سالم، بدون علائم گوارشی و سابقه قبلی سرطان انجام شد. پرسشنامه بسامد
مصرف
خوراک مطالعه کوهورت
PERISAN
به منظور ثبت فراوانی و انوع مواد غذایی مصرفی استفاده شد. ثبت و تجزیه تحلیل آماری با نرم افزار
SPSS
نسخه 21 و آزمون های آماری
T test
،
من ویتنی
و کای دو
با در نظر گرفتن
05/0
P
<
صورت گرفت
.
یافته ها:
مصرف گوشت قرمز (
054/0
P
=
)، امعا و احشا
(
013/0
P
=
)
و همچنین محصولات گوجه فرنگی
(
00/0
P
=
)
در گروه شاهد بیشتر بود. در دسته بندی مواد غذایی ضد التهابی، سبزیجات برگ زرد به میزان بیشتری توسط افراد شاهد مصرف می شدند(
003/0
P
=
).
نتیجه گیری:
نتایج مطالعه ارتباط معنی
داری
بین
مصرف گوشت قرمز و ریسک سرطان معده نشان نداد، اما مصرف بیشتر سبزیجات ممکن است نقش محافظتی داشته باشد. این یافته ها حاکی از اهمیت افزایش مصرف سبزیجات در پیشگیری از سرطان معده است. به دلیل محدودیت های روش شناسی، مطالعات آینده نگر برای تایید نتایج ضروری است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
شاخص التهاب غذایی، سرطان معده، عوامل خطر
عنوان انگلیسی
Investigating The Inflammatory Content of The Diet of Gastric Cancer Patients Referred to Mazandaran Comprehensive Cancer Center, a Case-Control Study
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction:
Gastric cancer is one of the most common cancers in Iran and worldwide, and the role of dietary factors in its incidence and progression has attracted researchers' attention. The inflammatory potential of the diet has been introduced as a risk factor in the development of certain malignancies. The present study aimed to assess the inflammatory potential of the diet in gastric cancer patients and compare it with a control group.
Methods:
This case-control study was conducted in 2022 on 80 pathologically confirmed gastric cancer patients referred to the Imam Khomeini Cancer Center, Sari, and 79 controls who were healthy volunteers without gastrointestinal symptoms or a previous history of cancer. The PERISAN cohort food frequency questionnaire (FFQ) was used to record the frequency and types of consumed foods. Data collection and statistical analysis were performed using SPSS version 21. Statistical tests including the T-test and Chi-square test were applied with a significance level of P< 0/05.
Results:
The consumption of red meat (P=0/054), organ meat (P=0/013), and tomato products (P=0/000) were higher in the control group. In the category of anti-inflammatory foods, yellow leafy vegetables were consumed significantly more by the control group (P=0/003).
Conclusion:
The study results showed no significant association between red meat consumption and the risk of gastric cancer; however, higher vegetable intake may have a protective role. These findings highlight the importance of increasing vegetable consumption for gastric cancer prevention. Due to methodological limitations, prospective studies are necessary to confirm these results.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Food, Inflammation, Stomach Neoplasms, Risk Factors.
نویسندگان مقاله
مینا متولی | Mina Motevalli
Mazandaran University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری ایران
رضا علیزاده نوایی | Reza Alizadeh-Navaei
Mazandaran University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری
رامین شکرریز | Ramin Shekarriz
Mazandaran University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری
نشانی اینترنتی
http://tbj.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3253-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تغذیه
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات