این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مهندسی مکانیک مدرس، جلد ۲۰، شماره ۶، صفحات ۱۵۲۵-۱۵۳۲

عنوان فارسی بررسی تجربی اثر سرعت باد بر عملکرد یک اجاق خورشیدی سهموی قابل حمل از دو دیدگاه انرژی و اگزرژی
چکیده فارسی مقاله در این مطالعه، یک اجاق خورشیدی سهموی قابل حمل طراحی و ساخته و عملکرد روزانه آن از دو دیدگاه انرژی و اگزرژی بررسی شده است. یکی از مهم‌ترین چالش‌های اجاق‌های خورشیدی سهموی کاهش عملکرد آنها در محیط‌های بادخیز است. به‌منظور بررسی این موضوع، اثر سرعت‌های باد 0/2، 2، 4 و 6متر بر ثانیه بر بازده انرژی و اگزرژی اجاق خورشیدی مطالعه شده است. با توجه به نتایج، بازده انرژی اجاق خورشیدی سهموی در طول آزمایش 34/52 تا 46/19% و بازده اگزرژی آن 2/11 تا 5/60% است. نتایج تجربی نشان می‌دهد، اجاق خورشیدی ساخته‌شده امکان به‌جوش‌آوردن آب در محیط‌های بادخیز را دارد. اگرچه زمان لازم برای به‌جوش‌آوردن آب با زیادشدن سرعت باد افزایش می‌یابد. با توجه به نتایج، زمان لازم برای به‌جوش‌آوردن 2لیتر آب در سرعت باد 6متر بر ثانیه، حدود 40دقیقه است. همچنین، بازده انرژی و اگزرژی اجاق خورشیدی سهموی در سرعت باد 6متر بر ثانیه نسبت به سرعت باد 0/2متر بر ثانیه به‌ترتیب 20/80 و 1/99% کمتر است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اجاق خورشیدی سهموی،تحلیل انرژی،تحلیل اگزرژی،سرعت باد،

عنوان انگلیسی Experimental Investigation of the Effect of Wind Speed on the Performance of a Portable Parabolic Solar Cooker from Energy and Exergy Viewpoints
چکیده انگلیسی مقاله In this study, a portable parabolic solar cooker is designed and fabricated, and the daily performance of the solar cooker is investigated from the energy and exergy viewpoints. One of the important challenges of the parabolic solar cookers is the reduction of their performance in the windy conditions. In order to evaluate this issue, the effect of 0.2, 2, 4 and 6m/s wind speeds on the energy and exergy efficiencies of the solar cooker is studied. Based on the results, the energy efficiency of the parabolic solar cooker is 34.52-46.19% and the exergy efficiency is 2.11-5.60% during the experiment. The experimental results indicate that water can boil in the windy conditions using the fabricated solar cooker although the time required to boil water increases by rising the wind speed. According to the results, in the wind speed of 6m/s, the time taken to boil 2 liters of water is about 40min. Furthermore, the energy and exergy efficiencies of the parabolic solar cooker in the wind speed of 6m/s are 20.08% and 1.99%, respectively, lower than those in the wind speed of 0.2m/s.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله اجاق خورشیدی سهموی,تحلیل انرژی,تحلیل اگزرژی,سرعت باد

نویسندگان مقاله محمد حسین‌زاده |
گروه طراحی ماشین‌آلات مواد غذایی، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران

حسین زمانی |
گروه طراحی ماشین‌آلات مواد غذایی، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران

سیدمهدی میرزابابائی |
گروه طراحی ماشین‌آلات مواد غذایی، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران

علی فائزیان |
گروه طراحی ماشین‌آلات مواد غذایی، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران

فرزاد زرین‌کلام |
گروه مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران


نشانی اینترنتی https://mme.modares.ac.ir/article_10981_f249213c52f423f9cbe6932733978cba.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات