این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 18 آذر 1404
فیض
، جلد ۱۶، شماره ۷، صفحات ۶۸۵-۶۸۶
عنوان فارسی
تاثیر مکمل یاری اسیدهای چرب ۳ω بر وضعیت تغذیه ای آهن در بیماران مبتلا به سرطان معده تحت شیمی درمانی
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: مصرف برخی از مکملها در بیماران مبتلا به سرطان معده ممکن است باعث بهبود کمبود آهن شود. مطاله حاضر با هدف مکمل یاری اسیدهای چرب 3 ω بر وضعیت آهن دریافتی در بیماران مبتلا به سرطان معده تحت شیمی درمانی انجام گردید. مواد و روشها: تعداد 30 نفر از بیماران داوطلب مبتلا به سرطان معده تحت شیمی درمانی بالای 30 سال (15 نفر گروه مداخله و 15 نفر گروه کنترل) پس از مصاحبه بهصورت تصادفی برای مطالعه انتخاب شدند. در ابتدای مطالعه نمونههای خونی ناشتا جهت انجام آزمایشات آهن، TIBC و ترانسفرین سرم گرفته شد. سپس، به گروه مداخله روزانه 3 گرم از اسیدهای چرب 3 ω (حاوی 8/1 گرم ایکوزاپنتانوئیک و 2/1 گرم دوکوزاهگزانوئیک اسید) و به گروه کنترل ماده دارونما بهمدت یک و نیم ماه داده شد. نمونههای خونی برای اندازهگیری آزمایشات بیوشیمیائی در روزهای 30 و 45 بعد از مداخله تکرار شد. همچنین، یادآمد خوراک 24 ساعته سه روزه در طول مطالعه از هر دو گروه اخذ گردید. نتایج: نتایج نشان داد که میزان آهن دریافتی و همچنین آهن و ترانسفرین سرم در گروه مداخله در انتهای مطالعه از نظر آماری بیشتر و TIBC سرم کمتر از گروه کنترل بود (05/0> P). نتیجهگیری: مطالعه حاضر نشان می دهد که مصرف مکمل اسیدهای چرب 3 ω میتواند باعث بهبود وضعیت آهن دریافتی در بیماران مبتلا به سرطان معده تحت شیمی درمانی شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The effect of ω3 fatty acids supplementation on iron nutritional status in patients with gastric cancer during chemotherapy
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Taking certain supplements in patients with gastric cancer may improve iron deficiency . This study aimed to examine the effects of ω 3 fatty acid intakes on iron intake status in patients with gastric cancer during chemotherapy. Materials and Methods: In this study, 30 adult volunteer patients (15 cases and 15 controls) with gastric cancer during chemotherapy were selected. Fasting blood samples were taken for measuring iron, TIBC and transferrin at the beginning, middle and end of the study . Supplementation of ω3 fatty acid for 3g (1.8 g EPA & 1.2 g DHA) and placebo were given for the intervention and control groups for one and a half months , respectively. Blood samples for biochemical measurements were repeated on days 30 and 45 days after the intervention . The 24 hour dietary recall for three days was taken from both groups . Results: The results showed that iron intake, and serum levels of transferrin and iron in the intervention group were significantly higher and serum levels of TIBC lower than the control group at the end of the study (P< 0.05) . Conclusion : Results show that ω3 three fatty acids supplementation can improve the iron intake status in the gastric cancer patients during chemotherapy.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
علی نعمتی | ali nemati
department of basic sciences, school of medicine, ardabil university of medical sciences, ardabil, i. r. iran.
گروه علوم پایه، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی اردبیل (Ardabil university of medical sciences)
غلامحسین اتحاد | gholam hosein ettehad
نشانی اینترنتی
http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-176-966&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات