این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
طب مکمل
، جلد ۱۵، شماره ۲، صفحات ۰-۰
عنوان فارسی
بررسی مروری خواص ضداکسیدانی و ضدمیکروبی گیاه قرهداغ (Nitraria schoberi) و کاربردهای بالقوه آن
چکیده فارسی مقاله
گیاه
Nitraria schoberi
که در ایران به نام قرهداغ شناخته میشود، یک گیاه دارویی مقاوم به شرایط سخت محیطی است که از دیرباز در طب سنتی برای درمان بیماریهای مختلف از جمله بیماریهای گوارشی، التهابی و عفونتهای تنفسی استفاده شده است. هدف از این مطالعه مروری، تحلیل خواص ضداکسیدانی و ضدمیکروبی این گیاه و بررسی کاربردهای بالقوه آن در سلامت انسان و صنایع مختلف است. برای این منظور، مقالات مرتبط از پایگاههای داده علمی با استفاده از کلمات کلیدی مشخص جستجو و بررسی شدند. یافتهها نشان داد که ترکیبات فعال زیستی موجود در برگ، ریشه و میوه این گیاه شامل فلاونوئیدها و آلکالوئیدها، دارای خواص ضداکسیدانی قوی و فعالیتهای ضدباکتریایی، ضدقارچی و ضدویروسی هستند. به علاوه، این خواص موجب شده است تا قرهداغ پتانسیل بالایی برای استفاده در صنایع غذایی به عنوان نگهدارنده طبیعی و در صنایع داروسازی به عنوان ماده موثره در داروهای گیاهی داشته باشد. در نتیجه میتوان گفت که گیاه قرهداغ به عنوان یک منبع طبیعی ارزشمند، پتانسیل بالایی در حوزههای مختلف دارد و تحقیقات بیشتر میتواند به بهرهبرداری بهینه از آن کمک کند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
قرهداغ، Nitraria schoberi ، ضدمیکروب، ضد میکروب، داروهای گیاهی، نگهدارنده طبیعی، صنعت غذا و دارو
عنوان انگلیسی
A Review of the Antioxidant and Antimicrobial Properties of the Plant Nitraria Schoberi and its Potential Applications
چکیده انگلیسی مقاله
Nitraria schoberi
, known in Iran as Qara-dagh, is a medicinal plant that is resistant to harsh environmental conditions and has long been used in traditional medicine to treat various diseases, including digestive diseases, inflammation, and respiratory infections. The aim of this review study is to analyze the antioxidant and antimicrobial properties of this plant and investigate its potential applications in human health and various industries. For this purpose, relevant articles were searched and reviewed from scientific databases using specific keywords. The findings showed that the bioactive compounds present in the leaves, roots, and fruits of this plant, including flavonoids and alkaloids, have strong antioxidant properties, and antibacterial, antifungal, and antiviral activities. In addition, these properties have led to
Nitraria schoberi
having a high potential for use in the food industry as a natural preservative and in the pharmaceutical industry as an active ingredient in herbal medicines. As a result, it can be said that the
Nitraria schoberi
plant, as a valuable natural resource, has high potential in various fields, and further research can help in its optimal exploitation.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Qaradagh, Nitraria schoberi, antioxidant, antimicrobial, herbal medicine, natural preservative, food and pharmaceutical industry
نویسندگان مقاله
نرگس فصیحی | Narges Fasihi
Arak University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی اراک
صبا جاویدمهر | Saba Javidmehr
Arak University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی اراک
زهرا پیلهور | Zahra Pilevar
Arak University of Medical Sciences
دانشگاه علوم پزشکی اراک
نشانی اینترنتی
http://cmja.arakmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1366-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
گیاهان دارویی
نوع مقاله منتشر شده
مروری
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات