این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۰، شماره ۳، صفحات ۵۱-۶۳
عنوان فارسی
بررسی عوامل مؤثر بر میزان ضایعات نان خانوارها در شهر سنندج
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف:
تغییر رفتار مصرف کنندگان به سوی مصرف پایدار مواد غذایی نیازمند شناسایی عوامل اقتصادی
-
اجتماعی و رفتاری حاکم بر سبک زندگی آنها است. به همین دلیل در این مطالعه عوامل اقتصادی
-
اجتماعی و رفتاری مؤثر بر ضایعات نان خانوارهای شهر سنندج مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش
ها:
جامعه آماری این تحقیق، مصرف کنندگان نان در شهر سنندج (خانوارها) میباشند؛ با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی ساده تعداد 304 پرسشنامه از مصرف کنندگان نان شهر سنندج جمعآوری شد و عوامل مؤثر بر میزان ضایعات نان خانوارها با استفاده از مدل لاجیت ترتیبی مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات مورد نیاز این تحقیق از طریق تکمیل پرسشنامه نیمه ساختاریافته محققساخته گردآوری شد و برای توصیف دادهها و برآورد مدل لاجیت ترتیبی از نرم افزار
STATA MP17
استفاده شد.
یافته
ها
:
نتایج نشان داد که متغیرهای سن، باور به اثرگذاری مصرف زیاد نان بر افزایش وزن، رضایت از کیفیت نان و اهمیت قیمت نان برای خانوارها با احتمال ایجاد ضایعات نان رابطه عکس داشتهاند. همچنین در صورتیکه نوع نانوایی محل خرید خانوار آزادپز بوده احتمال ایجاد ضایعات نان توسط خانوار کاهش یافته است. این در حالی است که متغیرهای تحصیلات سرپرست خانوار، اندازه خانوار، درآمد و زمان صرف شده برای خرید نان با احتمال ایجاد ضایعات نان رابطه مستقیم داشتهاند.
نتیجه گیری:
با توجه به نتایج تحقیق، آزادسازی قیمت نان و توسعه نانواییهای آزادپز در منطقه مورد مطالعه پیشنهاد میشود؛ در این صورت، علاوه بر اینکه میزان ضایعات نان خانوارها به طور قابل توجهی کاهش مییابد، کیفیت نان تولید شده هم بهبود پیدا میکند و رفاه مصرف کنندگان و تولید کنندگان نان در جامعه مورد بررسی افزایش مییابد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ضایعات نان، مصرف، عوامل اقتصادی- اجتماعی، خانوارها، لاجیت ترتیبی
عنوان انگلیسی
Investigating Factors Affecting the Amount of Household Bread Waste in Sanandaj City
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives:
Changing consumer behavior towards sustainable food consumption requires identifying the socio-economic and behavioral factors that govern their lifestyle. For this reason, this study examined the socio-economic and behavioral factors affecting bread waste in households in Sanandaj.
Materials & Methods:
The statistical population of this study is bread consumers in the city of Sanandaj (households);
using simple random sampling method, 304 questionnaires were collected from bread consumers in Sanandaj city and the factors affecting the amount of household bread waste were investigated using the ordered logit model. The information required for this study was collected by completing a researcher-made semi-structured questionnaire and STATA MP17 software was used to describe the data and estimate the ordered logit model.
Results:
The results showed that the variables of age, belief in the effect of excessive bread consumption on weight gain, satisfaction with bread quality, and the importance of bread price for households had an inverse relationship with the probability of producing bread waste. Also, if the type of bakery where the household purchase bread was
non-subsidized, the probability of household bread waste has been reduced. However, the variables of education of household head, household size, income, and time spent buying bread had a direct relationship with the probability of producing bread waste.
Conclusion:
According to the research results, it is recommended to liberalize the price of bread and develop non-subsidized bakeries in the study area; in this case, in addition to significantly reducing the amount of household bread waste, the quality of the bread produced will also improve and the welfare of bread consumers and producers in the studied community will increase.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Bread waste, Consumption, Socio-economic factors, Households, Ordered logit
نویسندگان مقاله
پریسا علیزاده | P Alizadeh
Assistant Professor, Department of Agricultural Economics, University of Kurdistan, Sanandaj, Iran
استادیار گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه کردستان، سنندج، کردستان، ایران.
فرید قاسمی | F Ghasemi
BSc Student of Agricultural Economics, Department of Agricultural Economics, University of Kurdistan, Sanandaj, Iran
دانشجوی کارشناسی اقتصاد کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج، کردستان، ایران
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4747-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات