این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
دانش بیماری شناسی گیاهی
، جلد ۱۲، شماره ۲، صفحات ۱۰۵-۱۱۶
عنوان فارسی
تاثیر دما و محیط کشت بر رشد و اسپورزایی هشت گونه Trichoderma
چکیده فارسی مقاله
میرزایی پور ز، بازگیر ع، ظفری
د، درویشنیا
م (1402)
تاثیر دما و محیط کشت بر رشد و اسپورزایی هشت گونه
Trichoderma
. دانش بیماری شناسی گیاهی 12(2): 116-105.
گونه های
Trichoderma
از عوامل مهم مهارزیستی بیمارگرهای خاکزی گیاهان هستند.
رشد و
تکثیر این قارچها تحت تأثیر محیط کشت و دما قرار میگیرد. این پژوهش به منظور تعیین تأثیر دما و محیط کشت بر رشد و هاگزایی گونههای
Trichoderma
انجام شد
.
ده جدایه گونههای
Trichoderma
از خاکهای زراعی مناطق مختلف استان لرستان، ایران جداسازی شدند. مطالعه مشخصات مرفولوژی و توالی یابی ناحیههای ژنی
ITS-rDNA,
tef1α
آنها نشان داد که متعلق به هشت گونه
Trichoderma
هستند. بررسی تاثیر چهار نوع محیط کشت و پنج دما برای تعیین محیط کشت و دمای بهینه برای رشد و تکثیر این قارچها، نشان داد که محیط سیب زمینی/دکستروز/آگار
(PDA)
بهترین محیط و دمای 20 تا 30 درجه سلسیوس برای رشد و تکثیر این قارچها بهینه هستند. بررسی توانایی آنها در بازدارندگی از رشد قارچ خاکزی بیمارگر گیاهی
Rhizoctonia solani
در شرایط آزمایشگاهی، نشان داد که
T. harzianum
LT8
بیشترین توانایی بازدارندگی را دارد. بنابراین از این
جدایه می
توان به عنوان یک عامل بالقوه مهارزیستی برای این قارچ بیمارگر گیاهی در پژوهشهای آینده استفاده کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بازدارندگی از رشد میسلیوم ITS-rDNA ،Rhizoctonia solani
عنوان انگلیسی
Effect of temperature and culture medium on the growth and sporulation of eight Trichoderma species
چکیده انگلیسی مقاله
Mirzaeipour Z, Bazgir E, Zafari D, Darvishnia M (2023) Effect of temperature and culture medium on the growth and sporulation of eight
Trichoderma
species. Plant Pathology Science 12(2):105-116.
DOI: https://doi.org/10.2982/PPS.12.2.
105
Trichoderma
species are important agents of biological control of soil-borne plant pathogens. The growth and reproduction of these fungi are influenced by the culture medium and temperature. This study was conducted to determine the effect of temperature and culture medium on the growth and sporulation of
Trichoderma
species. Ten isolates of
Trichoderma
species were isolated from agricultural soils of different regions of Lorestan Province, Iran. The study of morphological characteristics and sequencing of ITS-rDNA, and
tef1α
gene regions showed that they are belong to eight species of
Trichoderma
. Investigating the effect of four types of culture medium and five temperatures to determine optimum culture medium and temperature for the growth and reproduction of these fungi, showed that the Potato/Dextrose/Agar (PDA) medium is the best, and the temperature of 20 to 30 degrees Celsius is optimal for the growth and reproduction of these fungi. Evaluation of their ability to inhibit the growth of the soil-borne plant pathogenic fungus
Rhizoctonia solani
in vitro, showed that
T. harzianum
LT8 has the most inhibition ability. Therefore, this isolate can be used as a potential biocontrol agent for this plant pathogenic fungus in future research.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
ITS-rDNA, Mycelial growth inhibition, Rhizoctonia solan
نویسندگان مقاله
زهرا میرزایی پور | Zahra Mirzaeipour
Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture, Lorestan University, Khorramabad, Iran.
گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد
عیدی بازگیر | Eidi Bazgir
Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture, Lorestan University, Khorramabad, Iran.
گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد
دوست مراد ظفری | Doustmorad Zafari
Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran.
گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
مصطفی درویش نیا | Mostafa Darvishnia
Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture, Lorestan University, Khorramabad, Iran.
گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم آباد
نشانی اینترنتی
http://yujs.yu.ac.ir/pps/browse.php?a_code=A-10-303-3&slc_lang=en&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
قارچ
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات