این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
دانش بیماری شناسی گیاهی
، جلد ۱۲، شماره ۱، صفحات ۴۶-۵۲
عنوان فارسی
غربالگری هشت رقم گوجه فرنگی برای مقاومت به بیماری پژمردگی فوزاریومی
چکیده فارسی مقاله
رسولی ل، صدروی م، کشاورز ک (1401)
غربالگری هشت رقم گوجه فرنگی برای مقاومت به بیماری پژمردگی فوزاریومی
. دانش بیماریشناسی گیاهی 12 (1): 52-46.
مقدمه:
پژمردگی فوزاریومی ناشی ازقارچ خاک
زی
Fusarium oxysporum
f. sp.
lycopersici
(Fol)
یکی از بیماریهای مهم گوجه فرنگی در دنیا است. شناسایی و کشت رقمهای مقاوم روشی دوستدار محیط زیست مدیریت بیماری است که به تولید محصولی عاری از مواد شیمیایی و تمیز می انجامد. این پژوهش برای تعیین واکنش هشت رقم گوجه فرنگی به بیماری و همبستگی واکنش آنها با آنزیم پراکسیداز انجام شد.
مواد و روشها:
بوته های پژمرده گوجه فرنگی در گلخانه های جنوب غربی ایران نمونه برداری شدند و پس از جداسازی و خالص سازی و مطالعه خصوصیات ریختی دو جدایه
Fol
شناسایی شدند
. واکنشهای هشت رقم کینگ استون، سوپرچف، دافنیس، کارناک، سی اچ پویا، ارلی پویا، سوپرپویا و سی اچ نسبت به این دو جدایه در آزمایشی فاکتوریل با طرح آماری کاملا تصادفی با چهار تکرار برای هر تیمار در شرایط گلخانه بررسی شد. شدت بیماری و شاخص های رویشی و زایشی گیاه اندازه گیری شدند. میزان آنزیم پراکسیداز در برگهای بوته های هر تیمار به روش اسپکترو فتومتری در طول موج ۴۷۰ نانومتر اندازه گیری و ضریب همبستگی آن با شدت بیماری تعیین شد.
یافته ها:
تجزیه واریانس دادههای این آزمایش نشان داد که بین جدایههای
Fol
از نظر قدرت بیماریزایی و تاثیر متقابل جدایههای بیمارگر و رقمها تفاوت معنیداری وجود دارد. جدایه
Fol2
پرآزارتر از
Fol1
بود و رقم سی اچ نیمه حساس ، رقمهای دافنیس، کارناک، سی اچ پویا، ارلی پویا و سوپرپویا نیمه مقاوم، رقمهای کینگ استون و سوپرچف کاملا مقاوم به این جدایه پرآزار بیمارگر و بیماری بودند. سطح آنزیم پراکسیداز در گیاه با شدت بیماری همبستگی منفی داشت.
نتیجه گیری:
کینگ استون و سوپرچف در بین این رقمها مقاوم به بیماری هستند. اندازه گیری سطح آنزیم پراکسیداز می تواند به عنوان یک شاخص مقاومت برای تعیین واکنش رقم های گوجه فرنگی به بیماری استفاده شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پراکسیداز، پژمردگی، گوجه فرنگی، مقاومت، Fusarium oxysporum
عنوان انگلیسی
Screening eight tomato varieties for resistance to Fusarium wilt disease
چکیده انگلیسی مقاله
Rasouli, L., Sadravi, M., & Keshavarz, K. (2023).
Screening eight tomato varieties for resistance to Fusarium wilt disease.
Plant Pathology Science,
12(1), 46-52.
Introduction:
Fusarium wilt caused by soil-borne fungus
Fusarium oxysporum
f. sp.
lycopersici
(Fol) is one of the most important diseases of tomatoes in the world. Identification and cultivation of resistant varieties is an environmentally friendly method of disease management that leads to the production of a chemical-free and clean yield. This research was conducted to evaluate the reactions of eight tomato varieties to the disease and their correlation with peroxidase enzyme.
Materials and Methods:
Wilted tomato plants were sampled in the greenhouses of southwestern Iran and after isolation and purification and studying the morphological characteristics, two Fol isolates were identified. The reactions of eight varieties
vs.
Kingston, Dafnis, Super chef, Karnak, CHpooya, Earlypooya, Superpooya, and CH to these two isolates were investigated in a factorial experiment with a completely randomized statistical design with four replications for each treatment under greenhouse conditions. The disease severity index and the vegetative and reproductive indices of the plant were determined. The level of peroxidase enzyme in the leaves of plants of each treatment was measured by spectrophotometric method at 470 nm wavelength and its correlation coefficient was determined with the disease severity index.
Results:
Analysis of the variance of these experimental data revealed a significant difference between Fol isolates in pathogenicity and interaction between Fol isolates and varieties. Fol2 isolate was more aggressive than Fol1 and CH was moderately susceptible, and Earlypooya, Karnak, Superpooya, Dafnis, CHpooya, were moderately resistant, while Kingston and Super chef were completely resistant to this hyper-virulent isolate of the pathogen and disease. The peroxidase level had negatively correlated with the disease severity index.
Conclusion:
Among these varieties, Kingstone and Super chef are resistant to the disease. Peroxidase levels can be used as a resistance marker to assess how different tomato varieties react to the disease.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Fusarium oxysporum, Peroxidase, Resistant, Tomato, Wilt
نویسندگان مقاله
لیلا رسولی | Leila Rasouli
Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture, Yasouj University, Yasouj, Iran
گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج، یاسوج
مهدی صدروی | Mehdi Sadravi
Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture, Yasouj University, Yasouj, Iran
گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج، یاسوج
کاووس کشاورز | Kavoos Keshavarz
Department of Plant Protection Researches, Kohgiloyeh and Boyerahmad Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, AREEO, Yasouj, Iran.
بخش تحقیقات گیاهپزشکی مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و منابع طبیعی یاسوج، یاسوج
نشانی اینترنتی
http://yujs.yu.ac.ir/pps/browse.php?a_code=A-10-33-9&slc_lang=en&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات