این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
دانش بیماری شناسی گیاهی
، جلد ۱۱، شماره ۲، صفحات ۵۲-۶۰
عنوان فارسی
اثر اسانسهای آویشن، نعناع فلفلی، مرزه و دو قارچکش بر رشد سه قارچ بیماریزای گیاهی
چکیده فارسی مقاله
حسینی س م، درویشنیا
م،
رضایینژاد
ع،
بازگیر ع، درویشنیا ف (1401)
اثر اسانسهای آویشن، نعناع فلفلی، مرزه و دو قارچکش بر رشد سه قارچ بیماریزای گیاهی.
دانش بیماریشناسی گیاهی 11(2): 52
-60.
مقدمه:
بعضی اسانسهای گیاهی خاصیت ضد قارچی دارند. این پژوهش برای تعیین اثر سه اسانس گیاهی و دو قارچکش شیمیایی بر رشد پرگنه سه قارچ بیمارگر گیاهی در شرایط آزمایشگاهی انجام شد.
مواد و روشها:
اثر غلظتهای مختلف سه اسانس آویشن (
Thymus vulgaris
L.
)، نعناع فلفلی (
Mentha piperata
L.
) و مرزه خوزستانی (
Satureja khuzestanica
Jamzad
)، در مقایسه با دو قارچ
کش مانکوزب و کاربندازیم، بر رشد سه قارچ
Alternaria solani
،
Botrytis cinerea
و
Fusarium solani
با روش رقیقسازی در محیط عصاره مخمر سوکرز مایع مورد بررسی قرار گرفتند و حداقل غلظت بازدارندگی (
MIC
) و حداقل غلظت قارچ
کشی (
MFC
) آنها محاسبه شدند.
یافته ها:
اسانس آویشن در بین اسانهای گیاهی بیشترین اثر بازدارندگی را بر
A. solani
و
F. solani
و اسانس مرزه بیشترین اثر بازدارندگی را بر
B. cinerea
داشتند. مانکوزب در بین قارچکشهای شیمیایی بیشترین اثر بازدارندگی را بر
A. solani
و کاربندازیم بیشترین اثر بازدارندگی را بر
B. cinerea
و
F. solani
داشتند.
نتیجهگیری:
اسانسهای آویشن و مرزه اثر بازدارندگی قابل ملاحظهای بر رشد پرگنه این سه قارچ بیمارگر گیاهان دارند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
The effect of essential oils of thyme, peppermint, savory and two fungicides on the growth of three plant pathogenic fungi
چکیده انگلیسی مقاله
Hosseini SM, Darvishnia
M, Rezaei Nejad
A, Bazgir
E, Darvishnia
F (2022)
The effect of essential oils of thyme, peppermint, savory and two fungicides on the growth of three plant pathogenic fungi. Plant Pathology Science 11(2):52-60.
Introduction:
Some plant essential oils have antifungal properties. This study was conducted to determine the effect of three plant essential oils and two chemical fungicides on the growth of three plant pathogenic fungi in vitro.
Materials and methods:
The effect of different concentrations of three essential oils of thyme (
Thymus vulgaris
L.), peppermint (
Mentha piperata
L.) and khuzestani savory (
Satureja khuzestanica
Jamzad), compared to two chemical fungicides; mancozeb and carbendazim were investigated on the growth of three fungi
Alternaria solani
,
Botrytis cinerea
and
Fusarium solani
by dilution in Yeast Extract Sucrose Broth medium method and their minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum fungicidal concentration (MFC) were calculated.
Results:
Thyme essential oil had the greatest inhibitory effect on
A. solani
and
F. solani
among these essential oils, and savory essential oil had the greatest inhibitory effect on
B. cinerea
. Among the chemical fungicides, mancozeb had the most inhibitory effect on
A. solani
and carbendazim had the most inhibitory effect on
B. cinerea
and
F. solani
.
Conclusion:
Thyme and khuzestani savory essential oils have a significant inhibitory effect on the growth of these three plants pathogenic fungi.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Alternaria, Botrytis, Fusarium, Carbendazim, Mancozeb
نویسندگان مقاله
مسلم حسینی | Moslem Hosseini
Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Lorestan University, Khorramabad, Iran
گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان، خرمآباد
مصطفی درویش نیا | Mostafa Darvishnia
Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Lorestan University, Khorramabad, Iran
گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان، خرمآباد
حسین رضایی نژاد | hossein Rezaeinejad
Department of Horticultural Sciences, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Lorestan University, Khorramabad, Iran
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان، خرمآباد
عیدی بازگیر | Eidi Bazgir
Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Lorestan University, Khorramabad, Iran
گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه لرستان، خرمآباد
فاطمه درویش نیا | Fatemeh Darvishnia
Department of Plant Breeding, Agricultural Sciences and Natural Resources of Gorgan University, Gorgan, Iran
گروه اصلاحنباتات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشانی اینترنتی
http://yujs.yu.ac.ir/pps/browse.php?a_code=A-10-333-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات