این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
دانش بیماری شناسی گیاهی
، جلد ۱۱، شماره ۲، صفحات ۱۰۳-۱۱۱
عنوان فارسی
بیماری موزاییک باکتریایی گندم
چکیده فارسی مقاله
نصیری م، فقیهی م م (1401)
بیماری موزاییک باکتریایی گندم. دانش بیماریشناسی گیاهی 11(2):
111-103.
بیماری موزاییک باکتریایی، توسط باکتری گرم مثبت
Clavibacter
tessellarius
ایجاد میشود. از نشانه ها مهم این بیماری،
موزاییک، لکههای سبز و رنگ پریده کوچک در سطح برگ میباشد که با نشانه های کمبود عناصر غذایی و برخی بیماریهای ویروسی شباهت زیادی دارد و تشخیص آن را مشکل می
کند. بیماری موزاییک باکتریایی، تاکنون در مزارع گندم از چندین استان در کشور گزارش شده و به نظر می
رسد در سایر نواحی کشت گندم نیز وجود داشته باشد. با توجه به بذرزاد بودن این بیمارگر، تهیه بذر سالم و گواهی شده مهمترین راهکار مدیریت این بیماری است. به منظور آشنایی بیشتر با این بیماری، جنبههای مختلف آن شامل تاریخچه، نشانه ها و روش شناسایی بیمارگر، زیست
شناسی، دامنه میزبانی و مدیریت این بیماری در این مقاله شرح داده شدهاند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ایران، گندم، Clavibacter tessellarius
عنوان انگلیسی
Bacterial mosaic disease of wheat
چکیده انگلیسی مقاله
Nasiri M, Faghihi M M (2022)
Bacterial mosaic disease of wheat.
Plant Pathology Science
11(2):103-111.
Bacterial mosaic of wheat is caused by the gram positive bacterium
Clavibacter
tessellarius
. The symptoms of the disease are uniformly distributed small chlorotic spots with mosaic pattern on the entire leaf surface resemble those symptoms of nutrient deficiencies and some viral diseases, and it may be difficult to determine. Due to the seed-borne nature of the disease, use of healthy and certified pathogen free seeds is the most important strategy for managing this disease. The wheat bacterial mosaic has been reported in wheat fields in several provinces of Iran and it seems to be widespread in different wheat growing areas. In order to better understand the disease, its various aspects including the symptoms, pathogen biology and its host ranges, and management of the disease are reviewed in this article.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Iran, Wheat, Clavibacter tessellarius
نویسندگان مقاله
مصطفی نصیری | Mostafa Nasiri
Department of Plant Protection, Agricultural Faculty, Sari Agricultural and Natural Resources University, Sari, Iran.
گروه گیاهپزشکی دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری
محمد مهدی فقیهی | Mohammad Mehdi Faghihi
Department of Plant Protection Researches, Fars Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, AREEO, Zarghan, Iran.
بخش تحقیقات گیاهپزشکی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، زرقان
نشانی اینترنتی
http://yujs.yu.ac.ir/pps/browse.php?a_code=A-10-82-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
ترویجی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات