این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
دانش بیماری شناسی گیاهی
، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۵۸-۶۹
عنوان فارسی
مدیریت تلفیقی بیماریهای ناشی از قارچهای گندمیانزی
چکیده فارسی مقاله
فکری کهن س و مستوفیزاده قلمفرسا ر (1398) مدیریت تلفیقی بیماریهای ناشی از قارچهای گندمیانزی. دانش بیماریشناسی گیاهی 8(2):69-58.
DOI: 10.2982/PPS.8.2.58
گندم یکی از مهمترین گیاهان زراعی است که به طور گسترده در ایران و جهان برای غذای انسان و دام کشت میشود. این محصول توسط عوامل مختلفی از جمله قارچها مورد حمله قرار میگیرد. قارچهای گندمیانزی بیمارگران مهمی هستند که در گندم پوسیدگی ریشه و طوقه، لکه برگی و نقطه سیاه ایجاد میکنند. روشهایی با کارایی زیاد و ایمن برای انسان و محیط زیست برای مبارزه با آنها به کار گرفته شده است. از آنجا که فعالیت این قارچها به عواملی مانند دما، اسیدیته، رطوبت و مواد غذایی موجود در خاک بستگی دارد، انجام درست عملیات زراعی قبل از کاشت و آبیاری و کوددهی مناسب، در مهار این عوامل بسیار مؤثر خواهد بود. از طرف دیگر انواعی از گونههای
Trichoderma
و قارچریشههای آربوسکولی
و
برخی باکتریها به روشهایی مانند تولید بیوفیلم، افزایش رشد گیاه و تولید آنزیم بیماری را مهار میکنند. به طور کلی مبارزه تلفیقی با استفاده از چند روش به طور همزمان بهترین نتیجه را میدهد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
گندم، Pleosporaceae، پوسیدگی ریشه، لکهبرگی
عنوان انگلیسی
Integrated Management of Diseases Caused by Graminicolous Fungi
چکیده انگلیسی مقاله
Fekrikohan S and MostowfizadehGhalamfarsa R (2019) Integrated management of diseases caused by graminicolous fungi. Plant Pathology Science 8(2):58-69.
DOI: 10.2982/PPS.8.2.58
Wheat is one of the most important cereals grown as human and animal food in the world, including Iran. This crop is infected by various pathogens such as fungi. Graminicolous fungi are important pathogens which cause root and crown rot, leaf blight and black spot on wheat. Some methods, with high efficiency and safety for human and environment, have been employed for controlling these diseases. Since the activity of these fungi depends on some factors such as soil temperature, pH, moisture and nutrients, the proper agricultural practices before planting and suitable irrigation and good fertilization would be effective in pathogen control. Various species of
Trichoderma
, arbuscular endomycorrhizal fungi and some bacterial species may control the disease through some mechanisms such as biofilm production, plant growth promotion and enzyme production. Generally, integrated management with the aid of simultaneous application of several control measures would give the best results.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Wheat, Pleosporaceae, Root rot, leaf spot
نویسندگان مقاله
سپیده فکری کهن | Sepideh Fekrikohan
Department of Plant Protection, School of Agriculture, Shiraz University, Shiraz, Iran
بخش گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
رضا مستوفی زاده قلمفرسا | Reza Mostowfizadeh-Ghalamfarsa
Department of Plant Protection, School of Agriculture, Shiraz University, Shiraz, Iran
بخش گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
نشانی اینترنتی
http://yujs.yu.ac.ir/pps/browse.php?a_code=A-10-42-11&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
ترویجی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات