این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشکده پزشکی اصفهان، جلد ۴۳، شماره ۸۲۳، صفحات ۸۲۴-۸۲۸

عنوان فارسی غذاهای فوق فرآوری شده: تهدید خاموش سلامت نوجوانان
چکیده فارسی مقاله مصرف غذاهای فوق‌فرآوری شده در بین نوجوانان ایرانی، به یک نگرانی جدی سلامت عمومی تبدیل شده است. غذاهای فوق‌فرآوری شده حاوی مقادیر زیاد قند، چربی‌های ناسالم و مواد افزودنی هستند که از طریق مکانیسم‌های مختلفی مانند افزایش مقاومت به انسولین، اختلال در پروفایل لیپیدی و افزایش فشارخون، سلامت متابولیک نوجوانان را تهدید می‌کنند. نگرانی‌ها درباره غذاهای فوق‌فرآوری شده زمانی بیشتر می‌شود که بدانیم با روند مصرف فزاینده در سال‌های آتی مواجه هستیم. سیاستگذاران سلامت بایستی توجه ویژه‌ای به این نگرانی داشته باشند، چرا که عوارض متابولیک ناشی از مصرف این غذاها می‌تواند بار بیماری‌های غیرواگیر در آینده را به شدت افزایش دهد. در این زمینه، این مطالعه چهار راهکار سیاستی را برای کاهش مصرف غذاهای فوق‌فرآوری شده در نوجوانان پیشنهاد نمود از جمله «اجرای برنامه‌های آموزشی در مدارس» به عنوان راهکار پایدار، «محدودیت تبلیغات مواد غذایی ناسالم»، «برچسب‌گذاری هشداردهنده روی محصولات» و «اعمال مالیات هدفمند بر غذاهای مضر». اجرای تعاملی این راهکارها می‌تواند برای کاهش مصرف این محصولات کمک کننده باشد و مداخلات زودهنگام و برنامه‌ریزی جامع برای مدیریت سلامت نسل آینده را به همراه داشته باشد. در این خصوص، مطالعه بر ضرورت تشکیل کارگروه ویژه مشترک بین وزارتخانه‌های بهداشت، آموزش و پرورش و صنعت تاکید دارد تا با هماهنگی بین‌بخشی، از بار بیماری‌های غیرواگیر در آینده پیشگیری شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله غذاهای فوق‌فرآوری شده،نوجوانان،چاقی،سندرم متابولیک،سیاست‌گذاری سلامت،

عنوان انگلیسی Ultra-processed Foods: The Silent Threat to Adolescent Health
چکیده انگلیسی مقاله Ultra-processed food consumption among Iranian adolescents has become a serious public health concern. Ultra-processed foods contain high amounts of sugar, unhealthy fats, and additives that threaten the metabolic health of adolescents through various mechanisms including promoting insulin resistance, disrupting lipid profiles, and elevating blood pressure. Concerns about ultra-processed foods increase when we know that we are facing an increasing consumption trend in the coming years. Health policymakers should pay special attention to this concern, as the metabolic complications caused by the consumption of these foods can greatly increase the burden of non-communicable diseases in the future. In this context, this study proposed four policy strategies to reduce the consumption of ultra-processed foods in adolescents, including "implementing educational programs in schools" as a sustainable solution, "limiting unhealthy food advertising," "warning labeling on products," and "imposing targeted taxes on harmful foods." The interactive implementation of these strategies can help reduce the consumption of these products, facilitating early intervention and comprehensive health planning for the next generation. In this regard, the study emphasizes the need to form a joint special task force between the ministries of health, education, and industry to prevent the burden of non-communicable diseases in the future through inter-sectoral coordination.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله غذاهای فوق‌فرآوری شده,نوجوانان,چاقی,سندرم متابولیک,سیاست‌گذاری سلامت

نویسندگان مقاله دنیا پورصالحی |
دانشجوی دکترای تغذیه، کمیته تحقیقات دانشجویی، گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

ثنا فرزام |
کارشناس ارشد تغذیه، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

سعیده میرزایی |
کارشناس ارشد تغذیه، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

علی اسدی |
کارشناس ارشد تغذیه ورزشی، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

معصومه اخلاقی |
دانشیار، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران

پروانه صانعی |
دانشیار، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، مرکز تحقیقات تغذیه و امنیت غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران


نشانی اینترنتی https://jims.mui.ac.ir/article_33070_60e77eb0a4ff2cff8750b668215cd278.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات