این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، جلد ۲۸، شماره ۷، صفحات ۷۷-۹۲

عنوان فارسی بررسی نظام‌مند اثرات پروبیوتیک‌ها بر پیامدهای فناوری‌های کمک باروری: مطالعه مروری
چکیده فارسی مقاله مقدمه: ناباروری به‌عنوان عدم موفقیت در بارداری پس از 12 ماه رابطه جنسی منظم و بدون محافظت تعریف می‌شود. میکروبیوم روده و واژن، نقش بسزایی در نتایج باروری ایفا می‌کند که تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله عوامل تغذیه‌ای قرار دارد. پروبیوتیک‌ها به‌عنوان یکی از این عوامل، می‌توانند به‌طور مستقیم با تعدیل رشد میکروبی و یا غیرمستقیم از طریق تأثیر بر سیستم ایمنی و متابولیسم، بر پیامدهای باروری تأثیر بگذارند. مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر پروبیوتیک‌ها بر نتایج فناوری‌های کمک باروری انجام شد. روش‌کار: در این مطالعه مرور نظام‌مند، پایگاه‌های اطلاعاتی Medline، Embase، Web of Science، Google Scholar، Science Direct، Scopus، Magiran، SID، ISC و Cochrane Library بدون محدودیت زمانی تا مارچ 2025 با استفاده از کلیدواژه‌های پروبیوتیک، ناباروری، فناوری‌های کمک باروری، IVF و IUI جستجو شدند. یافته­ ها: در 7 مطالعه مورد بررسی، تجویز واژینال پروبیوتیک‌ها تأثیر معناداری بر نتایج کلی فناوری‌های کمک باروری نداشت. همچنین، ترکیبات پروبیوتیک- پری‌بیوتیک در زنان زیر 40 سال و موارد شکست مکرر لانه‌گزینی، نرخ بارداری و تولد زنده را افزایش داد. به‌طور خاص، پروبیوتیک‌های واژینال میزان سقط جنین را کاهش دادند. نتیجه­ گیری: اگرچه پروبیوتیک‌ها ممکن است در برخی جنبه‌های باروری مؤثر باشند، اما شواهد موجود قطعی نیست و اثربخشی پروبیوتیک‌ها به عوامل متعددی مانند روش تجویز، ترکیب باکتریایی و ویژگی‌های فردی وابسته است. انجام مطالعات بیشتر با طراحی مناسب برای تعیین نقش دقیق پروبیوتیک‌ها در پزشکی باروری ضروری است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پروبیوتیک، فناوری‌های کمک باروری، لقاح آزمایشگاهی، ناباروری

عنوان انگلیسی A Systematic Review of the Effects of Probiotics on the Outcomes of Assisted Reproductive Technologies: A Review Study
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Infertility is defined as the failure to conceive after 12 months of regular unprotected intercourse. The gut and vaginal microbiome play significant roles in fertility outcomes, influenced by various factors including nutritional components. Probiotics, as one such factors, may affect fertility outcomes either directly by modulating microbial growth or indirectly through effects on the immune system and metabolism. This study was conducted with aim to examine the impact of probiotics on the outcomes of assisted reproductive technology (ART). Methods: In this systematic review, we searched Medline, Embase, Web of Science, Google Scholar, Science Direct, Scopus, Magiran, SID, ISC, and Cochrane Library databases without time restrictions up to March 2025 using the keywords: probiotics, infertility, assisted reproductive technologies, IVF, and IUI. Results: Among the seven studies reviewed, the administration of vaginal probiotics did not have a significant impact on overall outcomes of ARTs. Additionally, probiotic-prebiotic combinations in women under 40 years old and those with recurrent implantation failures increased pregnancy rates and live birth. Specifically, vaginal probiotics reduced the incidence of miscarriage. Conclusion: Althogh probiotics may be effective in certain aspects of fertility, the existing evidence is not definitive. The efficacy of probiotics is dependent on various factors, including the mode of administration, bacterial composition, and individual characteristics. Therefore, further studies with appropriate design are essential to determine the precise role of probiotics in reproductive medicine.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله assisted reproductive technologies, Infertility, in vitro fertilization, Probiotics

نویسندگان مقاله بنت الحسنی دهقان نیری | Bentolhosna Dehghan nayeri
M.Sc. Student of Food Sciences and Industry, Student Research Committee, School of Nutrition and Food Technology, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

دکتر غزاله اسلامیان | Ghazaleh Eslamian
Assistant Professor, Department of Cellular and Molecular Nutrition, School of Nutrition and Food Technology, National Nutrition and Food Technology Research Institute, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
استادیار گروه تغذیه سلولی مولکولی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

عارف عادلی مسبب | Aref Adeli Mosabbeb
M.Sc. Student of Food Sciences and Industry, Student Research Committee, School of Nutrition and Food Technology, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

فاطمه حبیب الهی | Fatemeh Habibollahi
M.Sc. Student of Food Sciences and Industry, Student Research Committee, School of Nutrition and Food Technology, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

کیانا حسیبی | Kiana Hasibi
M.Sc. Student of Food Sciences and Industry, Student Research Committee, School of Nutrition and Food Technology, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

سپهر خوشباف خیابانیان | Sepehr Khoshbaf Khiabanian
M.Sc. Student of Food Sciences and Industry, Student Research Committee, School of Nutrition and Food Technology, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

کیمیا دهقان سانج | Kimia Dehghan Sanej
M.Sc. Student of Food Sciences and Industry, Student Research Committee, School of Nutrition and Food Technology, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.


نشانی اینترنتی https://ijogi.mums.ac.ir/article_26639.html
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مروری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات