این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش در پزشکی، جلد ۴۹، شماره ۲، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی تاثیر یک دوره تمرین اینتروال شدید به همراه مصرف مکمل عصاره زعفران بر مقادیر سرمی فاکتورهای التهابی TNF-α و CRP در مردان دارای اضافه وزن
چکیده فارسی مقاله چکیده
هدف: چاقی و اضافه وزن با افزایش التهاب مزمن سطح پایین همراه است که می‌تواند زمینه‌ساز بروز بیماری‌های متابولیک و قلبی-عروقی شود. از این‌رو، شناسایی مداخلات مؤثر، طبیعی و غیر دارویی برای کاهش التهاب اهمیت زیادی دارد. تمرینات اینتروال شدید (HIIT) به‌عنوان یکی از روش‌های مؤثر در بهبود سلامت متابولیک و کاهش شاخص‌های التهابی شناخته شده‌اند. همچنین، زعفران به دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی خود مورد توجه محققان قرار گرفته است. با این وجود، اثر ترکیبی تمریناتHIIT  و مکمل زعفران بر فاکتورهای التهابی کمتر بررسی شده است. بنابراین، هدف این مطالعه بررسی تأثیر هم‌زمان تمرینات HIIT و مصرف زعفران بر سطوح TNF-α و CRP در مردان دارای اضافه وزن است.
مواد و روش‌ها: این مطالعه به‌صورت نیمه‌تجربی با طرح پیش‌آزمون و پس‌آزمون با گروه کنترل انجام شد. چهل مرد دارای اضافه‌وزن (با شاخص توده بدنی بین 25 تا 29.9) از طریق فراخوان عمومی انتخاب و به‌صورت تصادفی در چهار گروه مساوی قرار گرفتند. 1: تمرینات HIIT همراه با دارونما 2: تمرینات HIIT همراه با مکمل زعفران 3: مکمل زعفران بدون تمرین 4: گروه کنترل (بدون تمرین یا مکمل). برای اجرای پروتکل، گروه مکمل زعفران و گروه HIIT + مکمل زعفران به‌صورت یک سو ‌کور، روزانه یک کپسول ۳۰ میلی‌گرمی عصاره خشک زعفران به مدت هشت هفته مصرف کردند. گروه HIIT + دارونما نیز روزانه کپسول خالی به مدت مشابه دریافت کرد. همچنین، گروه‌هایHIIT + دارونما و گروه HIIT + مکمل، سه جلسه تمرین HIIT در هفته به مدت هشت هفته انجام دادند. گروه کنترل تنها به فعالیت‌های روزانه خود پرداختند. اندازه‌گیری‌های پیش‌آزمون پیش از آغاز مداخلات و اندازه‌گیری‌های پس‌آزمون، ۴۸ ساعت پس از آخرین جلسه تمرین و مصرف مکمل انجام شد. نمونه‌های خون توسط کارشناس آزمایشگاه گرفته شد و سطوح سرمی TNF-α و CRP با استفاده از روش الایزا و کیت‌های شرکت پادگین‌طب اندازه‌گیری شدند. برای تحلیل داده‌ها، از آزمون t همبسته جهت مقایسه درون‌گروهی و تحلیل کوواریانس (ANCOVA) برای بررسی تفاوت‌های بین‌گروهی استفاده شد. سطح معناداری آماری در تمامی تحلیل‌ها 0.05 در نظر گرفته شد.
یافته‌ها: پس از هشت هفته مداخله، کاهش معناداری در سطح TNF-α در گروه تمرین+مکمل مشاهده شد (15/0±64/0؛ P=0.001). همچنین در این گروه، سطوح CRP نیز کاهش قابل‌توجهی نشان داد (44/0±87/4؛ P=0.001). در گروه تمرین HIIT به‌تنهایی تغییر معناداری در TNF-α (28/0 ± 95/0؛P=0.42 ) مشاهده نشد. اما در CRP کاهش (52/0 ± 92/5؛ P=0.037) مشاهده شد. همچنین در گروه مکمل زعفران تغییر معناداری در TNF-α (24/0 ± 18/1؛ P=0.89) مشاهده نشد اما در CRP کاهش معناداری (66/0 ± 82/5؛ P=0.001) گزارش گردید. در گروه کنترل تغییر معناداری در این شاخص‌ها مشاهده نشد (P>0.05). مقایسه بین‌گروهی نیز تفاوت معناداری به نفع گروه ترکیبی نشان داد (P>0.05). این یافته‌ها نشان داد که ترکیب تمرینات اینتروال شدید و مصرف مکمل عصاره زعفران تأثیر بیشتری بر کاهش شاخص‌های التهابی و بهبود وضعیت ترکیب بدن نسبت به هرکدام از این مداخلات به‌تنهایی دارد.
نتیجه گیری: یافته‌های این مطالعه نشان داد که ترکیب تمرینات اینتروال شدید (HIIT) با مصرف مکمل زعفران به‌طور معناداری موجب کاهش سطوح TNF-α و CRP و همچنین کاهش وزن در مردان دارای اضافه‌وزن شد. اثرات ضدالتهابی در گروه ترکیبی بیشتر از سایر گروه‌ها بود. با توجه به این نتایج پیشنهاد می‌شود که استفاده هم‌زمان از مداخلات ورزشی و مکمل‌های گیاهی و عصاره زعفران می‌تواند به‌عنوان یک رویکرد غیر دارویی برای بهبود التهاب مرتبط با اضافه‌وزن در نظر گرفته شود.
 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله مکمل دهی زعفران، فاکتور نکروز توموری آلفا، پروتئین واکنشی سی، تمرینات اینتروال شدید، اضافه وزن

عنوان انگلیسی The Effect of Eight Weeks of High-Intensity Interval Training Combined with Saffron Extract Supplementation on Serum Levels of Inflammatory Markers TNF-α and CRP in Overweight Men
چکیده انگلیسی مقاله Abstract
Aim: Obesity and overweight are associated with increased low-level chronic inflammation, which can predispose to metabolic and cardiovascular diseases. Therefore, identifying effective, natural, and non-pharmacological interventions to reduce inflammation is of great importance. High-intensity interval training (HIIT) has been recognized as one of the effective methods in improving metabolic health and reducing inflammatory markers. Also, saffron has attracted the attention of researchers due to its antioxidant and anti-inflammatory properties. However, the combined effect of HIIT training and saffron supplementation on inflammatory factors has been less studied. Therefore, the aim of this study was to investigate the simultaneous effect of HIIT training and saffron consumption on TNF-α and CRP levels in overweight men.
Materials and Methods: This study was conducted as a quasi-experimental study with a pre-test and post-test design with a control group. Forty overweight men (with a body mass index between 25 and 29.9) were selected through a public call and randomly assigned to four equal groups. 1: HIIT training with placebo 2: HIIT training with saffron supplementation 3: saffron supplementation without training 4: control group (no training or supplementation). To implement the protocol, the saffron supplementation group and the HIIT + saffron supplementation group consumed one 30 mg capsule of saffron dry extract daily for eight weeks in a single-blind manner. The HIIT + placebo group also received an empty capsule daily for the same period. Also, the HIIT + placebo and HIIT + supplementation groups performed three HIIT training sessions per week for eight weeks. The control group only engaged in their daily activities. Pre-test measurements were taken before the start of the interventions and post-test measurements were taken 48 hours after the last training session and supplementation. Blood samples were taken by a laboratory expert and serum TNF-α and CRP levels were measured using ELISA and Podgin-Teb kits. For data analysis, paired t-test was used for intragroup comparison and analysis of covariance (ANCOVA) was used to examine between-group differences. The statistical significance level in all analyses was set at 0.05.
Results: After eight weeks of intervention, a significant decrease in TNF-α levels was observed in the exercise + supplement group (0.64 ± 0.15; P = 0.001). Also, in this group, CRP levels also showed a significant decrease (4.87 ± 0.44; P = 0.001). In the HIIT exercise alone group, no significant change was observed in TNF-α (0.95 ± 0.28; P = 0.42). However, a decrease in CRP (5.92 ± 0.52; P = 0.037) was observed. Also, in the saffron supplement group, no significant change was observed in TNF-α (1.18 ± 0.24; P = 0.89) but a significant decrease in CRP (5.82 ± 0.66; P = 0.001) was reported. In the control group, no significant change was observed in these indicators (P > 0.05). The between-group comparison also showed a significant difference in favor of the combined group (P>0.05). These findings indicated that the combination of high-intensity interval training and saffron extract supplementation had a greater effect on reducing inflammatory markers and improving body composition than either intervention alone.
Conclusion: The findings of this study showed that combining high-intensity interval training (HIIT) with saffron supplementation significantly reduced TNF-α and CRP levels and weight loss in overweight men. The anti-inflammatory effects were greater in the combined group than in the other groups. Given these results, it is suggested that the simultaneous use of exercise interventions and herbal supplements and saffron extract can be considered as a non-pharmacological approach to improve inflammation associated with overweight.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Crocus sativus supplementation, Tumor Necrosis Factor-alpha (TNF-α), C-reactive protein (CRP), High-intensity interval training (HIIT), Overweigh

نویسندگان مقاله بهلول قربانیان | Bahloul Ghorbanian
Shahid Madani University of Azerbaijan
دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

رقیه فخرپور | Roghayeh Fakhrpour
Shahid Madani University of Azerbaijan
دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

آرمین بهمنش | Armin Behmanesh
Shahid Madani University of Azerbaijan
دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

ایوب ایزدی | Ayuob Izadi
Shahid Madani University of Azerbaijan
دانشگاه شهید مدنی آذربایجان


نشانی اینترنتی http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-5001-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تربیت بدنی و علوم ورزشی ( فیزیولوژی ورزشی - بیومکانیک ورزشی )
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات