این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 3 دی 1404
سلامت و محیط زیست
، جلد ۱۸، شماره ۳، صفحات ۳۹۱-۴۰۴
عنوان فارسی
بررسی زهرابههای قارچی در آرد گندم تولیدی کارخانه های شهر اردبیل
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف:
زهرابه
های قارچی (مایکوتوکسین ها) متابولیت های ثانویه سمی هستند که توسط قارچ ها تولید شده و محصولات غذایی مانند گندم را آلوده می کنند؛ در صورت مصرف این محصولات توسط انسان، خطرات سلامتی قابلتوجهی را به همراه دارند.
روش بررسی:
این مطالعه به منظور اندازه گیری هشت نوع زهرابه قارچی شامل داکسی
نیوالنول (
DON
)، زیرالنون (
(ZEN
، اکراتوکسین
A
(
OTA
)، آفلاتوکسین کل و آفلاتوکسین های
B1
،
B2
،
G1
و
G2
در آرد تولیدی کارخانه های شهر اردبیل انجام شد. برای این منظور، تعداد هشت نمونه
شامل شش نمونه آرد نان لواش و دو نمونه آرد نان بربری
از کارخانه های تولیدی آرد اردبیل جمع آوری و طی عمل آوری، به روش استخراج فاز جامد با استفاده از ستون های ایمینوافینیتی تغلیظ و جداسازی مناسب بر روی آن صورت گرفت و در انتها با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا (
HPLC
) همراه با آشکارسازی اسپکتروفلوریمتری (در مورد داکسی نیوالنول آشکارسازی فوق بنفش)، سنجش زهرابه های قارچی صورت گرفت.
یافته ها
:
نتایج نشان داد که میزان داکسینیوالنول در سه نمونه آرد لواش به ترتیب
178/7، 136/4 و
ng/g
188 و در بقیه نمونه های آرد لواش و بربری، کمتر از مقدار قابل تشخیص توسط دستگاه (
ng/g
100) بود. میزان سایر زهرابه های قارچی مورد سنجش نیز در تمام نمونه ها کمتر از حد تشخیص دستگاه برای هر کدام بود.
نتیجه
گیری:
در این پژوهش،
مشخص گردید
میزان تمام هشت زهرابه قارچی
مورد آزمون کمتر از حد مجاز آنها در آرد گندم طبق استاندارد شماره 5925 سازمان استاندارد ملی ایران است. با وجود مسرتبخش بودن نتایج این مطالعه، پایش انواع آرد و سایر فرآورده های گندم در فصول دیگر سال به دلیل تامین گندم از مناطق مختلف کشور یا سایر کشورها توصیه
می شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ایمنی آرد گندم، آنالیز مواد غذایی، داکسی نیوالنول، آفلاتوکسین، مایکوتوکسینها
عنوان انگلیسی
Study of mycotoxins in wheat flour manufactured in Ardabil factories
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective:
Mycotoxins are toxic secondary metabolites produced by fungi that contaminate food products such as wheat and pose significant health risks when consumed by humans.
Materials and Methods:
This study aimed to analyze eight mycotoxins—deoxynivalenol, zearalenone, ochratoxin A (OTA), total aflatoxins, and the individual aflatoxins B1, B2, G1, and G2—in flour samples collected from factories in Ardabil city. To this end, eight samples were analyzed, including six lavash bread flour samples and two barbari bread flour samples. Solid-phase extraction using immunoaffinity columns, followed by high-performance liquid chromatography (HPLC) with spectrofluorimetric detection, was employed to measure the concentrations of the targeted mycotoxins.
Results:
The results showed that deoxynivalenol was detected in three lavash flour samples at concentrations of 178.7, 136.4, and 188 ng/g. In contrast, the remaining lavash samples and all barbari flour samples had deoxynivalenol levels below the instrument’s detection limit of 100 ng/g. Additionally, all other analyzed mycotoxins were below the detection limits in all flour samples.
Conclusion:
This study found that the levels of all eight fungal mycotoxins in wheat flour were below the permissible limits defined by Standard No. 5925 of the National Standards Organization of Iran, indicating no significant threat to human health. Despite these reassuring results, it is recommended to regularly monitor various types of flour and other wheat-based products across different seasons, due to potential variations in wheat supply from different regions of the country or from international sources.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Wheat flour immunity, Food analysis, Deoxynivalenol, Aflatoxin, Mycotoxins
نویسندگان مقاله
مهدی داوری | Mahdi Davari
Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture and Natural Resources, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran
گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
حبیب اله اسکندری | Habibollah Eskandari
Department of Applied Chemistry, Faculty of Science, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran
گروه شیمی کاربردی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
مهین پوراسمعیل | Mahin Pouresmaeil
Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture and Natural Resources, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran
گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
نشانی اینترنتی
http://ijhe.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2896-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات