این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
سلامت و محیط زیست، جلد ۱۸، شماره ۳، صفحات ۵۹۹-۶۱۴

عنوان فارسی طراحی و کاربرد حسگر فلوریمتری ساختاریافته برای شناسایی ملامین در شیر خشک
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: ملامین، یک ترکیب شیمیایی است که در محصولات غذایی به عنوان یک عامل تقلبی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این پژوهش، یک حسگر فلوریمتری مبتنی بر چارچوب آلی-فلزی آلومینیوم (Al−MOF) برای شناسایی ملامین در شیرخشک توسعه داده شده است.
روش بررسی: در این مطالعه، Al−MOF به عنوان یک ماده حسگر با ویژگی‌های فلورسانس بالا و قابلیت جذب ملامین مورد استفاده قرار گرفت. حساسیت و انتخاب‌پذیری حسگر نسبت به ملامین در محدوده غلظتی nM 400-0 با استفاده از تکنیک‌های فلوریمتری بررسی شد.
یافته‌ها: غلظت ملامین متناسب با کاهش شدت سیگنال فلورسانس حسگر  Al-MOFاست. اثر پارامترهای مختلف از قبیل pH، زمان واکنش و غلظت بر عملکرد حسگر طراحی شده ارزیابی شد. تحت شرایط بهینه (9pH = ، زمان واکنش کمتر از min 1 و غلظت mg/L 30)، رابطه خطی (0/99 = R2) خوبی بین کاهش شدت سیگنال فلورسانس و غلظت ملامین در محدوده nM 400 0 مشاهده شد و مقدار حد تشخیص (Limit of detection; LOD) ppb 38/5 بدست آمد. اما LOD روش HPLC در اندازه‌گیری ملامین حدود ppb ۹۰ بود که نشان می‌دهد حسگر طراحی شده از حساسیت بالاتری (حدود 2/3 برابر) برخوردار است. این حسگر انتخاب‌پذیری خوبی نسبت به ملامین دارد. درصد ریکاوری و انحراف استاندارد نسبی برای این حسگر به ترتیب 103-97 درصد و 2/8-1/2 به دست آمد.
نتیجه‌گیری: از این‌رو، این حسگر به دلیل سادگی و سرعت در شناسایی، می‌تواند به عنوان یک ابزار مفید در کنترل کیفیت محصولات لبنی مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله حسگر، چارچوب آلی-فلزی، ملامین، فلورسانس، شیر خشک

عنوان انگلیسی Design and application of structured fluorometric sensor for melamine detection in milk powder
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objective: Melamine is a chemical compound commonly used as an adulterant in food products. In this study, a fluorescence-based sensor utilizing an aluminum metal-organic framework (Al−MOF) was developed for the detection of melamine in milk powder.
Materials and Methods: In this study, Al-MOF was employed as a sensing material due to its high fluorescence properties and strong ability to adsorb melamine. Using fluorescence techniques, the sensitivity and selectivity of the sensor towards melamine were evaluated over a concentration range of 0 to 400 nanomolar (nM).
Results: The melamine concentration was determined based on the reduction in the fluorescence intensity of the Al-MOF. The effects of different parameters such as pH, reaction time, and concentration, on the performance of the designed sensor were evaluated. Under optimized conditions (pH = 9, reaction time < 1 min, and Al–MOF concentration of 30 mg/L), a good linear relationship (R2 = 0.99) was observed between fluorescence intensity and melamine concentration in the range of 0–400 nM, with a detection limit of 38.5 ppb. However, the limit of detection (LOD) for HPLC method was approximately 90 ppb, indicating that the designed sensor has higher sensitivity (about 2.3 times). The sensor also exhibited good selectivity for melamine. The recovery percentage and relative standard deviation (RSD) were found to be 97-103% and 1.2-2.8%, respectively.
Conclusion: This sensor can serve as an effective tool for quality control in dairy products due to its simplicity and rapid detection capabilities.
 
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Sensor, Metal-Organic framework, Melamine, Fluorescence, Milk powder

نویسندگان مقاله محمود علیزاده ثانی | Mahmood Alizadeh Sani
Department of Food Science and Technology, School of Nutritional Sciences and Dietetics, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

آرزو خضرلو | Arezou Khezerlou
Nutrition Research Center, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran
مرکز تحقیقات تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

محمد رضوانی قالهری | Mohammad Rezvani-Ghalhari
Department of Environmental Health Engineering, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

غلامرضا جاهد خانیکی | Gholamreza Jahed-Khaniki
Department of Environmental Health Engineering, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران


نشانی اینترنتی http://ijhe.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2927-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات