این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
حیات
، جلد ۱۲، شماره ۴، صفحات ۲۱-۲۹
عنوان فارسی
کیفیت تغذیه میان وعدهای نوجوانان ۱۸-۱۲ سال
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف:نوجوانی دوران منحصر به فردی در زندگی است. آگاهی در مورد تغذیه مطلوب در طی این دوران میتواند از بسیاری از بیماریهای مرتبط با تغذیه در دوران بزرگسالی پیشگیری کند. متأسفانه در دهههای اخیر شاهد تغذیه میان وعده نامطلوب نوجوانان بودهایم. این مطالعه با هدف تعیین کیفیت تغذیه میان وعدهای نوجوانان 18-12 ساله منطقه 17 شهر تهران انجام گرفته است.روش بررسی: این بررسی یک مطالعه پیمایشی از نوع مقطعی است نمونهها شامل 907 دختر و پسر ایرانی 18-12 ساله مشغول به تحصیل در یکی از مدارس راهنمایی و یا دبیرستان منطقه 17 شهر تهران بودند که با روش خوشهایی انتخاب شدند . جمعآوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه انجام گرفت و جهت تجزیه و تحلیل دادهها از نرمافزار SPSS و روشهای آماری توصیفی و استنباطی از جمله مجذور کای استفاده شده است.یافتهها: نتایج نشان داد که بیشترین درصد (1/35%) واحدهای مورد بررسی 16-14 ساله، 8/52% پسر، 1/26% اول دبیرستان، 5/71% دارای 3-1 خواهر یا برادر هستند. همچنین بیشترین آنها دارای شاخص توده بدنی (BMI=Body Mass Index) طبیعی میباشند. 28% دسته خوراکی شامل چیپس و پفک را بالای حد متوسط به عنوان میان وعده مصرف میکنند. 46% یک بار در روز تغذیه میان وعده دارند. 62% عصرها خوراکی میان وعده خوردهاند. 9/56% واحدهای مورد مطالعه گاهی اوقات خوراکی میان وعده میخورند. بین برخی از متغیرهای فردی مثل سن، جنسیت، مقطع تحصیلی، سن پدر و مادر، تحصیلات پدر و مادر و شغل مادر با نوع خوراکی میان وعده ارتباط آماری معنادار(05/0p< ) مشاهده شد.نتیجهگیری: نتایج مطالعه نشان داد نوع، زمان، تعداد دفعات تغذیه میان وعدهای نوجوانان در سطح خوبی نبوده و نیاز به آموزش در این زمینه به نوجوانان و والدین آنها ضروری است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
نوجوانی،وضعیت تغذیه
عنوان انگلیسی
Study of quality of snacking in adolescents (12-18 years old)
چکیده انگلیسی مقاله
Background & Aim: Adolescent is a unique period during the life cycle. Knowing about the suitable nutrition in this period would prevent from a lot of diseases related to the nutrition during the adulthood. But unfortunately in recent decades we have observed having unsuitable snaking in adolescents. This study aimed to determine the quality of snaking in adolescents 12-18 years old in one of district of Tehran, Iran. Methods & Materials: This study is a descriptive cross sectional research with the purpose of determining the quality of snaking in adolescents 12-18years old at 17 districts in Tehran city. The samples were 907 students that including the Iranian girls and boys who were 12-18 years old and educating in one of the guidance school or high schools of the district 17 in Tehran city. The instrument was a questionnaire and interview the data were analyzed by SPSS software. Results: The results showed that majority of students 35.1% were 14-16 years old, 52.8% were boys, 26.1% were educating in the first year of high school. 71/5% had 1-3 sisters or brothers and also the majority of students had natural BMI, 28% were having fried potato and cheese puff over than moderate level as snaking 46% were having snaking daily. Less than half of the studied cases 46.7% believe that having snaking is necessary 56.9% had sometimes snaking. Chi2 test and p< 0.05 showed a significant relationship between some of demographic variables with snaking in adolescents. Conclusion: The result showed that type, time and number of snaking were not suitable and it is necessary to teach the students and their parents more about matter.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
نسرین سلمانی باروق | n salmaani barough
شهزاد پاشایی پور | sh pashaeypour
افسر رضایی پور | a rezaiepour
انوشیروان کاظم نژاد | a kazemnejad
نشانی اینترنتی
http://hayat.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-192&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
مراقبتهای پرستاری
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات