این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فیض، جلد ۱۶، شماره ۷، صفحات ۷۸۵-۷۸۶

عنوان فارسی نقش سلنیوم در کاهش ابتلا به سرطان پستان
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: سرطان پستان دومین سرطان شایع در زنان به شمار می­آید و از هر 8 نفر زن یک نفر مبتلا به سرطان پستان می­باشد. سلنیوم به­عنوان یک ریز مغذی در رژیم غذایی، یک فاکتور مهم در تولید آنزیم­های آنتی­اکسیدان به­شمار می­آید که ممکن است پیشرفت سرطان پستان را تحت تاثیر قرار دهد. با توجه به سونامی سرطان در ایران و هم­چنین شیوع کمبود سلنیوم در برخی از مناطق کشور، بر آن شدیم تا رابطه بین این ریز مغذی و بیماری را بررسی کنیم، تا شاید با مکمل یاری سلنیوم بتوان به کاهش بروز بیماری و هم­چنین کاهش هزینه­های درمان کمک کرد. مواد و روش­ها: از سایت‌های Scopus, PubMed, Google scholar و ScienceDirect استفاده شد. نتایج: بررسی­ها نشان می­دهند مصرف مکمل سلنیوم موجب کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان در آزمایشات مداخله تغذیه­ای شده است. با افزایش سطح سرمی سلنیوم به میزان 1 واحد ریسک ابتلا به سرطان سینه به میزان 7 درصد کاهش می­یابد. سلنیوم قادر به تقویت عملکرد اتصالات محکم در سلول­های اندوتلیال انسانی است و این امر در سلول­های سرطانی پستان انسان ثابت شده است. نتیجه­گیری: به­طور کلی مطالعات ما نشان می­دهد سلنیوم به­عنوان یک عامل پیشگیری کننده از سرطان پستان است. هم­چنین، مکمل سلنیوم در روند درمان به­عنوان یک عامل مهم حفاظت کننده در برابر بیماری مذکور و باعث کاهش خطر پیشرفت سرطان پستان می­باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سرطان پستان، سلنیوم، پیشگیری

عنوان انگلیسی The role of Selenium in reducing the breast cancer risk
چکیده انگلیسی مقاله Background: Breast cancer is the second most common cancer among women and one out of every eight women will be diagnosed with breast cancer. Selenium as a micronutrient in the diet is an important factor in the production of antioxidant enzymes that may affect cancer progression. Considering the "cancer tsunami" in Iran and also the prevalence of Selenium deficiency in some provinces, we decided to investigate the relationship between this micronutrient and breast cancer in order to reduce the incidence of the disease and treatment costs by Selenium supplementation. Materials and Methods: Academic databases (e.g. Scopus, Pubmed, Google scholar and ScienceDirect) were searched. Results: Studies showed that a selenium supplementation reduced the breast cancer mortality rate in some nutrition intervention trials. A one-unit increase in serum Selenium levels reduced breast cancer risk up to 7%. Selenium is able to strengthen the function of tight junctions in human endothelial cells this has been proved to be true about human breast cancer cells. Conclusion: Our studies show that Selenium is a preventive agent for breast cancer. Also, Selenium supplementation is an important protective factor in the treatment of this illness and reduces the risk of developing breast cancer.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Breast cancer, Selenium, Prevention

نویسندگان مقاله سیده فاطمه عبدالله پوری حسینی | sayyede fatemeh abdollah pouri hosseini
faculty of nutrition and food technology, shahid beheshti university of medical sciences, tehran, i. r. iran.
دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی (Shahid beheshti university of medical sciences)

بنفشه مشمولی | banafsheh mashmouli



نشانی اینترنتی http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-176-1020&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات