این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فیض، جلد ۱۶، شماره ۶، صفحات ۵۳۶-۵۴۵

عنوان فارسی بررسی ترکیب شیمیائی اسانس اندام های رویشی و زایشی و خاصیت ضدمیکروبی اسانس و عصاره دو گونه از جنس مریم گلی (Salvia L.) منطقه کاشان
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: گونه‌های مختلف جنس مریم‌گلی در طب سنتی و نوین به‌عنوان ضدعفونی‌کننده و تنظیم‌کننده قند مورد استفاده قرار می‌گیرند. هدف از این تحقیق، بررسی ترکیب‌ شیمیائی اسانس مریم‌گلی کبیر و مریم‌گلی اصفهانی و ارزیابی ویژگی‌های ضدمیکروبی آنها می‌باشد.مواد و روش‌ها: گونه‌های یاد شده، از ارتفاعات کوهستانی کاشان، جمع‌آوری و خشک شدند.اسانس‌گیری به روش استخراج و تقطیر با بخار هم‌زمان با حلال آلی انجام شد. اجزای اسانس با استفاده از دستگاه‌های کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف‌سنج جرمی(GC/MS)، به روش مقایسه‌ای (Match index) آنالیز و شناسائی شدند. فعالیت ضدمیکروبی گیاهان در شرایط برون‌تنی بر روی 10 سویه میکروبی به دو روش دیسک‌دیفیوژن و میکرودایلوشن مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج: 29 ترکیب در اسانس برگ‌ها و 12 ترکیب در اسانس گل‌های مریم‌گلی‌ کبیر شناسائی شد. 26 ترکیب در اسانس برگ‌ها و 31 ترکیب در اسانس گل‌های مریم‌گلی اصفهانی شناسائی شدند. اسانس گل‌های مریم‌گلی کبیر دارای بیشترین حساسیت بر علیه رشد باکتری Proteus vulgaris نشان داد. هم‌چنین، کمترین غلظت اسانس گل‌های مریم‌گلی اصفهانی، بیشترین تاثیر بر مهار مخمر Candida albicans داشت. مقاوم‌ترین میکروب‌ها در برابر اسانس و عصاره برگ‌ها و گل‌های دو گونه، قارچ A. niger بود. مقاومت باکتری S. aureus در برابر تاثیر اسانس و عصاره برگ‌ها و گل‌های مریم‌گلی کبیر و اسانس برگ‌ها و گل‌های مریم‌گلی اصفهانی بالا بود، ولی نسبت به عصاره گل‌ها و برگ‌های مریم‌گلی اصفهانی، حساسیت نشان داد.نتیجه‌گیری: با توجه به اثرات ضدمیکروبی نسبتا بالای عصاره دو گونه، می‌توان از مواد موثره گل‌های این گیاهان به‌عنوان آنتی‌باکتریال استفاده نمود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Evaluating the chemical composition of the essential oil obtained from the vegetative and reproductive organs and an antimicrobial activity of essential oil and extract of two Salvia species in Kashan region
چکیده انگلیسی مقاله Background: Different species of Salvia L. genus were used for disinfection and blood glucose regulation in traditional and modern medicine. This study aimed to evaluate the chemical compositions of the essential oils of S. sclarea L. and S. reuterana Boiss. and their antimicrobial properties.Materials and Methods: The species collected from the heights of Kashan mountains were dried. Volatile fractions were isolated by simultaneous distillation-extraction technique. The analysis of the essential oils was performed using the GC and GC-MS. The in-vitro antimicrobial activities against 10 bacterial strains were evaluated using the disk diffusion and micro-well dilution techniques.Results: Twenty-nine and 12 compositions were identified in leaves and flowers of the essential oil of S. sclarea, respectively. Twenty-six compositions were identified in leaves and 31 in flowers of the essential oil of S. reuterana. The S. sclarea L. essential oil showed the highest sensitivity against Proteus vulgaris. Moreover, the lowest concentration of S. reuterana essential oil was highly effective in inhibiting the growth of Candida albicans. A. niger was the most resistant microbes against the extract of flowers and leaves of the two species of the essential oils. Staphylococcus aureus was highly resistant to the essential oil and extract of flowers and leaves of S. sclarea and also the essential oil of flowers and leaves of S. reuterana, but it showed sensitivity to the extract of flowers and leaves of S. reuterana. Conclusion: Considering the relatively high antimicrobial activities of the species, the effective compounds in the flowers can be used for antibacterial purposes.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حسین بتولی | hosein batooli
isfahan research center of agriculture and natural resources, kashan botanical garden, kashan, i. r. iran.
کاشان، میدان بسیج، جنب هلال احمر، ایستگاه تحقیقات مناطق خشک و بیابانی کاشان، باغ گیاه شناسی کاشان

جواد صفایی قمی | javad safaei ghomi


عبدالرسول حقیر ابراهیم آبادی | abdolrasool haghir ebrahim abadi


ریحانه معصومی | reyhaneh masoomi



نشانی اینترنتی http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-176-913&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده medicine, paraclinic
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات