این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۳۲، شماره ۶، صفحات ۹۴۸-۹۵۷
عنوان فارسی
اثر تنش شوری بر میزان و ترکیب اجزاء اسانس و خواص آنتیاکسیدانی گیاه بومادران (Achillea millefolium L.)
چکیده فارسی مقاله
این پژوهش بهمنظور بررسی اثر شوری بر میزان و ترکیب اجزاء اسانس و خواص آنتیاکسیدانی گیاه بومادران (Achillea millefolium L.) در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار شوری شامل سطوح صفر (شاهد)، 50، 100 و 150 میلیمول در لیتر کلرید سدیم و چهار تکرار در شرایط کنترل شده گلخانهای انجام شد. اسانس گیاه با استفاده از دستگاه کلونجر استخراج و با استفاده از روشهای کروماتوگرافی گازی و کروماتوگرافی گازی متصل به طیفسنج جرمی اجزای تشکیلدهنده آن تفکیک و شناسایی گردید. سپس میزان پرولین برگ و فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره در غلظتهای مختلف اندازهگیری شد. نتایج بررسی درصد وزنی اسانس افزایش معنیداری را در تیمار شوری 150 میلیمول در لیتر نشان داد. عمدهترین ترکیبهای تشکیلدهنده اسانس عبارت بودند از: دلتا-کادینول، ترانس بتا-فارنسن، آلفا-بیسابولول، کاریوفیلن اکساید، بورنئول و منتون که با افزایش شوری میزان این ترکیبها افزایش نشان داد. برخی ترکیبها مانند سابینن، سیس-بتا-اوسیمن و سیس-گاما-بیسابولن فقط در تیمار شاهد و ترکیبهایی مانند منتون، بتا-بیسابولون، اپی-بتا-سانتالن و 8،1-سینئول فقط در گیاهان تیمار شده با نمک مشاهده شدند. البته محتوای پرولین در تمامی تیمارها در مقایسه با نمونه شاهد افزایش نشان داد. بررسی فعالیت مهار رادیکال DPPH عصاره متانولی گیاه نیز نشان داد که خاصیت آنتیاکسیدانی و قدرت احیاءکنندگی عصاره با زیاد شدن غلظت شوری، افزایش یافته است و در واقع شوری تولید ترکیبهای آنتیاکسیدانی بومادران را افزایش دادهاست.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of salinity on quality and quantity of essential oil components and antioxidant activity in yarrow (Achillea millefolium L.)
چکیده انگلیسی مقاله
This research was aimed to investigate the effect of salinity on quality and quantity of essential oil components and antioxidant activity in Achillea millefolium L. The study was conducted in a completely randomized design in greenhouse, controlled environment, with four treatments including 0 (control), 50, 100 and 150 mM NaCl and four replications per treatment. The essential oil was first extracted and the active components of the essential oil were separated and identified by gas chromatography (GC) and gas chromatography-mass spectrometry (GC-MS) methods. Then, the proline content in fresh leaf and antioxidant activity of methanolic extract were determined. According to the results, the essential oil yield showed a significant increase at 150 mM NaCl. Regarding the essential oil composition, the main compounds were delta-cadinol, trans-beta-farnesene, α-Bisabolol, borneol, caryophyllene oxide, and menthone, showing an increase with increasing salinity. Some compounds such as sabinene, cis-β-ocimene, cis-γ-bisabolene were only detected in control treatment. Menthone, beta-bisabolene, epi-beta-santalene, and 1,8-cineole were only detected in the plants treated with salt. Proline content was increased with increased concentration of NaCl. The results showed that radical scavenging activity and reducing power of yarrow extract increased with increasing of salinity concentration. Our findings suggest that salt stress increases the antioxidant compounds in Achillea millefolium.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
اعظم سلیمی |
استادیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه خوارزمی (Kharazami university)
وحید روشن |
استادیار، بخش منابع طبیعی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس
الهام خان پور |
کارشناس ارشد فیزیولوژی گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه خوارزمی (Kharazami university)
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_109309_751cf210a3e88031bcbc535aab6a8921.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-370455.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات