این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۳۲، شماره ۶، صفحات ۱۰۹۹-۱۱۰۸
عنوان فارسی
اثر ضد قارچی چند عصاره خام آبی گیاهی در کنترل بیماری کپک خاکستری (Botrytis cinerea) میوه توتفرنگی در مرحله پس از برداشت
چکیده فارسی مقاله
بررسی اثر اسانس گلهای اسطوخودوس (Lavandula angustifolia Mill.)، بذرهای رازیانه (Foeniculum vulgare Miller.) و زیره سبز (Cuminum cyminum L.) و پیکره رویشی نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) روی قارچ Botrytis cinereaعامل بیماری کپک خاکستری توتفرنگی در محیط کشت PDA نشان داد که اسانسهای رازیانه و زیره سبز دارای بیشترین فعالیت ضد قارچی بودهاند. ترکیبهای موجود در اسانسها با استفاده از دستگاههای گاز کروماتوگرافی (GC) و گاز کروماتوگرافی متصل به طیفسنج جرمی (GC/MS) جداسازی و شناسایی گردیدند. نتایج روی میوههای مایهزنی شده با سوسپانسیون 105×1 اسپور قارچ در میلیلیتر آب مقطر استریل نشان داد که اثر اسانس زیره سبز نسبت به رازیانه در کنترل قارچ B. cinerea روی میوه توتفرنگی بیشترین تأثیر را داشته است. تیمار با اسانس زیره سبز به روش غوطهورسازی در کنترل پوسیدگی خاکستری میوه توتفرنگی بیشترین میزان کنترلکنندگی را نشان داد و در مقایسه با قارچکش تیابندازول (5/1 در هزار) در یک گروه آماری قرار گرفت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Antifungal effects of four herbal essential oils on Botrytis cinerea, the causal agent of strawberry grey mould disease under storage condition
چکیده انگلیسی مقاله
This research was aimed to study the effects of essential oil of Lavandula (Lavandula angustifolia Mill.) flowers, fennel (Foeniculum vulgare Miller.) and cumin (Cuminum cyminum L.) seeds, and peppermint (Mentha piperita L.) shoots on the fungus Botrytis cinerea, causing strawberry gray mold. The study was conducted in PDA medium. The results showed that the essential oils of fennel and cumin had the highest antifungal activity. The essential oil compounds were isolated and identified by GC and GC/MS. The results obtained for the fruits inoculated with a spore suspension (1×105 spores in ml) indicated that the cumin oil was more effective in controlling the fungus B. cinerea on strawberry fruits as compared with fennel oil. The cumin oil had the highest effect in controlling strawberry gray mold, placed in one statistical group with thiabendazole.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فریبا یوسفی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه بیماری شناسی گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
نادر حسن زاده |
دانشیار، گروه بیماری شناسی گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_109327_9b5167f4cb4038603fb4f24d552a2f48.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات