این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 7 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۳۲، شماره ۵، صفحات ۷۷۰-۷۸۳
عنوان فارسی
تأثیر نانواکسید آهن و سولفات روی بر میزان کلروفیل، آنتوسیانین، فلاونوئید و عناصر معدنی برگ نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) در شرایط آب و هوایی کرج
چکیده فارسی مقاله
بهمنظور بررسی تأثیر نانواکسید آهن و سولفات روی بر صفات رنگیزهای و عناصر مختلف برگ نعناع فلفلی (Mentha piperita L.)، آزمایشی بهصورت فاکتوریل با دو عامل کود آهن (نانواکسید آهن) و کود روی (سولفات روی) در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار در مزرعه تحقیقاتی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران (کرج) در سال 1392 اجرا شد. کود آهن در 4 سطح (شامل 0، 25/0، 50/0 و 75/0 گرم بر لیتر آب) و کود روی 3 سطح (شامل 0، 25 و 50 کیلوگرم در هکتار سولفات روی) در نظر گرفته شدند و بهصورت برگپاشی بکار رفتند. صفات رنگیزهای مانند غلظت آنتوسیانین، فلاونوئید (در طول موج 270 نانومتر)، غلظت کلروفیل کل و عناصر (کلسیم، منیزیم، آهن، روی و فسفر) در برگ مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج آزمایش نشان داد که سطوح کودهای روی و آهن بر صفات فلاونوئید و کلروفیل کل تأثیر معنیداری داشتند، اما بر میزان آنتوسیانین تأثیر معنیداری مشاهده نشد. همچنین اثر متقابل نانواکسید آهن و سولفات روی بر تمام صفات مورد بررسی بجز آنتوسیانین در سطح 5% معنیدار بودند. بیشترین میزان آهن (57/1363 میلیگرم بر کیلوگرم) در برگ نعناع وقتی حاصل شد که از تیمار 75/0 گرم در لیتر آهن استفاده شد و کمترین میزان آن (78/1073 میلیگرم بر کیلوگرم) در محلولپاشی با غلظت 25/0 گرم در لیتر آهن بدست آمد. در مجموع نتایج تحقیق نشان داد که اثر کاربرد کود سولفات روی (میزان 25 کیلوگرم در هکتار) و کود نانو آهن (سطح 75/0 گرم در لیتر) سبب افزایش آهن برگ و متعاقب آن افزایش کلروفیل برگ شد که از طریق محلولپاشی میتواند بهینهسازی شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effects of nano-ferric oxide and zinc sulfate on chlorophyll, anthocyanin, flavonoid and leaf mineral elements of peppermint (Mentha piperita L.) at Karaj climatic conditions
چکیده انگلیسی مقاله
This research was aimed to evaluate the impact of nano-ferric oxide and zinc sulfate on leaf pigments and elements of peppermint (Mentha piperita L.) in field conditions. The study was conducted in a factorial experiment based on RCBD with three replicates at the research farm of University of Tehran (Karaj-Iran) in 2013. Nano-ferric oxide at four levels (including 0, 0.25, 0.5, & 0.75 g.L-1) and zinc sulfate at three levels (+0, 25 & 50 kg.ha-1) were used. The pigment traits such as anthocyanin, flavonoid (at 270 nm wavelength), total leaf chlorophyll, and elements (Ca, Mg, Fe, Zn & P) were examined. The results showed that nano-ferric oxideand zinc sulfate had significant effect on leaf flavonoid and total leaf chlorophyll; however, the study fertilizers had no significant effect on leaf anthocyanin. Similarly, the interaction effects of nano-ferric oxideand zinc sulfate were significant on all peppermint traits (P< 0.05), except leaf anthocyanin content. The highest and lowest rate of leaf iron content were obtained at 0.25 and 0.75 g.L-1 nano-ferric oxide, respectively, showing that application of nano-ferric oxideincreased the leaf iron and chlorophyll content. Totally, the results indicated that leaf pigment variations of peppermint could be optimized through foliar application of zinc sulfate (25 kg.ha-1) and nano-ferric oxide (0.75 g.L-1) fertilizers.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
مراد محمدی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
ناصر مجنون حسینی | majnoun hosseini
استاد، دانشکده کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
محمد دشتکی |
کارشناس ارشد، گروه اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_107994_44a3669c26f623ac5e33c40133f7666a.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-370471.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات