این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۳۲، شماره ۳، صفحات ۴۷۱-۴۸۲

عنوان فارسی اثر اسانس کلپوره (Teucrium polium L.) بر مهار رشد کلستریدیوم بوتولینوم تیپ A جداسازی شده از فراورده‌های لبنی سنتی
چکیده فارسی مقاله کلستریدیوم بوتولینوم یکی از مهمترین باکتری‌های بیماری‌زای منتقله از مواد غذایی به‌ویژه در غذاهای بسته‌بندی شده در خلأ و فراورده‌های گوشتی بوده و کنترل آن نیز از مهمترین مشکلات کارخانه‌های صنایع غذایی محسوب می‌شود. هدف این مطالعه، بررسی آلودگی فراورده‌های لبنی سنتی به کلستریدیوم بوتولینوم و اثر اسانس برگ و گل گیاه کلپوره (Teucrium polium L.) در کنترل رشد این باکتری می‌باشد. از 160 نمونه کشک و دوغ سنتی به روش کشت فقط یک مورد تیپ A از دوغ جداسازی شد، اما به روش واکنش زنجیره‌ای پلیمراز چندگانه (MPCR) یک مورد تیپ A از دوغ (25/1%) و از کشک دو مورد تیپ B و یک مورد تیپ A (75/3%) شناسایی شد. آنالیز ترکیب‌های تشکیل‌دهنده اسانس برگ و گل این گیاه با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل به طیف‌سنجی جرمی (GC-MS) انجام گردید. ترکیب‌های اصلی تشکیل‌دهنده اسانس گل کلپوره شامل آلفا-پینن (7/16%) و والریانول (3/8%) و در اسانس برگ آن شامل آلفا-پینن (8/14%)، میرسین (9/10%) و جرماکرن D (4/10%) بود. برای ارزیابی اثر ضدمیکروبی، 10 میکرولیتر از اسانس برگ و گل کلپوره به‌طور جداگانه به روش دیسک دیفیوژن در سه تکرار مورد سنجش قرار گرفت و قطر هاله عدم رشد باکتری در رقت‌های µl/ml40 و 80 اسانس برگ به‌ترتیب 9 و 8 میلی‌متر و اسانس گل 12 و 8 میلی‌متر بود. غلظت مهاری حداقل (MIC) اسانس گل و برگ کلپوره µl/ml160 تعیین شد. نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که می‌توان از اسانس این گیاه برای کنترل رشد کلستریدیوم بوتولینوم استفاده کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of Teucrium polium L. essential oil on the growing of Clostridium botulinum type A identified from traditional dairy products
چکیده انگلیسی مقاله Clostridium botulinum is one of the major causes of bacterial food intoxication especially in the vacuum-packed foods and meat products. Preventing such contamination is a major concern in the food industries. The current study was aimed to investigate the presence of Clostridium botulinum type A in the traditional dairy products and the possible effects of Teucrium polium L. essential oil(leaf and /or flower) on the growing of microorganism, in vitro. Out of 160 samples of traditionally made kashk and dough, only one sample was isolated (type A) using the selective culture, while, one sample of dough (1.25%) and two cases (3.75%) of kashk were respectively found positive to type A and B of the bacteria, using multiple PCR assay. The major components of the flower extract were: α-Pinene (16.67%) and Valerianol (8.32%), and for the leaf extract: α-Pinene (14.79%), Myrcene (10.9%) and Germacrene (10.44%), were the major components. In order to evaluate the anti-microbial effects of the leaf and flower, 10 µl of each extract was employed using the disc diffusion technique. At 40 and 80 µl/ml essential oil concentrations, the diameters of the growing inhibition zones were 9 and 8 millimeters for the leaf essential oil, and 12 and 8 millimeters for flower essential oil. The minimum inhibitory concentration (MIC) of both essential oilwas 160µl/ml. The results of the present study may recommend the use of Teucrium polium L. essential oil as a natural component to reduce and/or to inhibit the growing of Clostridium botulinum, in foodstuffs.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمد وحید صادقی سروستانی | mohammad vahid sadeghi sarvestani
مربی آموزشی، مرکز آموزش جهاد کشاورزی فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران
سازمان اصلی تایید شده: سازمان تحقیقات

سعید حسین زاده |
دانشیار، بخش بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شیراز (Shiraz university)

محسن عصفوری |
مربی آموزشی، مرکز آموزش جهاد کشاورزی فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران
سازمان اصلی تایید شده: سازمان تحقیقات

وحید روشن |
استادیار پژوهشی، بخش منابع طبیعی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران
سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس

معصومه قاسمی نژاد |
دانش آموخته مهندسی فناوری گیاهان دارویی، مرکز آموزش جهاد کشاورزی فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران
سازمان اصلی تایید شده: سازمان تحقیقات

مختار اقتداری |
دانش آموخته کارشناسی بهداشت مواد غذایی، مرکز آموزش جهاد کشاورزی فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران
سازمان اصلی تایید شده: سازمان تحقیقات


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_106829_98038cf1feff6782a4d98f2091add0b0.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-370507.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات