این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۳۲، شماره ۲، صفحات ۳۲۲-۳۳۲

عنوان فارسی رهایش ترکیب‌های ضدمیکروبی اسانس آویشن شیرازی (Zataria multiflora Boiss.) از فیلم زیست کامپوزیت فعال زئین در مدل‌های غذایی
چکیده فارسی مقاله بسته‌بندی ضدمیکروبی تکنولوژی جدیدی است که رهایش ترکیب‌های مؤثر آن رشد میکروارگانیسم‌ها در محصولات غذایی فاسدشدنی را کنترل می‌کند. در این پژوهش ترکیب‌های شیمیایی اسانس آویشن شیرازی (.Zataria multiflora Boiss) با استفاده از طیف‌سنج جرمی تعیین شد. کارواکرول (2/37%) و تیمول (4/28%)، از مهمترین ترکیب‌های قابل شناسایی اسانس آویشن شیرازی بودند. فیلم زیست کامپوزیت فعال زئین حاوی 10% اسانس آویشن شیرازی تولید شد. مقدار و سینیتیک رهایش کارواکرول و تیمول از فیلم زیست فعال زئین در دو مدل غذایی (اسید استیک 3% و اتانول 10%) در دمای 4 و 37 درجه سانتی‌گراد با استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا ارزیابی شدند. فعالیت ضدمیکروبی فیلم فعال زئین ارزیابی شد. نتایج این پژوهش نشان داد که رهایش ترکیب‌های فعال از بستر پلیمری تحت تأثیر محیط ماده غذایی قرار گرفت. میانگین رهایش کارواکرول و تیمول در دمای 4 درجه سانتی‌گراد در محیط اسیدی در 60 دقیقه نخست آزمون (به‌ترتیب ppm34/1±93/11 و 06/0±40/1) در مقایسه با محیط اتانولی (به‌ترتیب ppm22/0±60/7 و 02/0±98/0) بیشتر بود. تصاویر میکروسکوپ روبشی تأییدکننده نقش مدل غذایی بر ساختار فیلم زئین بود که این تغییر ساختاری زئین بر سرعت رهایش ترکیب‌های فعال اسانس در مدل‌های غذایی مؤثر بود. سرعت رهایش کارواکرول و تیمول با افزایش دما به 37 درجه سانتی‌گراد افزایش یافت. فیلم زئین فعال در مدل غذایی اتانولی و دمای 4 درجه سانتی‌گراد از پایداری بهتری برخوردار بود. اندیس کاهش لگاریتمی فیلم زیست کامپوزیت فعال زئین علیه Listeria innocua وEscherichia coli به‌ترتیب 75/2 و 07/3 تعیین شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Release of antimicrobial components of Zataria multiflora Boiss. essential oil from bio active zein film into food simulants
چکیده انگلیسی مقاله Antimicrobial active packaging is a novel technology that controls the growth of microorganisms in perishable food products with releasing of active components. In this work, the chemical composition of Zataria multiflora Boiss. essential oil (ZEO) was analyzed by GC/MS. The main components of the essential were carvacrol (37.22%), thymol (28.44). Active bio composite of zein films, containing 10% essential oils of thyme, were developed. Kinetics release of the active compound is strongly related to food models. The kinetics and extent of carvacrol and thymol mass transport within the packaging components were evaluated by using high performance liquid chromatography from bioactive films zein into simulants (10% ethanol and 3% acetic acid) at 4°C and 37°C. The antibacterial activity of active zein films was evaluated. The results of this studied indicated that the release of the active compound was strongly related to food models. The extent of releasing of carvacrol and thymol after 60 min at 4°C in acid simulant (11.93±1.34 and 1.40±0.06ppm, respectively) was more than that of ethanol simulant (7.60±0.22 and 0.98±0.02ppm, respectively). SEM observations confirmed the influence of food simulants on structure of zein, related to releasing of active components of essential oil into food simulants. The releasing rate of carvacrol and thymol increased with increasing the temperature to 37°C. Active zein film containing 10% ZEO was more stable in ethanol simulant at 4°C. The log reduction value of zein bioactive composite film against Listeria innocua andEscherichia coli were calculated to be 2.75 and 3.07, respectively.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محبوبه کشیری |
استادیار، گروه تکنولوژی مواد غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

یحیی مقصودلو |
دانشیار، گروه تکنولوژی مواد غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مرتضی خمیری |
دانشیار، گروه میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_106566_91aa274addd3b6b8425502444574226e.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-370525.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات