این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۳۱، شماره ۶، صفحات ۱۰۳۵-۱۰۴۶

عنوان فارسی تأثیر پودر نعناع (Mentha piperita L.)، آویشن (Thymus vulgaris L.) و کاسنی (Chicorium intybus L.) بر عملکرد و بافت‌شناسی روده جوجه‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله به‌منظور بررسی اثر استفاده از نعناع (Mentha piperita L.)، آویشن (Thymus vulgaris L.) و به‌ویژه کاسنی (Chicorium intybus L.) بر عملکرد و مورفولوژی روده در جوجه‌های گوشتی، آزمایشی با 360 قطعه جوجه گوشتی یک‌روزه از سویه تجاری راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار در 3 تکرار و 40 قطعه جوجه گوشتی در هر تکرار (20 قطعه نر و 20 قطعه ماده) طراحی شد. تیمارهای آزمایشی شامل: جیره شاهد، جیره شاهد به‌علاوه پودر کاسنی و جیره شاهد به‌علاوه مخلوط پودر گیاهان کاسنی، نعناع و آویشن بود. جیره‌های آزمایشی در سه دوره 10-0، 24-11 و 42-25 روزگی استفاده شدند. صفات عملکردی شامل افزایش وزن بدن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی به‌صورت دوره‌ای اندازه‌گیری شدند. در 42 روزگی، برای بررسی اثر تیمارهای اعمال شده بر طول پرز، عمق کریپت و نسبت آنها در ژئوژنوم و ایلئوم، 6 پرنده از هر تیمار به‌صورت تصادفی کشتار شد. نتایج این مطالعه نشان داد که افزودن کاسنی یا مخلوط کاسنی، نعناع و آویشن سبب افزایش وزن بدن و مصرف خوراک شد (p< 0.05) که بیشترین افزایش وزن بدن و کمترین ضریب تبدیل غذایی مربوط به گروهی بود که با جیره حاوی کاسنی تغذیه شده بودند. نتایج حاصل از بافت‌شناسی روده نشان داد که طول پرز، عمق کریپت و نسبت طول پرز به عمق کریپت در ژئوژنوم و ایلئوم تحت تأثیر تیمارهای غذایی قرار نگرفت. به‌طور کلی نتایج این آزمایش نشان داد که افزودن گیاه دارویی نعناع، آویشن و به‌ویژه کاسنی سبب بهبود عملکرد جوجه‌های گوشتی شد و بر مورفولوژی بافت روده جوجه‌های گوشتی اثری نداشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of peppermint (Mentha piperita L.), thyme (Thymus vulgaris L.) and chicory (Chicorium intybus L.) on performance and intestine morphology of broilers
چکیده انگلیسی مقاله The aim of this study was to evaluate the effects of dry peppermint (Mentha piperita L.), thyme (Thymus vulgaris L.) and especially chicory (Chicorium intybus L.) leaves on performance and intestinal morphology of broilers using 360 one-day old chicks, in a completely randomized design with three treatments, three replicates and 40 chickens in each replicate (20 male and 20 female). Treatments were arranged in: control group, 3Kg of chicory for treatment 2 and 1Kg of peppermint+1Kg of thyme+1Kg of chicory for treatment 3. The entire experimental period was divided into three phases; 1-10 days, 11-24 days and 25-42 days. Weight gain, feed intake and feed conversion ratio were evaluated. On 42th day, to assess the effects of treatments on villus length, crypt depth and the ratio of the villus height to the crypt depth in Jejunum and ileum, 6 birds from each treatment were slaughtered. Results indicated that the addition of these herbal plants, significantly increased body weight gain, feed consumption and improved feed conversion ratio (p< 0.05). The maximum body weight gain and the best feed conversion ratio were related to the chicory treatment and the most of feed consumption was related to the third treatment (p< 0.05). The morphological measurements of the jejunum, ileum and the ratio of the villus height to the crypt depth showed no response to dietary inclusion of these plants as compared with the control diet (p>0.05). In conclusion, the results from the current study suggest that feeding peppermint, thyme and especially chicory increases the growth performance and had no effect on intestinal morphology of broiler chickens.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله بهجت پورسینا |
کارشناس ارشد تغذیه طیور، شرکت کیان جوجه آریا، مشهد، خراسان رضوی، ایران

پریسا سلیمانی رودی |
دانشجوی دکترای تغذیه طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)

محمد صدقی |
دکترای تغذیه طیور، شرکت کیان جوجه آریا، مشهد، خراسان رضوی، ایران

علی طیبی پور |
کارشناس ارشد تغذیه طیور، شرکت کیان جوجه آریا، مشهد، خراسان رضوی، ایران


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_105892_58dac5646a967827e4f03f338d21a824.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-370554.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات