این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۳۱، شماره ۵، صفحات ۷۷۶-۷۸۸
عنوان فارسی
تأثیر زمان، دما و شرایط نگهداری بر برخی صفات فیتوشیمیایی و فیزیکوشیمیایی گیاه دارویی علفچشمه (Nasturtium officinale L.)
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش اثر دو دمای صفر و پنج درجه سانتیگراد و دو نوع بستهبندی دارای تهویه و بدون تهویه بر عمر انباری گیاه دارویی علفچشمه (Nasturtium officinale L.) مورد بررسی قرار گرفت. تغییرات صفاتی از قبیل محتوای اسیدآسکوربیک، فلاونوئیدها، ظرفیت آنتیاکسیدانی، محتوای ترکیبهای فنلی کل، رنگ و مواد جامد محلول در طول 14 روز اندازهگیری شد. در طول مدت انبار کردن مقدار فلاونوئیدها کاهش معنیداری نشان داد و از 42/46 میلیگرم در گرم وزن خشک قبل از انبار کردن به 19/36 میلیگرم بعد از 14 روز رسید. محتوای اسید آسکوربیک قبل از انبار کردن 1/68 میلیگرم بر 100 گرم وزن تر بود؛ بهطوری که پس از هفت روز این مقدار به 5/63 میلیگرم و بعد از 14 روز به 08/55 میلیگرم رسید، این تغییرات در سطح 1% معنیدار بود. عامل زمان و نوع بستهبندی اثر معنیداری در سطح 1% بر میزان فعالیت آنتیاکسیدانی علفچشمه در طول انبار کردن داشتند. مقدار ترکیبهای فنلی کل نیز تنها در اثر تیمار زمان افزایش یافت و از 59/11 میلیگرم به 59/13 میلیگرم در 100 گرم وزن تر رسید و نوع بستهبندی و دما تأثیری بر میزان فنلها نداشتند. البته بستهبندی دارای تهویه نسبت به نوع بدون تهویه، آب بافت را بهتر حفظ کرد و نمونههای موجود در آن از کیفیت بهمراتب بهتری برخوردار بودند. در نتیجه بهترین نوع بستهبندی، نوع دارای اندکی تهویه و بهترین دما نیز دمای صفر به دلیل تنفس کمتر و حفظ آب و کیفیت ظاهری بهتر بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of time, temperature and storage condition on the some of phyto-chemical and physicochemical traits of watercress (Nasturtium officinale L.) medicinal plant
چکیده انگلیسی مقاله
The present study was aimed to study the effects of storing temperature (0 and 5°C) and packaging type (cellophane and plastic containers with air-gated) on storage life of watercress (Nasturtium officinal L.) leaves during 14 days storing. Changes in ascorbic acid, total phenolics, flavonoids and sugar content as well as antioxidant capacity were traced in this experiment. Storing resulted in a significant decrease in flavonoid content of watercress leaves and its level decreased from 46.4mg/g of dry weight to 36.2mg/g. Similarly, during 7 and 14 days storing, the ascorbic acid content of leaves significantly decreased from 68.1mg/100g of fresh weight to 63.5 and 55.1mg/100g of fresh weight, respectively. In the case of antioxidant capacity, the effects of storing time and packaging type were significant (p< 0.01). During storage, total phenolics were significantly increased from 11.6 mg/g of fresh weight to 13.6 mg/g of fresh weight. In contrast, the effects of storing temperature and type of packaging on phenolic compounds were not significant. The leaves stored in air-gated containers had the higher water content and, in consequence, the better quality than that of those stored in cellophane containers. It can be concluded that the leaves stored in aerated containers and 0°C had the better quality due to the lower respiration.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمدرضا حسندخت | mohammad reza
دانشیار، گروه آموزشی مهندسی علوم باغبانی و فضای سبز، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
سجاد جعفری |
دانشجوی دکترای فیزیولوژی و اصلاح سبزی، گروه آموزشی مهندسی علوم باغبانی و فضای سبز، دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_103614_d6e1eff16b930b4f83486f7f3091d73a.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-370563.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات