این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۳۱، شماره ۵، صفحات ۸۲۲-۸۳۰

عنوان فارسی اثر سطوح مختلف ورمی‌کمپوست و کودهای زیستی بر میزان اسانس و جذب برخی عناصر زیره سبز (Cuminum cyminum L.)
چکیده فارسی مقاله کودهای زیستی یکی از منابع بسیار مفید برای بهبود کیفیت خاک‌های زراعی و افزایش عملکرد در گیاهان مختلف هستند. به‌منظور بررسی اثر سطوح مختلف ورمی‌کمپوست و همچنین قارچ مایکوریزا بر میزان اسانس و جذب برخی عناصر در گیاه دارویی زیره سبز (Cuminum cyminum L.) آزمایشی در سال زراعی 91-90 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه یاسوج اجرا شد. آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 12 تیمار و سه تکرار انجام شد. تیمارهای مورد مطالعه شامل ورمی‌کمپوست در سه سطح (صفر، 5 و 10 تن در هکتار) و قارچ مایکوریزا در چهار سطح (بدون کاربرد، کاربرد گونه Glomus mosseae،گونه Glomus intraradices و هر دو گونه) در خاک بودند. بیشترین درصد اسانس مربوط به تیمار 10 تن ورمی‌کمپوست و کاربرد قارچ Glomus intraradices با (13/3%)، فسفر دانه (26/0%) و نیتروژن دانه (43/1%) در تیمار 10 تن ورمی‌کمپوست و کاربرد تلفیقی دو قارچ Glomus mosseae و Glomus intraradices، و بیشترین عملکرد اسانس هم مربوط به تیمار 10 تن ورمی‌کمپوست در هکتار و کاربرد قارچ Glomus mosseae بود و در بقیه صفات برهم‌کنش معنی‌دار نشد. در مجموع نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که استفاده از کود ورمی‌کمپوست و قارچ‌های مایکوریزا می‌تواند باعث بهبود اسانس و جذب عناصر نیتروژن، فسفر و پتاسیم در گیاه زیره سبز شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of different levels of vermicompost and biofertilizers on essential oil content and uptake of some elements in cumin (Cuminum cyminum L.)
چکیده انگلیسی مقاله Bio-fertilizers are one of the most useful resources to improve the soil quality and increased yield in different plants. In order to study the effect of different levels of vermicompost and mycorrhizal fungi on essential oil content and uptake of some elements in cumin (Cuminum cyminum L.), a factorial experiment based on randomized complete blocks design with twelve treatments and three replications was conducted at the Agricultural Research Station, Faculty of Agriculture, Yasouj University, during 2012-2013. Experimental treatments consisted of three levels of vermicompost (0, 5 and 10 tons per hectare), and four levels of mycorrhizal fungi (no application, application of Glomus mossae, application of Glomus intraradices and both species) in the soil. Results indicated that the most content of essential oil was obtained from the application of 10 tons vermicompost and Glomus intraradices (3.13%). In addition, the highest content of grain phosphorus (0.26%) and grain nitrogen (1.43%) belonged to the treatment of 10 tons vermicompost and combined application of Glomus mossae and Glomus intraradices. The highest yield of essential oil was obtained from 10 tons vermicompost and application of Glomus mossae. Overall, the results of this experiment showed that using of vermicompost and mycorrhiza can improve the content and yield of essential oil and uptake of nitrogen, phosphorus and potassium in cumin.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ستار غلامی گنجه | gholami ganjeh
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه یاسوج (Yasouj university)

امین صالحی |
استادیار، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه یاسوج (Yasouj university)


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_103618_c43bdfca5adf5b94442460de62d9af96.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-370567.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات