این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۳۱، شماره ۴، صفحات ۵۹۸-۶۰۹

عنوان فارسی تأثیر سطوح مختلف عصاره‌ آویشن (Thymus vulgaris L.) بر رشد، فراسنجه‌های خونی و خصوصیات لاشه جوجه‌های گوشتی مصرف‌کننده نیترات سدیم در آب آشامیدنی
چکیده فارسی مقاله به‌منظور بررسی اثرات مصرف 4/27 میلی‌گرم نیترات سدیم یا سطوح مختلف صفر، 2/0، 4/0 و 6/0 درصد عصاره‌ آویشن (Thymus vulgaris L.) در آب آشامیدنی حاوی نیترات سدیم بر رشد، خصوصیات لاشه و برخی فراسنجه‌های خونی، تعداد 220 قطعه جوجه نر یک‌روزه نژاد راس (308) به‌طور تصادفی در 5 گروه انتخاب شدند. تفاوت معنی‌داری برای مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک بین جوجه‌های گوشتی تیمارهای مختلف در کل دوره‌ آزمایشی مشاهده نشد (05/0p) ولی مصرف سطوح 2/0% و 4/0% آویشن به همراه نیترات باعث کاهش میزان HDL گردید. در مقایسات مستقل هم مصرف عصاره‌ آویشن منجر به کاهش HDL خون گردید. همچنین وزن نسبی ران، سینه، کبد، قلب، شش، طحال و چربی محوطه‌ بطنی تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت (05/0
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of different thyme (Thymus vulgaris L.) extracts on growth, blood metabolites and carcass characteristics of broiler chickens consuming sodium nitrate in drinking water
چکیده انگلیسی مقاله Two hundred and twenty day-old male broiler chicks (Ross 308) were randomly used in five groups to investigate the effects of sodium nitrate consumption or different levels of 0, 0.2, 0.4 and 0.6% thyme (Thymus vulgaris L.) extract along with sodium nitrate in drinking water on growth, carcass characteristics and some blood indices. No significant differences were observed between the treatments for body weight gain, feed consumption and feed conversion ratio during the whole experiment period (p>0.05). Thyme extracts or nitrate consumption had no effect on blood glucose, cholesterol and triglyceride and aspartate amino transferase (p>0.05). Nitrate consumption increased the blood HDL content as compared to control (p< 0.05); however, thyme extract at concentrations of 0.2 and 0.4% along with nitrate decreased the blood HDL content (p< 0.05). Moreover, proportional weights of the thigh, breast, liver, heart, lung, spleen and abdominal fat were not affected by dietary treatments (p>0.05). Totally, thyme extract consumption had no effect on the performance of chickens consuming nitrate but it decreased blood HDL level by reducing the oxidation of LDL.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله توحید بومی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

محسن دانشیار |
استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_102678_a103c0cc70e6720f515e517dc118800a.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-370578.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات