این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۳۱، شماره ۴، صفحات ۶۵۱-۶۶۰

عنوان فارسی اثر مکمل آلوئه‌ورا (Aloe vera L.) و اسیدبوتیریک در تولید و کیفیت تخم و برخی پارامترهای خونی و مرفولوژی روده کوچک در بلدرچین تخم‌گذار
چکیده فارسی مقاله در این آزمایش، اثر مکمل آلوئه‌ورا (Aloe vera L.) و اسید بوتیریک بر عملکرد، مورفولوژی روده، فاکتورهای خونی و صفات کیفی تخم با استفاده از 120 قطعه بلدرچین در 56 روزگی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار و 5 تکرار و 4 قطعه بلدرچین در هر تکرار به مدت 7 هفته بررسی شد. گروه‌های آزمایشی شامل: 1- جیره شاهد، 2- جیره حاوی پودر آلوئه‌ورا، 3- جیره حاوی اسید آلی غیرپوشش‌دار (سدیم بوتیرات)، 4- جیره حاوی اسید آلی پوشش‌دار ((Baby C4، 5- جیره حاوی پودر آلوئه‌ورا و اسید آلی غیرپوشش‌دار (سدیم بوتیرات)، 6- جیره حاوی پودر آلوئه‌ورا و اسید آلی پوشش‌دار (Baby C4) بودند. در این آزمایش درصد تولید تخم، میزان خوراک مصرفی، ضریب تبدیل و وزن تخم بلدرچین تحت تأثیر جیره‌های آزمایشی قرار نگرفت. اضافه کردن آلوئه‌ورا و اسید آلی سبب کاهش معنی‌دار غلظت کلسترول زرده و کلسترول سرم در بلدرچین‌ها شد (01/0>p). البته اثر تیمارهای آزمایشی بر ارتفاع پرز ژژونوم اختلاف معنی‌داری را نشان داد (001/0>p). نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که استفاده از آلوئه‌ورا و اسید آلی و همچنین مخلوط اسید آلی و آلوئه‌ورا سبب کاهش میزان کلسترول سرم و زرده شده‌است. استفاده توأم از گیاه دارویی آلوئه‌ورا و گلیسریدهای اسید بوتیریک به‌طور معنی‌داری ارتفاع و سطح پرز را افزایش داد و بیشترین عرض و عمق کریپت را به خود اختصاص داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of dietary organic acid and Aloe vera L. supplementation on egg production, egg quality and some blood serum parameters in Japanese quail (Coturnix coturnix japonica)
چکیده انگلیسی مقاله An experiment was conducted to determine the effect of supplementation of butyric acid and Aloe vera L. on performance, intestinal morphology, blood factors and egg quality in laying Japanese quail. Total of 120 layer quails were randomly assigned to six experimental treatments and five replicates, each with four birds in a completely randomized design for seven weeks. Experimental groups were: 1- control basal diet (Without organic acid and Aloe vera supplements) 2- basal diet+Aloe vera (1%) 3- basal diet +sodium butyrate (500ppm) 4-basal diet+butyric acid glycerides-Baby C4 (500ppm) 5- basal diet +Aloe vera (1%)+sodium butyrate (500) 6- basal diet+Aloe vera (1%)+butyric acid glycerides (500ppm). In this experiment, egg production ratio, feed intake, feed conversion and egg weight were not affected by the treatments. All treatments lowered the cholesterol contents of serum and yolk compared to control group (p< 0.01). Treatments significantly influenced jejunum villi (p< 0.001). The use of Aloe vera alone and combination of Aloe vera andsodium butyrate or butyric acid glycerides produced eggs with reduced cholesterol content. Simultaneous use of Aleo vera and butyric acid glycerides significantly increased the villi height and surface area and the highest villi width and the deepest villi crypts were observed in this group. In conclusion, supplementation of layer quails’ diets with Aloe vera significantly reduced serum and yolk cholesterol contents, which may confer health benefits to consumers.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله لیدا سرابی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه پرورش و تولید طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

فرید شریعتمداری |
استاد، گروه پرورش و تولید طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

محمدامیر کریمی ترشیزی | mohammad amir karimi torshizi
استادیار، گروه پرورش و تولید طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_102682_06f2edcf57a346e6e2e038d34b06bf75.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-370582.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات