این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۳۱، شماره ۴، صفحات ۶۸۸-۶۹۷

عنوان فارسی بررسی تانن و اسید چرب میوه بلندمازو (Quercus castaneifolia C. A. Mey.) در جنگل‌های النگدره استان گلستان
چکیده فارسی مقاله میوه‌ بلوط یکی از انواع مغزهای خوراکی بوده که استفاده از آن در تغذیه انسان قدمتی طولانی دارد. در این پژوهش، ترکیب و مقدار اسید چرب و تانن موجود در میوه بلندمازو (Quercus castaneifolia C. A. Mey.) در جنگل النگدره استان گلستان بررسی شد. استخراج روغن موجود در میوه از طریق دستگاه سوکسله و با استفاده از حلال هگزان انجام گردید. اسیدهای چرب قبل از تزریق به دستگاه کروماتوگرافی گازی، برای بررسی کمّی و کیفی به متیل‌استر تبدیل شدند. نتایج حکایت از حضور اسیدهای چرب اشباع شامل اسید پالمتیک (C16:0)، اسید مارگاریک (C17:0)، اسید استئاریک (C18:0) و اسیدهای چرب غیراشباع شامل اسید اولئیک (C18:1)، اسید لینولئیک (C18:2)، اسید لینولنیک (C18:3) و اسید گادولئیک (C20:1) داشت. بازده خالص استخراج برای روغن 49/7% بدست آمد که 13/81% آن‌ را اسیدهای چرب غیراشباع و 87/18% آن‌ را اسیدهای چرب اشباع تشکیل می‌دادند. سه اسید چرب عمده شناسایی شده به‌ترتیب شامل لینولئیک اسید به میزان 57/49 (میلی‌گرم اسید چرب بر گرم روغن)، اولئیک اسید به میزان 74/34 (میلی‌گرم اسید چرب بر گرم روغن) و پالمتیک اسید به میزان 58/20 (میلی‌گرم اسید چرب بر گرم روغن) بود. استخراج تانن نیز با حلال آب انجام شد. میزان کل تانن موجود در میوه با استفاده از نمودار استاندارد برحسب گالیک اسید و با استفاده از روش اسپکتروفتومتری اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد که مقدار کل تانن در میوه این گونه 13/178 میلی‌گرم معادل گالیک اسید در 2 گرم ماده خشک و میزان روغن آن 49/1 گرم در 20 گرم ماده خشک بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Study of the tannin and fatty acid composition of acorn of chestnut- leaved oak (Quercus castaneifolia C. A. Mey.) in Golestan province
چکیده انگلیسی مقاله Oak acorn is an edible nut with a long history in human nutrition. In this study, the kernel fatty acid composition and tannin contents of chestnut leaved oak (Quercus castaneifolia C.A. Mey.) was investigated in Alangdarreh forest in Golestan province. Oil extraction from kernel was carried out by Soxhelt apparatus using n-hexane as solvent. Fatty acids were methyl esterified before quantitative and qualitative gas chromatography analysis. The results revealed the presence of saturated fatty acids including palmitic acid (C16:0), margaric acid (C17:0), stearic acid (C18:0) and unsaturated fatty acids such as oleic acid (C18:1), linoleic acid (C18:2), linolenic acid (C18:3) and gadoleic acid (C20:1). The net yield of extraction for oil was 7.49%, constituting 81.13% unsaturated and 18.87% saturated fatty acids. The three major identified fatty acids and their respective relative amounts were linoleic acid (49.57 mg.g-1 oil), oleic acid (34.74 mg.g-1 oil) and palmitic acid (20.58 mg.g-1 oil). Tannin extraction was carried out by water as solvent. The total tannin content of acorn was determined using gallic acid as standard spectrophotometrically. Results showed that the total tannin content of acorn was equivalent to about 178.13 mg galic acid.g-1 dry weight and the total oil content of acorn was 1.49 mg. 20 g-1 dry weights.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ژیلا اصغری |
استادیار، گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه گلستان، گرگان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گلستان (Golestan university)

حمیدرضا صادقی پور |
دانشیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه گلستان، گرگان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گلستان (Golestan university)

سید خلیل هاشمی دوست | seyed khalil hashemi doost
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد فیتوشیمی، گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه گلستان، گرگان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گلستان (Golestan university)

محسن مظاهری تهرانی | mazaheri tehrani
مربی، گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه گلستان، گرگان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گلستان (Golestan university)


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_102685_afdd7e83533a56b87c9f38a4cedb8032.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-370585.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات