این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۳۱، شماره ۴، صفحات ۶۹۸-۷۰۸

عنوان فارسی اثرات سطوح مختلف پودر گیاه دارویی خارمریم (Silybum marianum L.) بر عملکرد، فراسنجه‌های بیوشیمیایی و سلول‌های خون مرغ‌های تخم‌گذار
چکیده فارسی مقاله این آزمایش به‌منظور بررسی اثراتسطوح مختلف پودر قسمت‌های هوایی گیاه دارویی خارمریم (Silybum marianum L.) بر عملکرد، صفات کیفی تخم‌مرغ، فراسنجه‌های بیوشیمیایی و سلول‌های ایمنی خون مرغ‌های تخم‌گذار انجام شد. تعداد 240 قطعه مرغ‌ تخم‌گذار سویه‌‌های-لاین W36، از سن 65 تا 76 هفتگی در پنج تیمار، چهار تکرار و 12 قطعه مرغ در هر تکرار در قالب یک طرح کاملاً تصادفی مورد استفاده قرار گرفتند. پودر گیاه خارمریم مورد استفاده صفر، 5/0، 1، 5/1 و 2 درصد جیره بود. نتایج نشان داد که استفاده از پودر گیاه خارمریم تا 2% نسبت به شاهد موجب افزایش وزن تخم‌مرغ، درصد تولید تخم‌مرغ، توده‌ تخم‌مرغ تولیدی و خوراک مصرفی گردید (05/0>p). در حالی‌که بیشترین وزن مخصوص تخم‌مرغ، در ‌بالاترین درصد پوسته با استفاده از 1% خارمریم مشاهده شد (01/0>p). استفاده از خارمریم موجب کاهش سطح تری‌گلیسرید، کلسترول، آلبومین و پروتئین تام خون مرغ‌ها شد (05/0>p). 2% خارمریم در جیره اثرات افزایشی بر سطح هماتوکریت، هموگلوبین و گلبول‌های سفید خون مرغ‌ها داشت (05/0>p). به‌طور کلی در مرغ‌های تخم‌گذار استفاده از پودر گیاه خارمریم تا سطح 2% جیره، موجب بهبود عملکرد، صفات کیفی تخم‌مرغ و پارامترهای بیوشیمیایی و سلول‌های خون شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effects of different levels of Silybum marianum L. medicinal plant powder on performance, blood biochemical parameters and blood cells of laying hens
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was conducted to evaluate the effects of different levels of Silybum marianum L. aerial parts powder on performance, egg quality, blood biochemical parameters, and blood cells of laying hens. A number of 240 Hy-line (W36) laying hens from 65 to 76 weeks were used in five treatments and four replicates (12 birds per each replicate) in a completely randomized design. The powder of Silybum marianum L. was 0, 0.5, 1, 1.5 and 2% of the diet. The results showed that the diet containing 2% of Silybum marianum L., in comparison with control group, increased the amounts of egg weight, egg production percentage, egg mass and feed intake (p< 0.05).Whereas, the highest amount of egg weight and egg specific gravity and eggshell percentage were observed with 1% of Silybum marianum L. (p< 0.01). The use of Silybum marianum L. in diets caused the values of blood triglyceride, cholesterol, albumin and total protein to be decreased (p< 0.05). The diet containing 2% Silybum marianum L. had increasing effects on hematocrit, hemoglobin and white blood cells (p< 0.05). The overall results indicated that in laying hens, the use of Silybum marianum L. up to 2% of diet significantly improved the performance, egg quality traits, biochemical parameters, and blood cells.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله علی نوبخت |
استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مراغه، مراغه، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی مراغه (Islamic azad university of maragheh)


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_102686_8a22037d82f4fc3b1c5e64b214089671.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-370586.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات