این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۳۱، شماره ۳، صفحات ۴۱۸-۴۲۷

عنوان فارسی ارزیابی بالینی مصرف آب انار بر بهبود فشار خون، عملکرد عروق و فاکتورهای لیپیدی در افراد با فشار خون بالا
چکیده فارسی مقاله هیپرتانسیون یا فشار خون بالا از ریسک فاکتورهای مهم بیماری‌های قلبی عروقی می‌باشد، که سبب ایجاد حالت عدم کارآیی در آندوتلیال و افزایش سختی شریان می‌شود. آب انار سرشار از پلی‌فنل‌های فعال زیستی است که با عملکرد آنتی‌اکسیدانتی موجب محافظت از قلب و عروق می‌شود. این مطالعه به‌صورت یک کارآزمایی بالینی، یک سو کور، کنترل با دارونما به مدت دو هفته اجرا شد. 21 بیمار مبتلا به فشار خون بالا با محدوده سنی67-30 در مطالعه شرکت کردند. بیماران به‌طور تصادفی ساده به دو گروه کنترل، مصرف‌کننده آب (دارونما) (10 نفر) و گروه مورد مصرف‌کننده آب انار (11 نفر) نقسیم شدند. میزان فشار خون سیستولیک (SBP)، فشار خون دیاستولیک (DBP) و اختلال عملکرد جریان عروق (FMD)، همراه با سطح سرمی لیپید پروفایل و آپولیپوپروتئین A و B قبل و بعد از بررسی برای دو گروه تعیین گردید. داده‌ها توسط نرم‌افزار SPSS و با استفاده از آزمون‌های آماری تی‌زوج و تی‌مستقل بررسی شدند. میانگین SBP (002/0=p) و DBP (038/0=p) در گروه مصرف‌کننده PJ نسبت به گروه کنترل به‌طور قابل‌توجهی کاهش داشت، با این حال هیچ تفاوت معنی‌داری در میزان تغییرات FMD، لیپید پروفایل و آپولیپوپروتئین A و B بین دو گروه مشاهده نشد. مصرف آب انار موجب کاهش فشار خون می‌شود. البته مصرف آب انار می‌تواند در هر دو زمینه مداخلات رژیم غذایی و دارویی برای فشار خون بالا در نظر گرفته شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Clinical investigation of blood pressure lowering, endothelial function improving and hypolipidemic of pomegranate juice in hypertensive subjects
چکیده انگلیسی مقاله Hypertension is a major risk factor for cardiovascular disease which is failure in endothelial function and increased arterial stiffness. Pomegranate juice is rich in bioactive polyphenols with antioxidant and cardioprotective functions. Twenty-one hypertensive patients (aged 30-67 years) were recruited into the trial and assigned to receive either PJ (150 ml/day in a single occasion between lunch and dinner; n=11) or the same amount of water (n=10) for a period of two weeks. Systolic blood pressure (SBP), diastolic blood pressure (DBP) and flow-mediated dilation (FMD), along with serum concentrations of lipid profile parameters and apolipoproteins A and B were measured at baseline and two weeks after PJ consumption. Statistical analysis was conducted using paired t-test for continuous variables. PJ consumption was associated with significant reductions in SBP (p=0.002) and DBP (p=0.038) but not FMD (p>0.05). However, no significant effect was observed from PJ on serum levels of lipid profile parameters and apolipoproteins. PJ has promising acute hypotensive properties. Consumption of PJ could be considered in the context of both dietary and pharmacological interventions for hypertension.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله صدیقه عسگری |
استاد، مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان، پژوهشکده قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

محمدرضا افشانی | mohammad reza
متخصص قلب، گروه قلب و عروق، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)

محمود رفعییان کوپایی | رفعییان kopaei
دانشیار، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Shahr kord university of medical sciences)

مهتاب کشوری |
کارشناس ارشد، مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان، پژوهشکده قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (Isfahan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_101874_437f92c98b98e898dd479a31cfab84b8.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-370593.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات