این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۳۱، شماره ۳، صفحات ۵۰۲-۵۱۱

عنوان فارسی بررسی اثرات زردچوبه (Curcuma longa L.) بر باروری، جوجه درآوری، کیفیت و فراسنجه‌های خونی جوجه‌های تازه هچ شده از مرغ‌های مادر بومی
چکیده فارسی مقاله این تحقیق بر روی مرغ‌های مادر بومی (آذربایجان‌غربی) انجام شد. برای این منظور، تعداد 240 قطعه مرغ بومی در سن 23 هفتگی در چهار گروه آزمایشی مورد استفاده قرار گرفت. مرغ‌های هر گروه در 6 قفس قرار گرفتند. همچنین یک خروس بالغ هم به‌منظور بررسی صفات باروری و جوجه درآوری در هر کدام از قفس‌ها قرار گرفت. مرغ‌های گروه‌های مختلف سطوح صفر، 25/0%، 5/0% و 1% پودر زردچوبه (Curcuma longa L.) را دریافت کردند. بعد از 5 هفته تغذیه با جیره‌های آزمایشی، 20 تخم از هر قفس جمع‌آوری شد و برای جوجه‌کشی استفاده گردید. هیچ تفاوت معنی‌داری برای جوجه درآوری، باروری، تلفات جنین، وزن جوجه و همچنین کیفیت جوجه یک‌روزه بین تیمارهای آزمایشی مشاهده نشد (05/0p>). زردچوبه تأثیری بر پروتئین کل خون نداشت (05/0p>)، اما بالاترین سطح زردچوبه (1%) باعث افزایش میزان کلسترول کل خون گردید (05/0p<). همچنین فعالیت آنزیم‌های لاکتات دهیدروژناز و گلوتامات اگزالواستات ترانس آمیناز هم تحت تأثیر زردچوبه قرار نگرفت (05/0p>)، اما همه سطوح زردچوبه فعالیت گلوتامات پیروات ترانس آمیناز خون را در مقایسه با شاهد کاهش دادند (05/0p<).
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Evaluation of dietary Curcoma longa L. effects on fertility, embryo development, hatchability, quality and blood indices of newly hatched chicks in breeder native hens
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was conducted on breeder native hens (West Azerbaijan). For this purpose, two hundred and forty native hens (23 weeks old) were used in four experimental groups. The birds of each group were put in six replicate pens. Furthermore, a rooster was put in each cage for investigate the fertility and hatchability of the hens. The birds of different groups were received the different levels of 0, 0.25, 0.50 and 1 percent turmeric rhizome powder. After the feeding the experimental diets for five weeks, 20 eggs were collected from each cages and used for incubation. There were no significant differences between the treatments for hatchability, fertility, embryo mortality and chick quality between treatments (p>0.05). Turmeric had no effect on blood total protein (p>0.05) but the highest turmeric consumption caused the increased blood cholesterol (p< 0.05). Furthermore, blood lactate dehydrogenase and glutamate oxaloacetate transaminase activities were not affected by turmeric (p>0.05). However, all the turmeric levels decreased blood glutamate pyruvate transaminase activity as compared to control (p< 0.05).
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله هژار خاتمی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

محسن دانشیار |
استادیار، گروه علوم دامی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

پرویز فرهومند |
استاد، گروه علوم دامی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_101917_dec10c9be9fe829decd1ca13b80c8dd9.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-370600.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات