این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۳۱، شماره ۲، صفحات ۲۰۴-۲۱۹
عنوان فارسی
ارزیابی اثر سیستمهای مختلف کودی بر عملکرد زعفران (Crocus sativus L.)
چکیده فارسی مقاله
عملکرد کمّی و کیفی زعفران (Crocus sativus L.) طی آزمایشی بهصورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار مورد ارزیابی قرار گرفت. عوامل مورد بررسی شامل کود شیمیایی NPK در سه سطح (0، 50 و 100 درصد مقدار توصیه کودی) و کودهای غیرشیمیایی در چهار سطح (شاهد بدون کود، ورمیکمپوست، کود زیستی حاوی باکتریهای سودوموناس و باسیلوس و در نهایت تلفیق ورمیکمپوست و کود زیستی) بودند. نتایج نشان دادند که اثر متقابل کودهای شیمیایی و غیرشیمیایی بر تمامی صفات مورد مطالعه معنیدار و کوددهی سبب افزایش عملکرد کمّی و کیفی زعفران نسبت به تیمار شاهد شد. کاربرد همزمان نیمی از مقادیر کودهای شیمیایی، ورمیکمپوست و باکتریهای محرک رشد توانست وزن خشک کلاله، عملکرد کلاله، درصد کروسین، درصد پیکروکروسین و درصد سافرانال را بهترتیب 03/2، 65/4، 83/0، 10/1 و 46/1 برابر نسبت به شاهد افزایش دهد. گرچه اثرگذاری تیمارهای ترکیب باکتریها با 0% و 100% کود شیمیایی بر کروسین، ورمیکمپوست خالص و ترکیب باکتریها با 50% و 100% کود شیمیایی بر پیکروکروسین و باکتریهای خالص بر سافرانال بیشتر از تیمار ترکیب کود شیمیایی، ورمیکمپوست و باکتری بود؛ اما تأثیر بسزای تیمار اخیر بر عملکرد گل، عملکرد کلاله و نیز اثر مثبت بر ترکیبهای کلاله منجر به معرفی آن بهعنوان تیمار برتر شد. میزان اثرگذاری این تیمار نسبت به کاربرد 0%، 50% و 100% کود شیمیایی در رابطه با وزن خشک کلاله بهترتیب 95/50%، 48/20% و 86/12% بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Saffron (Crocus sativus L.) yield as affected by different fertilizing systems
چکیده انگلیسی مقاله
Saffron (Crocus sativus L.) quantitative and qualitative yield was assessed in a factorial experiment based on randomized complete block design with three replications. The factors included NPK fertilizers at three levels (0, 50 and 100 percent of the recommended amount of fertilizer) and non-chemical fertilizers in four levels (no fertilizer, vermicompost, bio fertilizers containing Pseudomonas and Bacillus, and integrated application of vermicompost and bio fertilizers). Results showed that the interaction effect of chemical and non-chemical fertilizers was significant on all parameters and fertilization increased the quality and quantity yield of saffron compared to control. Integrated application of 50% of the amounts of chemical fertilizers, vermicompost and bacteria was the superior treatment to increase stigma dry weight, stigma yield, crocin percentage, picrocrocin percentage and safranal percentage by 2.03, 4.65, 0.83, 1.10 and 1.46 fold, respectively in comparison with control. Although the effectiveness of integrated application of bacteria with 0% and 100% chemical fertilizers on crocin content, pure vermicompost and integrated application of bacteria with 50% and 100% chemical fertilizers on picrocrocin content and pure bacteria on safranal content were more than those of integrated application of vermicompost, bio and 50% chemical fertilizer, the greatest impacts of recent treatment on flower yield, stigma yield and stigma ingredients led to introduce it as the superior treatment. The effectiveness of this treatment compared to 0%, 50% and 100% of chemical fertilizer application on dry stigma was 50.95%, 20.48% and 12.86%, respectively.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
زهرا رسولی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه شاهد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شاهد (Shahed university)
سعیده ملکی فراهانی | maleki farahani
استادیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه شاهد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه شاهد (Shahed university)
حسین بشارتی |
دانشیار، مؤسسه تحقیقات خاک و آب
سازمان اصلی تایید شده
: موسسه تحقیقات خاک و آب
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_101461_2cf2b5363b119d7eaf1edffa5767ab6c.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-370607.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات