این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۳۰، شماره ۵، صفحات ۶۷۵-۶۸۱

عنوان فارسی اثر سطوح مختلف عصاره یوکا و آنتی‌بیوتیک بر بعضی از عملکردهای سیستم ایمنی و فاکتورهای خونی در جوجه‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله این بررسی به‌منظور مطالعه افزودنی‌های خوراکی شامل سطوح مختلف عصاره یوکا و آنتی‌بیوتیک بر عملکرد، سیستم ایمنی، فاکتور‌های خونی و شاخص آسیتی اجرا شد. از 312 قطعه جوجه گوشتی یک روزه در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار، و در 3 تکرار با 26 جوجه (13 نر و 13 ماده) استفاده شد. تیمارها شامل شاهد (بدون افزودنی)، سطوح mg/kg150 و 225 از عصاره Yucca schidigera و جیره حاوی mg/kg15 آنتی‌بیوتیک ویرجینیامایسین می‌باشد. وزن بدن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل در 42 روزگی بین تیمارهای آزمایشی تفاوت معنی‌داری را نشان داد (01/0 < p). به‌طوری که تیمار سطح 1 از عصاره و آنتی‌بیوتیک بالاترین وزن بدن و بهترین ضریب تبدیل را داشتند. عیارهای پادتن تحت تأثیر افزودنی‌های جیره قرار گرفت (01/0 > p). وزن اندام‌های لنفی در گروه‌های آزمایشی بین تیمار‌ها معنی‌دار نبود (05/0 > p). اثر تیمارهای آزمایشی بر کلسترول، تری‌گلیسرید، HDL و LDL در 35 روزگی در گروه‌های آزمایشی مختلف تفاوت معنی‌داری (01/0 < p) را بر پارامترهای ذکر شده نشان دادند. نتایج حاصل از این آزمایش نشان می‌دهند که یوکا می‌تواند تأثیرات مثبت بر عملکرد طیور داشته باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله عصاره یوکا، عملکرد، سیستم ایمنی، شاخص آسیتی، جوجه‌های گوشتی،

عنوان انگلیسی Effect of different levels of Yucca extract and antibiotic on growth performance, immune response and blood factors of broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله This experiment was designed to study the effects of feeding diets containing different levels of yucca extract and antibiotic on growth performance, blood parameters, immune system and ascites index. Three hundred and twelve, one-day old broiler chicks (Arian) were used in a completely randomized design with four treatments, consisting of three replications and 26 (male & female) chicks per pen. The treatments consisted of control (without supplementation), Yucca schidigera extract at 150 and 225 mg/kg, and virginiamycin at 15 mg/kg up to six weeks of age. Significant differences were found for feed intake, feed efficiency, and body weight gain in the studied treatments (p < 0.01). Immune responses, expressed as a primary and secondary antibody response to SRBC, were affected by treatments (p < 0.01). Treatment groups did not affect the weights of organs (p < 0.05). Effects of treatments on cholesterol, triglycerides, HDL and LDL levels, at 35 days of age, were significant on the parameters evaluated in different experimental groups (p < 0.01). The trends observed indicate that Yucca schidigera extract could have beneficial effects on broiler chicks performance.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله زهرا رنجبر |
دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

فرید شریعتمداری |
استاد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

محمدامیر کریمی ترشیزی | mohammad amir karimi torshizi
استادیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_10705_c1fd9f8adb3a4a20c391e6a7339330cc.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-370650.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات