این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران
، جلد ۳۰، شماره ۵، صفحات ۷۳۳-۷۴۵
عنوان فارسی
بررسی اثر تنش شوری بر برخی پارامترهای فیزیولوژیک و خواص ضدباکتریایی گیاه شوید (Anethum graveolens L.)
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش اثر غلظتهای مختلف کلرور سدیم (0، 15،30، 45، 60، 75 و 100 میلیمولار) بر برخی از پارامترهای فیزیولوژیکی و خواص ضدباکتریایی گیاه شوید (Anethum graveolens L.) مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار انجام شد. گیاهکهای 10 روزه، به گلدانهای حاوی ماسهی شسته شده منتقل شده و توسط محلول غذایی آبیاری گردیدند. سپس تیماردهی گیاهان آغاز شد و بعد از طی دوره زمانی لازم، گیاهان برای انجام آنالیزها برداشت شدند. بهمنظور بررسی خواص آنتیباکتریال نیز گیاهان تا مرحله میوهدهی و رسیدن میوهها در گلدانها تحت تأثیر تیمارها قرار گرفتند. نتایج نشان میدهد که محتوای پرولین در تمامی تیمارها در مقایسه با نمونه شاهد افزایش داشتهاست. نتایج حاصل از بررسیهای انجام شده بر میزان کلروفیلهای a، b و کاروتنوئیدها نشان داد که میزان رنگیزهها در غلظتهای بالای کلرور سدیم کاهش مییابد. همچنین بررسی پارامترهای رشد نیز حکایت از آن داشت که پارامترهای رشد در گیاه شوید بهصورت معنیدار تحت تأثیر تنش شوری قرار میگیرند و در غلظتهای بالای شوری کاهش نشان میدهند. بررسی خواص ضدباکتریایی عصارههای گیاهان تیماردهی شده نشان داد که در بیشتر موارد همراه با افزایش غلظت عصاره میوه، قطر هاله عدم رشد نیز افزایش پیدا کردهاست و در غلظتهای بالای کلرور سدیم، اثر ضدباکتریایی عصاره قابلتوجه بودهاست. البته انتخاب روش و حلال مناسب برای عصارهگیری بهمنظور بدست آوردن فعالیت بالای آنتیباکتریال مهم است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Assessment of salt stress effect on some physiological parameters and antibacterial activities in dill (Anethum graveolens L.)
چکیده انگلیسی مقاله
In the present study, the effects of different concentrations of NaCl (0, 15, 30, 45, 60, 75 and 100mM) were investigated on some physiological parameters and antibacterial activities of dill (Anethum graveolens L.). Ten-days-old seedlings, prepared in sterilized petri dishes, were transferred into pots containing washed sand and irrigated with Hoagland nutrient solution. Pots were located in a growth chamber (at 25°C for 16h in light and 18°C for 8h in darkness) and after certain growth period, plants were harvested for analyses. For antibacterial analyses, the plants were treated throughout flowering and fruit production stages. Results showed that in all treated plants, proline content was increased and photosynthetic pigments were decreased in high concentrations of NaCl. Also, the studies on growth factors showed that in dill, these parameters were affected by NaCl. Studies on antibacterial activities showed that in most of the cases, the zone of inhibition was increased by increasing of salt concentration and the antibacterial effect of extract was significant in high concentrations. Of course, choosing the best way and solute for preparing the extract is important for reaching a noticeable antibacterial effect.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
فرزانه نجفی |
استادیار، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه خوارزمی (Kharazami university)
صدیقه مهرابیان |
استاد، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلا می واحد علوم و تحقیقات، تهران
رمضانعلی خاوری نژاد |
استاد، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران؛ گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
یلدا قربانی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، فیزیولوژی گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه خوارزمی (Kharazami university)
نشانی اینترنتی
http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_10711_6e379ca3a90d2b88095974e243f8dac5.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-370656.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات