این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۳۰، شماره ۵، صفحات ۸۲۱-۸۳۲

عنوان فارسی اثر مقایسه‌ای ژل آلوئه‌ورا و پروبیوتیک (بایومین ایمبو) بر عملکرد، پاسخ ایمنی و خصوصیات کیفی تخم‌مرغ مرغ‌های تخم‌گذار تجاری
چکیده فارسی مقاله به‌منظور بررسی اثرات سطوح مختلف ژل آلوئه‌ورا، پروبیوتیک و آنتی‌بیوتیک بر روی عملکرد، پاسخ ایمنی و خصوصیات کیفی تخم‌مرغ مرغ‌های تخم‌گذار، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش جیره‌ی آزمایشی و چهار تکرار و هر تکرار 12 قطعه، جمعاً بر روی 288 قطعه مرغ تخم‌گذار سویه‌ی های‌‌لاین در سن 29 هفتگی به‌مدت 84 روز با جیره‌های متوازن اجرا شد. جیره‌های آزمایشی به‌ترتیب: 1- جیره‌ی شاهد (بدون افزودنی)، 2- جیره‌ی شاهد + آنتی‌بیوتیک (ویرجینیامایسین) 80 میلی‌گرم/کیلوگرم خوراک، 3- جیره‌ی شاهد + 5/1% ژل آلوئه‌ورا، 4- جیره‌ی شاهد + 3% ژل آلوئه‌ورا، 5- جیره‌ی شاهد + 05/0% پروبیوتیک و 6- جیره‌ی شاهد + 1/0% پروبیوتیک بودند. نتایج نشان داد، اثر سطوح مختلف ژل آلوئه‌ورا و پروبیوتیک بر روی ضریب تبدیل غذایی، درصد تولید و وزن توده‌ی تخم‌مرغ در کل دوره معنی‌دار بود (05/0 > p). بهترین ضریب تبدیل غذایی مربوط به جیره‌ی آزمایشی حاوی پروبیوتیک بوده که در مقایسه با سایر گروه‌های آزمایشی و گروه شاهد تفاوت معنی‌داری بین آنها مشاهده گردید (05/0 > p). در جیره‌های آزمایشی بر روی خصوصیات کیفی تخم‌مرغ (وزن پوسته، استحکام پوسته، رنگ زرده، واحدها، وزن مخصوص تخم‌مرغ و ضخامت پوسته) در مقایسه با گروه شاهد از نظر آماری اختلاف معنی‌داری مشاهده نگردید. جیره‌ی آزمایشی حاوی 1/0% پروبیوتیک در مقایسه با سایر گروه‌های آزمایشی سبب کاهش کلسترول خون گردید (05/0 > p). در تیتر آنتی‌بادی علیه گلبول قرمز گوسفند (SRBC)، تیتر آنتی‌بادی علیه بیماری نیوکاسل، ایمنوگلوبیولین‌های IgM و IgG با گروه شاهد اختلاف معنی‌داری مشاهده گردید (05/0 > p). بالاترین تیتر آنتی‌بادی علیه گلبول قرمز گوسفند (SRBC) مربوط به گروه آزمایشی پروبیوتیک بوده، در صورتی‌که بالاترین تیتر آنتی‌بادی بر علیه نیوکاسل مربوط به گروه آزمایشی ژل آلوئه‌ورا بوده که در مقایسه با سایر گروه‌های آزمایشی و گروه شاهد تفاوت معنی‌دار بود (05/0 > p). جیره‌ی آزمایشی حاوی 1/0% پروبیوتیک در مقایسه با گروه شاهد سبب کاهش کلسترول خون گردید (05/0 > p).
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی A comparative study on Aloe vera gel and biomin imbo on commercial laying hens performance, egg qualitative traits and immune response
چکیده انگلیسی مقاله This study was carried out using a completely randomized design to evaluate the effects of different levels of dietary inclusions of Aleo vera gel, probiotics and antibiotic on performance, immune response and egg qualitative traits in 288 commercial laying hens (Hy – line) at the age of 29 weeks for 84 days. Hens were divided into six treatments and 4 replicates with 12 birds each and were offered standard feed ration with free water. The treatments were as follows: T1= Control groups (without feed additive), T2= T1+ 80mg antibiotics/kg feed, T3= T1+ Aleovera gel 1.5%/kg feed, T4= T1+ Aleovera gel 3%/kg feed, T5=T1+ probiotics 0.05%/kg feed and T6= T1+ probiotics 0.1%/kg feed. Results showed that, Aleovera gel had significant effects on egg production, feed efficiency and egg mass as compared to control groups (p< 0.05), but the highest feed efficiency was belonged to probiotics treatments compared to the rest (p< 0.05). No significant difference was observed in egg qualitative traits like hugh unit, yolk coloration, egg specific gravity, and egg shell strength between experimental diets and control group (p< 0.05). Experimental diet containing 1% probiotic caused a reduction in blood cholesterol as compared to other experimental groups (p< 0.05). Diet supplemented by inclusions of probiotic at 0.1%/kg feed had significant effect on IgM and IgG level, antibody titre against Newcastle disease virus and antibody titre against sheep red blood cell (p< 0.05). Finally, probiotic treatments performed well with excellent results on antibody titre against sheep red blood cell as compared to control and other related treatments throughout the experimental period (p< 0.05). Aleo vera treatments performed well with excellent results on antibody titre against Newcastle disease virus as compared to control and other related treatments throughout the experimental period (p< 0.05). Therefore, it is concluded that the application of Aleo Vera product could improve the performance of the laying hens and consequently increases the economic profit.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سید مظفر مهدی زاده | seyed mozafar
استادیار، مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج

ابوالفضل زارعی |
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی کرج (Islamic azad university of karaj)

هوشنگ لطف الهیان |
استادیار، مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج

فرهاد میرزایی |
کارشناس، مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج

محمدحسین لباسچی | mohammad hossein
دانشیار، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
سازمان اصلی تایید شده: موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع

محسن حاجی محمدی |
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی کرج (Islamic azad university of karaj)


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_10719_db63274596b3bc0e4fd8181f5e059a7d.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-370664.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات