این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، جلد ۳۰، شماره ۴، صفحات ۵۶۱-۵۶۸

عنوان فارسی بررسی اثر ژل آلوئه‌ورا (Aloe vera L.) و کلرید کلسیم (CaCl۲) در افزایش عمر پس از برداشت میوه کنار (Ziziphus mauritiana Lam.) در استان بوشهر
چکیده فارسی مقاله سفتی گوشت میوه یکی از مهمترین خصوصیات کیفی میوه کنار پیوندی (Ziziphus mauritiana Lam.) است. به‌منظور مطالعه تغییرات سفتی بافت میوه کنار از ژل آلوئه‌ورا (Aloe vera L.) و کلرید کلسیم در افزایش عمر پس از برداشت میوه، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادمی با 4 تکرار و 6 تیمار (ژل آلوئه‌ورا 50، 75 و 100 درصد و کلرید کلسیم 5/0، 1 و 5/1 درصد) به همراه شاهد در استان بوشهر انجام شد. بدین منظور میوه‌ها پس از برداشت و شستشو به مدت 5 دقیقه تحت‌ تأثیر تیمارها قرار گرفتند و میوه‌های تیمار شده به مدت 3 هفته در دمای 7 درجه سانتی‌گراد نگهداری و درصد کاهش وزن، میزان مواد جامد محلول کل و درصد سفتی بافت میوه‌ها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آزمایش‌های آماری از تجزیه واریانس نشان داد که کمترین مقدار درصد کاهش وزن میوه در تیمار کلرید کلسیم 1% با مقدار 3/1% و بیشترین درصد کاهش وزن مربوط به تیمار شاهد بود. مقایسه میانگین‌ها با استفاده از آزمون دانکن در سطح 1% حکایت از آن داشت که بیشترین سفتی بافت مربوط به تیمار کلرید کلسیم 5/1% بود که با بقیه تیمارها اختلاف معنی‌داری را نشان داد. کمترین TSS (22/15%) مربوط به ژل آلوئه‌ورا 75% و کلرید کلسیم 1% و بالاترین TSS مربوط به تیمار شاهد (22/18%) بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Study on the effect of Aloe vera L. gel coating and Calcium Chloride on postharvest life of Ziziphus mauritiana Lam.
چکیده انگلیسی مقاله Flesh firmness is one of the most important characteristics to estimate the quality of Ziziphus mauritiana Lam. This study was aimed to investigate the efficacy of natural preservative and chemical preservative separately and in the combination in increasing the postharvest life period of Konar during storage. The experiments were carried out according to a completely randomized design (CRD) with six treatments (Aloe vera L. gel-coating and calcium chloride) and four replications. After harvesting and washing, the fruits were dipped in A. vera gel coating at the concentrations of 50%, 75% and 100% and calcium chloride at three concentrations of 0.5%, 1.0% and 1.5% for five minutes. Treated fruits were stored under ambient storage for three weeks at 7° C and they were evaluated by the weight loss percentage, firmness percentage and total soluble solid rate. Results revealed that the least and the most amount of weight loss was observed in the calcium chloride 1% (1.3%) and in the control group (66%). Our results clearly showed that the highest fruit firmness (6.02 kg/cm2) was obtained in calcium chloride 1%, showing a significant difference as compared to other treatments. The lowest and the highest total soluble solids (TSS) was recorded for the treatment of Aloe vera gel 75% and calcium chloride 1% (15.22%) and control fruits (18.22%), respectively.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله کبری توکلی |
کارشناس ارشد، سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر
سازمان اصلی تایید شده: سازمان جهاد کشاورزی

ناصر فرار |
دانشجوی دکترا، دانشگاه رازی کرمانشاه و مربی پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر
سازمان اصلی تایید شده: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی بوشهر


نشانی اینترنتی http://ijmapr.areeo.ac.ir/article_9835_563aacb9b0b28650110f381bdba76a91.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/717/article-717-370670.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات